به گزارش نماو به نقل از روابط عمومی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، علی شیرکانی در پاسخ به این پرسش که صندوق بیمه اجتماعی، صندوق جوانی است، برای آنکه در دهه های آتی گرفتار مشکلات صندوق های بازنشستگی دیگر نشود و در ورطه ورشکستگی نیفتد چه تدابیری اندیشیده شده است؟ گفت: محاسبات بیمه ای و اکچوئری، دو قسمت مهم دارد؛ تعهدات و دارایی ها. این دو را از هم کسر می کنند و سپس می گویند صندوق پایدار است یا خیر.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر تاکید کرد: ابتدا باید تعهدات را کنترل کنیم. دوم باید سرمایه گذاری ها را توسعه دهیم. درباره تعهدات، باید طبق اصول بیمهای حرکت و آن را جاری و ساری کنیم.
وی با بیان اینکه در همین راستا آیین نامه اجرایی صندوق در دست اصلاح است به نحوی که پایداری صندوق و تعهدات متناسب با آورده هر شخص را دنبال کند اظهار کرد: فرار بیمهای نباید ایجاد نشود تا هر شخصی متناسب با میزان بیمه پردازی و نقش آفرینی در صندوق بتواند بهره مند شود.
شیرکانی درباره اصلاحات پارامتریک و احتمال افزایش سن بازنشستگی در آیین نامه جدید گفت: بحث ما افزایش یا کاهش سن بازنشستگی نیست؛ بلکه تثبیت سن است. در آییننامه جدید اصطلاح «بازنشستگی» نداریم، بلکه ترم «سالمندی» داریم زیرا معتقدیم روستایی بازنشسته نمیشود. او همیشه کار می کند در حالی که بازنشستگی لفظی منبعث از کار رسمی است.
وی افزود: ما روستایی را به ذات روستایی بودنش جذب می کنیم و مهم نیست کارش چیست. او به ما میگوید در روستا زندگی میکند و اگر شورای روستا تاییدش کند، بیمه اش می کنیم. پس روستایی بازنشسته نمی شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با اشاره به اینکه اصطلاح «سالمندی» را به جای «بازنشستگی» در آییننامه جدی تعریف میکنیم گفت: در قانون گفته شده ۶۵ سال مبنا قرار بگیرد. ۶۵ سال عدد مناسبی است. سالانه امید به زندگی هم رو به افزایش است . صندوق های ما چاره ای جز حرکت به سمت اصلاحات پارامتریک ندارند.
وی افزود: در آیین نامه جدید یک اتفاق خوب دیگر افتاده و آن هم اصلاح نحوه محاسبه میزان مستمری است. محاسبه این میزان دیگر بر اساس دوسال آخر بیمه پردازی نخواهد بود بلکه میانگین دوره محاسبه می شود و مشکل همسان سازی را برای همیشه حل کرده و به این ترتیب هیچ وقت بازنشسته امسال و ۱۰ سال قبل و ۱۰ سال آینده در سطحی که حقوق می گیرند تفاوتی با هم ندارند.
شیرکانی اضافه کرد: علاوه بر این فرار بیمه ای هم نداریم زیرا مبنا، جمع کردن امتیاز است و دوسال آخر ملاک نیست. بنابراین تعهدات کنترل شده خواهد بود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با اشاره به پایدارسازی صندوق از مسیر افزایش بازدهی سرمایه گذاری ها عنوان کرد: استراتژی ما بنگاه داری نیست، بلکه سهامداری است و البته سهام هایی زیر هفت درصد است که قابلیت تبدیل کردن در بازار داشته باشد و صندوق چابک باشد. امروز یکی از چابک ترین صندوق ها و دستگاه های اجرایی هستیم.
وی افزود: صندوقی با یک میلیون و ۸۰۰ هزار بیمه شده و ۲۵۰ کارمند در سراسر کشور هستیم. برخی استان ها دارای سه تا پنج کارمند هستند و بالای ۱۰ کارمند در هیچ استانی نداریم. نحوه اداره کرد صندوق در پایداری آن موثر است و هرچه قدر کوچکتر اداره اش کنیم توفیقات بیشتری داریم.
ایلنا