هاشمی: احساس من این هست كه برجام چیز خوبی است!

عکس خبري -هاشمي: احساس من اين هست که برجام چيز خوبي است!

رئیس شورای شهر تهران با تاكید بر اینكه اگر برجام نبود همه تحریم هایی كه الان داریم از نظر سازمان ملل قانونی بود، اظهار داشت: احساس من این هست كه برجام چیز خوبی هست.


به گزارش نما، برنامه جهان‌آرا دوشنبه شب(اول دی‌ماه) با حضور محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شهر شورای تهران از شبکه افق سیما پخش شد.

هاشمی در ابتدای این برنامه با بیان اینکه ما از هرگونه نقدی خوشحال می‌شویم، گفت: هر نقد اصلاح‌طلبانه باید مورد خوشحالی ما باشد و از آن استقبال می‌کنیم و سعی می کنیم کارمان را بر اساس نقدها اصلاح کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شورای پنجم شورای موفقی بوده که نمره بیش از ۱۵ می‌گیرد، اظهار داشت: اولین نکته که ما انجام دادیم، شفافیت آرا بود در حالی که هنوز نمایندگان مجلس نتوانسته اند شفافیت آرا را به تصویب برسانند ولی متاسفانه تلویزیون در مورد این حرکت مثبت شورای شهر هیچ حرفی نزد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه وقتی من رئیس شورای شهر شدم نامه های محرمانه ای از طرف دفتر مقام معظم رهبری به شورا ارسال شده بود که ایراداتی به عملکرد وضعیت قبلی گرفته شده بود، اظهار داشت: دیدیم که مقام معظم رهبری حساسیت زیادی روی فضای سبز و باغ ها داشتند و تذکر دادند و یا در مورد شهرسازی خارج از طرح تفصیلی و برج سازی یا ساخت و ساز روی کوه ها و کوه خواری تذکرات ویژه‌ای بود که به شهرداری داده شده بود و ما در مورد همه مواردی که ایشان ارسال کرده بودند، مصوبات مثبتی داشتیم ولی در این مورد مظلوم واقع شدیم.

وی افزود: ما در زمینه باغ‌ها و رسیدگی به فضای سبز بسیار موفق عمل کردیم و هم وظیفه نظارتی‌مان و هم وظیفه قانونگذاری‌مان را انجام دادیم.

هاشمی با بیان اینکه در این سالها حدود ۱۲۰ هزار نفر در شهرداری کار می کردند گفت: ما ممنوعیت استخدام جدید گذاشتیم و دستور دادیم که باید هر سال چهار تا شش درصد دهم نیرو کم شود و الان تعداد پرسنل شهرداری ۶۲ هزار نفر است.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه اینکه شهرداری از نظر اداری و استخدامی چیزی حدود ۱۸ هزار پست رسمی دارد، تصریح کرد: با این حال شهرداری ۴۳ سازمان و شرکت دارد و هر شرکت چارت تشکیلاتی خود را دارد و در نتیجه آن چیزی که ما فکر می‌کردیم، شهرداری تهران با حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر باید اداره شود.

وی افزود: در زمینه کوچک کردن ساختار شهرداری به نتیجه نرسیدیم و به خاطر همین من به شهرداری نمره ۱۷ می‌دهم چون ما باید تعداد معاونت ها را از ۹ معاونت کمتر می‌کردیم.

هاشمی با اشاره به فساد در جمع آوری پسماند در شهرداری اظهار داشت: وقتی پیمانکار ها زباله ها را جمع می‌کنند براساس تناژی که جابجا می‌کنند، پول می‌گیرند و اینها تناژ را بالاتر می گفتند و ما با این مسئله جدی برخورد کردیم.

رئیس شهر شورای تهران با بیان اینکه در مورد حمل و نقل و عمران دچار مشکل شدیم چون بودجه های حمل و نقل از طرف دولت داده می‌شد، تصریح کرد: در مورد حمل و نقل و عمران به فعالیت کمیسیون نمره بالای ۱۹ می دهم ولی در مورد به نتیجه رسیدن نمره پایین ۱۲ می‌دهم.

