به گزارش نما،سیدمناف هاشمی معاون شهردار تهران امروز بعد از بازدید سخنگوی دولت از شرایط فعالیت مترو پس از اجباری شدن استفاده از ماسک، گفت: سه خواسته از وی داشتیم؛ یکی اینکه اتوبوسرانی و متروی ما نیاز به نوسازی دارد و می توان با هزینه کمی یکهزار دستگاه اتوبوس و ۳۰۰ دستگاه واگن را نوسازی کرد. دوم اینکه در حوزه واگن سازی هم از او خواستیم که دولت کمک کند.
وی با اشاره به اینکه با انعقاد چند قرارداد با واگن سازی تهران و سایر کارخانجات داخلی در سال جهش تولید می توان هم این کارخانه ها را فعال کرد و هم بخشی از واگن های مورد نیاز کشور را تامین کرد. ظرفیت زیرساخت های ما نیاز به ۳۰۰۰ دستگاه واگن دارد که ما در حال حاضر تنها ۱۵۰۰ واگن داریم.
هاشمی گفت: دولت امکان نوسازی هزار دستگاه اتوبوس را فراهم کرده است و هم اکنون ۲۵۰ اتوبوس به تعمیرگاه ها اعزام شده اند. این در حالی است که هزینه نوسازی هر دستگاه اتوبوس حدوداً ۲۵۰ میلیون تومان خواهد بود. از سوی دیگر با هزار میلیارد تومان می توان ۴۲ رام قطار را که نیاز به نوسازی دارند، نوسازی کرد، در حالی که اگر بخواهیم همین مقدار قطار وارد ناوگان کنیم با هزینه های امروز یورو حدود ۹,۰۰۰ میلیارد تومان باید هزینه کنیم.
وی حمایت های یارانه ای را یکی دیگر از خواسته هایش از سخنگو عنوان کرد و ابراز داشت: ناوگان حمل و نقل شهری در حوزه اتوبوسرانی و مترو در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد، چرا که با وجود افزایش قیمت ها، میزان مسافران مترو به نصف رسیده و در اتوبوسرانی هم میزان مسافران به یک سوم رسیده است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه آن دسته از شهروندانی که هم اکنون از ناوگان حمل و نقل شهری استفاده می کنند، پای ثابت هستند و احتمالاً امکان استفاده از مد های دیگر حمل و نقل را ندارند. انتظار ما این است که دولت در یارانه حمل و نقل کمک کند، ایشان هم قول مساعد داده اند که در جلسه ستاد کرونا این درخواست را مطرح کنند.
وی در پایان گفت: استفاده از ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی، از امروز اجباری شده است و نیروی انتظامی در این زمینه به ما کمک می کند، اما واقعیت این است که برخی شهروندان در خرید ماسک هم مشکل دارند و باید در این زمینه ها خیریه ها ورود کنند و دولت به تولید کنندگان یارانه بدهد.
مهر