سهام‌داران منتظر سامانه معاملات بومی نباشند

عکس خبري -سهام‌داران منتظر سامانه معاملات بومي نباشند

مدیر عامل شركت مدیریت فناوری بورس گفت:راه اندازی سامانه بومی معاملات كار زمان بری است و نباید به این زودی‌ها منتظر آن باشیم.

به گزارش نما، روح الله دهقان مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری بورس گفت: در خصوص کندی سامانه معاملاتی در بورس و فرابورس اظهار کرد: این روند کندی که سرمایه داران در هفته های اخیر مشاهده کرده اند صرفا در سامانه معاملاتی بورس تهران رخ داده و در اصل سامانه معاملاتی فرابورس زیادمشکلی ندارد که علت آن را می‌توان تعداد متفاوت تراکنش‌ها و سفارشات در این دو بازار دانست.

او در خصوص دو بخش کردن سامانه معاملاتی بورس تهران گفت: ما در تلاش هستیم که سامانه معاملاتی بورس تهران را تا دو یا سه ماه آینده از هم جدا کنیم، علاوه بر این در حال انجام کارهای توسعه ای روی سامانه معاملاتی هستیم تا کارایی آن را ارتقا دهیم تا اوضاع به نسبت قبل بهتر شود، اما این کار پیچیدگی‌هایی دارد.

مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری بورس در پاسخ به این سوال که آیا صحبت کارگزاری‌ها در خصوص اینکه تا سیستم‌های خودشان با اختلال مواجه می‌شود آن را بر گردن سامانه معاملاتی می‌اندازند صحیح است یاخیر؟ تصریح کرد: متاسفانه کارگزاری‌ها ترقندی یاد گرفته اند و هر زمان که سامانه خودشان دچار مشکل می شود آن را به سیستم معاملات ارتباط می دهند، اما در اصل فهمیدن این مسئله زیاد دشوار نیست به علت آنکه اگر سامانه معاملاتی کندی برایش پیش آید برای تمام بازار این اتفاق رخ می‌دهد به دلیل اینکه تمام سیستم‌های معاملاتی به یک کارگزاری متصل هستند. ما سعی داریم که مشکلات این سامانه را کاهش دهیم تا این دست از مشکلات بر گردن سامانه معاملات نیافتد.

دهقان در خصوص تاسیس سامانه معاملات داخلی افزود: این مسئله قطع به یقین نیازمند یک بازه زمانی طولانی مدت دارد به علت اینکه نوشتن و ساخت چنین سامانه معاملاتی بسیار زمان بر است و کاری نیست که بتوان آن را در یک بازه کوتاه مدت سرو مسامان داد.

او افزود: اگر بخواهیم یک سامانه معاملاتی جامع بومی راه اندازی کنیم، نباید به همین زودی منتظرش باشیم، اما اگر قصد داشته باشیم فقط بخشی از سامانه موجود را بومی کنیم به راحتی می‌توانیم تا سه ماه دیگر آن را تحویل دهیم که همین الان هم بخشی از سامانه موجود را بومی کرده ایم به طوری که سامانه‌ای که ما در گذشته از فرانسه تحویل گرفته بودیم در هر دقیقه قادر بود که فقط ۲۰۰ هزار قیمت پایانی حساب کند، اما الان باتوجه به تغییراتی که ما در سامانه انجام دادیم، توانستیم هزار واحد آن را افزایش دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

۱۳۹۹/۶/۱

اخبار مرتبط