دولت به مصوباتش درمورد حمل و نقل شهری عمل نکرد

هاشمی ادامه داد: در گذشته هزینه حمل و نقل شهری تهران را دولت پرداخت می‌کرد و اتوبوس‌ها و واگن‌های شهری را دولت می‌داد و دولت مصوبات خوبی هم در این زمینه تصویب کرد ولی به آنها عمل نکرد.

وی در تشریح دلیل عدم تخصیص بودجه برای حمل و نقل شهری توسط دولت اظهار داشت: علت بخشی از این مسئله مشکل تحریم مطرح شد، چون فاینانس بود. یا اتوبوس‌ها باید از طریق صرفه‌جویی انجام می شد و بین وزارتخانه های نفت و صمت و بانک مرکزی دولت در هماهنگی در بین دستگاه‌های اجرایی اش موفق عمل نکرد.

هاشمی افزود: این مسئله به دولت اصلاحات و اصلاحات ربط ندارد و مشکل بروکراسی در کشور است. در سیستم‌های اداری ما هماهنگی بین دستگاهی بسیار بد است و این ربطی به اصلاح طلب بودن یا هماهنگ بودن و اصولگرا بودن ندارد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه مصوبات در دولت تصویب می‌شود ولی به فلان وزارتخانه که می رود اجرا نمی شود و کسی هم برخورد نمی کند، گفت: اگر فساد باشد برخورد می کنند ولی اگر کسی کارش را انجام ندهد برخورد نمی کنند در نتیجه کار انجام نمی گیرد.

وی با بیان اینکه ۸۳ درصد مردم تهران گفته‌اند که شهرداری باید به مسئله آسیب‌های اجتماعی بپردازد، اظهار داشت: سعیمان این بوده که در جلساتی با بسیج و بهزیستی و سایر ارگان ها شرکت کنیم و معتادان متجاهر به صورتی بازپروری شوند و در شهر پخش نباشند، ولی هربار بر اساس مشکلاتی که در شهر هست، در جای دیگر اتراق می کنند و هنوز نتوانسته ایم این مشکل را حل کنیم.

هاشمی افزود: در زمینه حقوق شهروندی هم سعی کرده ایم که همه اعضای شورای شهر در دسترس باشند و هر جا احساس کردیم که حقوق شهروندی دچار مشکل شده به میدان آمده ایم و عمل کرده ایم و در مجموع شورای شهر در وظیفه تقنینی و نظارتی خود خوب عمل کرده است ولی اجرا وظیفه شهرداری هست.

رئیس شورای شهر با بیان اینکه تاکنون صدا و سیما حتی یک بار هم نطق‌های من را از تلویزیون پخش نکرده است، اظهار داشت: همه اعضای شورای شهر علاقه به آنتن تلویزیون دارند اما صدا و سیما روی مصوبات شورای شهر وقت نمی گذارد.

هاشمی با اشاره به عملکرد شورای شهر پنجم در حوزه املاک اظهار داشت: درگذشته املاک در مناطق خیلی تهاتر می‌شد و دست شهردارها در واگذاری املاک باز بود و یکی از مواردی که دچار مشکل بودجه می‌شویم، همین سفت گرفتن نحوه فروش دارایی های غیر منقول شهرداری بوده و در این زمینه هم شهرداری خیلی با ملاحظه پیش رفت. ما امسال بودجه را روی ۳۰ هزار میلیارد تومان بسته بودیم و الان که ماه نهم هستیم، باید ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب می‌کردیم و الان کمبود درآمد داریم و به همین خاطر نتوانستیم پروژه‌های عمرانی را انجام دهیم.

وی با اشاره به عملکرد عمرانی شورای شهر تهران اظهار داشت: اتوبان صیاد شیرازی را تمام کردیم، تونل زیرگذر اسفندیار یا آرش را افتتاح کردیم و پروژه اتوبان شهید رستگار تمام شده و الان افتتاح می کنیم.

هاشمی با بیان اینکه آقای قالیباف و سیستم ایشان خط ۶ و ۷ مترو را ناقص انجام داده بودند و ۵۰ درصد پیشرفت داشت و علیرغم افتتاح شدنش خیلی از تجهیزات و ایستگاه هایش ناقص بود، گفت: حدود ماهی یک ایستگاه مترو افتتاح کردیم و ما در بعد تجهیزات دچار مشکل شدیم و علتش هم این بود که دولت نتوانست به ما کمک کند و بعد اصلی تجهیزات هم به تحریم و نبود فاینانس و ارز بر می گردد.

وی با بیان اینکه خط ۱۰ مترو پایانه بزرگ خط ۳ مترو را اخیرا کلنگ‌زنی کردیم، اظهار داشت: پروژه های محله محور جزو خدمات شورای شهر بود که متاسفانه مسائل سیاسی نمی گذارد که خدمات مسئولین به گوش مردم برسد و باید در این گونه موارد تنگ نظری کنار گذاشته شود.

رئیس شهر شورای تهران با بیان اینکه در کارهای پیمانکاری تقلب و فساد بعد از قرارداد هست، اظهار داشت: یک قرارداد برای اجرای فلان کار با ۲ میلیارد تومان می بندند و بعد می بینید که ۲۰ میلیارد تومان صورت وضعیت در آمده است.

هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا شورای شهر اصرار دارد که اسم افرادی را روی خیابان ها بگذارد که محل انشقاق ملی هستند نه اجماع ملی، اظهار داشت: یکی از کمیسیون‌های شورای شهر کمیسیون نامگذاری هست. روش نام‌گذاری این گونه هست که افراد مختلف به ما نامه می نویسند که فلان جا را به نام فلان فرد بگذاریم.

وی با بیان اینکه ۴۴ مصوبه کمیسیون نامگذاری داشته‌ایم که مجموع نامگذاری هایمان حدود حدود ۳۸۰ نام‌گذاری بوده است، گفت: از این ۳۸۰ نامگذاری چهار یا پنج مورد دچار مشکل شده است. من ارتباط مستقیمی با دفتر مقام معظم رهبری دارم و هر جا به من زنگ بزنند و بگویند فلان کار انجام نشود، فوراً متوقف می‌کنیم و به تذکرات پاسخگو هستیم.

شهید علی‌محمدی مربوط به شورای شهر قبلی هست

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که چرا باید یک خیابان به اسم شهید مسعود علی محمدی اولین شهید هسته‌ای کشورمان نباشد، اظهار داشت: شهید علی محمدی مربوط به شورای شهر قبلی هست و باید از آنها بپرسید.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که مصدق که یک خیابان را به اسمش کردید، مربوط به ۵۰ سال پیش است، اظهار داشت: وارد این بحث نشویم. در این مورد کسی درخواست نکرده و اگر شما نامه بدهید ما رسیدگی می‌کنیم. این موضوع مسیر دارد و شما نامه می‌نویسید و ما به کمیسیون می‌فرستیم و آن‌ها جایش را تعیین می‌کنند و در شورا تصویب می‌شود و برای شهید علی‌محمدی هم حتماً نامگذاری می‌کنیم.

عده ای در شورای شهر به نام مصدق حساس نیستند

وی افزود: شما به نام مصدق حساس هستید، ولی عده ای در شورای شهر به نام مصدق حساس نیستند و اگر از جایی غیر از شما زنگ بزنند و بگویند که اسم مصدق را نگذار، ما نمی‌گذاریم.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی پیرامون تاکیداتش بر تعطیلی تهران به خاطر بیماری کرونا، اظهار داشت: قبل از اینکه از ابزار رسانه استفاده کنیم، معمولاً نامه‌نگاری می‌کنیم و وقتی می بینیم اثرگذار نیست، تذکر می‌دهیم و در این مورد هم اینگونه عمل کردیم. اتفاقاً دست من هم به رئیس‌جمهور می‌رسید و گفتیم و آنها هم استدلال کردند که این کار درست نیست ولی ما معتقد بودیم که درست است و در نتیجه علنی گفتیم.

هاشمی افزود: به نظر من دیر تعطیل کردند و صدمه دیدیم. نظر من این است که ما باید یک تعطیلی شبیه تعطیلات نوروز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا و حمل و نقل از اولویت‌های اول شهروندان تهران است و بیش از ۹۰ درصد تهرانی‌ها در نظرسنجی ها به این موضوع حساس بوده‌اند، گفت: باید مصرف سوخت فسیلی را کم کنیم و متاسفانه مصرف ما در تهران به اندازه کشور چین است.

رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: باید سیستم خودروسازی‌مان را درست کنیم و الان وزیر صمت پیگیر این مسئله هست ولی بحث ساخت داخل و اشتغال در داخل باعث شده که سیستم خودروسازی ما هنوز نتواند شکل بگیرد.

وی افزود: ما در هر محلی باید یک ایستگاه مترو داشته باشیم و اگر این اتفاق بیفتد، حمل و نقل عمومی ما اوج می گیرد و مکمل مترو باید ۹ هزار اتوبوس برقی داشته باشیم و در این صورت از ۲۰ میلیون سفر در تهران، ۱۵ میلیون را با مترو و اتوبوس انجام می‌دهیم و این باعث کاهش ذرات و آلاینده ها می‌شود.

حمل و نقل عمومی کلانشهرها باید مثل کالاهای اساسی دیده شود

هاشمی تاکید کرد: حمل و نقل عمومی کلانشهرها باید مثل کالاهای اساسی دیده شود و این دیده نمی شود در حالی که مانند گندم می‌ماند و ما باید روزی ده میلیون سفر با حمل و نقل عمومی انجام دهیم.

هاشمی در پاسخ به پرسشی پیرامون مصاحبه اخیرش در مورد ۱۹ نفر از نامزدهای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و پاسخ حزب کارگزاران نسبت به این مصاحبه، اظهار داشت: من مصوبات کمیته سیاسی حزب را مطرح کرده بودم که تصمیم گرفته بودیم دو گروه درست کنیم که یک گروه بروند با گروه‌های اصلاح طلب وارد مذاکره شوند و تشویق کنند که در انتخابات شرکت کنند. آن موقع بحث‌هایی مطرح بود که عده‌ای از اصلاح‌طلبان نمی‌خواهند در انتخابات شرکت کنند و سعی ما در حزب این بود که این افراد را برای حضور تشویق کنیم تا شرکت کنند.

وی با بیان این که در آن مصاحبه سوال شد که نسبت به کاندیداها چه نظری دارید و من کل کاندیداهایی که به ذهنم آمد را مطرح کردم، اظهار داشت: گفتم این کاندیداها هستند و همه اینها را بررسی و یکی از آنها را انتخاب می‌کنیم. وقتی این را مطرح کردم، بعضی از اعضای حزب به برخی از اسامی حساس بودند و گفتند چرا اسم کسانی را آورده‌ای که ما حتی حاضر نیستیم اسمش را هم مطرح کنیم.

هاشمی با بیان اینکه به نظرم امسال ۵۰ کاندیدا داریم، اظهار داشت: من قصد کاندیدا شدن نداشتم و با این شرایطی که مجلس می‌گذارد فکر نمی‌کنم بتوانم کاندید شوم.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه در حزب کارگزاران اسم من و آقای ظریف به صورت جدی مطرح است ولی من هنوز تصمیم به شرکت نگرفته‌ام، تصریح کرد: در حزب مطرح کردند که من بیایم ولی من علاقه ای به آمدن ندارم.

وی در عین حال افزود: اصولاً کسی در انتخابات ریاست جمهوری خودش نمی‌تواند بگوید که من می آیم، چون باید از طرف مردم دعوت شود. من اگر خودم هم بیایم الان می‌گویند تو چه کاره هستی؟ بنابراین باید دعوت کنند.

ریاست جمهوری یک عاشق مجنون می خواهد و من مجنونم ولی عاشق نیستم

هاشمی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هم در سال ۸۴ قصد آمدن نداشتند ولی نزدیک انتخابات و زمان ثبت نام فشارها زیاد می‌شد، گفت: گاهی فشارها آن‌قدر زیاد می شود که افراد گول می خورند و من امیدوارم که گول نخورم. ریاست جمهوری یک عاشق مجنون می خواهد و من مجنون هستم ولی هنوز عاشق نیستم و در نتیجه نمی توانم بیایم.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه در سال ۹۲ اصلاح‌طلبان به احترام آقای هاشمی رفسنجانی از آقای روحانی حمایت کردند و آقای عارف مردانگی کرد و کنار کشید، اظهار داشت: اصلاح طلبان باید در نهایت یک نهاد اجماع ساز برای خود درست کنند. اصلاح طلبان مشکلی که دارند این است که در گذشته شورایی به اسم شورای هماهنگی اصلاحات داشتند و در انتخابات شورای عالی اصلاحات را درست کردند که وظیفه اش اجماع سازی در انتخابات بود و الان شورای عالی اصلاحات منحل شده است.

وی در تشریح دلیل انحلال شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اظهار داشت: آنها گفتند این نهاد برای انتخابات ریاست جمهوری و مجلس درست شده بود و الان این کارایی را ندارد و می خواستند یک نهاد اجماع ساز جدیدی شکل بگیرد ولی هنوز سران اصلاحات تصمیم نگرفته اند که آن نهاد اجماع ساز چه باشد. با این حال شورای هماهنگی اصلاحات تصمیم گرفته و یک ۳۰بعلاوه ۱۰ را اخیراً اعلام کردند ولی هنوز به تصویب مقامات ارشد اصلاحات نرسیده است و به همین دلیل هنوز اعلام رسمی نکرده اند.

تشکیل نهاد اجماع ساز در اصلاح طلبان

هاشمی تاکید کرد: در نهایت یک نهاد اجماع سازی شکل خواهد گرفت که البته هنوز زود است و معمولاً تا اسفندماه شکل می گیرد و از تعدادی درخواست می‌شود که به عنوان کاندید اصلاحات ثبت نام کنند. بعد همان نهاد اجماع ساز خواهد گفت که چه کسی بماند و چه کسی نماند.

حرف نهایی را اتحاد ملت می‌زند

وی با بیان اینکه اطرافیان آقای خاتمی نزد ایشان قوی‌تر هستند و برای مثال عملکرد حزب اتحاد ملت به ایشان نزدیکتر است و معمولاً آنها حرف نهایی را می‌زنند، تصریح کرد: از کارگزاران فقط دو نفر در شورای شهر هستیم در صورتی که از حزب اتحاد ملت پنج نفر در شورای شهر حضور دارند و از اعتماد ملی سه نفر حضور دارند و از احزاب دیگر هم هستند.

روحانی از ۷۶ می خواست به انتخابات ریاست جمهوری بیاید

رئیس شورای شهرتهران با اشاره به عملکرد دولت در این ۷ سال گذشته، اظهار داشت: یکی از کسانی که مرحوم هاشمی رفسنجانی به وسط انتخابات ریاست جمهوری هل می‌داد، آقای روحانی بود در حالی که ایشان روی کسانی دیگری هم نظر داشت و ایشان هم هیچ وقت دم به تله نمی داد و نمی آمد. آقای روحانی از ۷۶ می خواست بیاید و همیشه کسی ایشان را هل می داد که به میدان بیاید ولی هیچ وقت به این نتیجه نمی رسید که بیاید.

رد صلاحیت مرحوم هاشمی فاجعه بود

هاشمی با بیان اینکه در سال ۹۲ اول فشار روی آقای خاتمی بود ولی ایشان قبول نکرد و بعد فشارها به آقای هاشمی منتقل شد و ایشان آمدند و این فاجعه اتفاق افتاد که رد صلاحیت شدند که کار واقعاً زشتی هم بود، تصریح کرد: از نظر من برای نظام جمهوری اسلامی فاجعه بود و بعد از آن اتفاق به جایی رسید که بین آقای عارف و آقای روحانی، نظر آقای هاشمی بر حضور آقای روحانی بود و اصلاح‌طلبان هم احترام گذاشتند و این لطف را کردند و اجازه دادند که آقای روحانی بیاید.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه من به عملکرد دولت زیرپانزده می دهم، اظهار داشت: اگر همه پارامترها را کنار هم بگذاریم دولت زیر ۱۰ نمی گیرد و برای مثال ظرفیت ما در تولید فولاد به ۳۰ میلیون تن رسیده و در پتروشیمی ۱۰۰ میلیون تن رسیده است و ظرفیت ما در سیمان به حدود ۸۰ میلیون تن رسیده و تعداد زیادی سد افتتاح شده و بیش از هزار کیلومتر روی بزرگراه‌ها کار شده است.

وی افزود: در دولت آقای روحانی روی راه‌آهن زحمت زیادی کشیده شده، راه آهن به کرمانشاه و ارومیه و رشت رسیده و اخیراً راه آهن هرات افتتاح شد و این‌ها زحمت‌های زیادی هست که در دولت کشیده شده است.

احساس من این هست که برجام چیز خوبی هست

هاشمی با تاکید بر اینکه اگر برجام نبود همه تحریم هایی که الان داریم از نظر سازمان ملل قانونی بود، اظهار داشت: این تحریم‌ها امپریالیستی هست ولی در آن صورت از نظر سازمان ملل قانونی شده بود و الان اگر برجام زمین بخورد این ها به سازمان ملل برمی‌گردد و احساس من این هست که برجام چیز خوبی هست.

صالحی دوست دارد با کسی صحبت کند که با او بحث نکند

وی با بیان اینکه بعید می دانم که آقای صالحی به این برنامه بیاید، اظهار داشت: ایشان دوست دارد با کسی صحبت کند که با او بحث نکند چون راجع به این مسائل صحبت کردن کار سختی هست و آدم مجبور می‌شود خودسانسوری کند و به همین خاطر نمی‌تواند حرفش را بزند.

هاشمی با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بر این تاکید داشتند که باید طوری رفتار کنیم که با کمترین مشکل برای مردم به اهدافمان برسیم، اظهار داشت: وقتی خیلی تندروی و افراط می‌کنیم، از جیب مردم خرج می کنیم و اینکه که گفته‌ام معیشت مردم را گروگان نگیریم، به افراطیونی برمی‌گردد که طوری برخورد می‌کنند که فشارهای بین المللی زیاد می‌شود و در نهایت فشارش روی جامعه و مستضعفین می آید.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه مسئولین نمی توانند در این وضعیت بحرانی که با دنیا داریم، تعدیل اقتصادی را عملی کنند و تعدیل نیروی انسانی کنند، اظهار داشت: این‌ها باعث می‌شود که معیشت مردم گروگان گرفته شود و باید هر دو طرف در نظر گرفته شود.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون وصیت نامه آیت الله هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: ایشان یک وصیت نامه قدیمی داشتند که در تلویزیون هم خوانده شد ولی یک متن قوی بیش از ۱۰۰ صفحه ای هم بود که ۴ یا ۵ سال بود که می نوشتند و قرار بود تبدیل به یک وصیت نامه جدی‌تری تبدیل شود. چون خیلی از موارد این وصیت نامه مربوط به مقام معظم رهبری بود، من این را تقدیم ایشان کردم و الان متنی غیر از ایشان ما نداریم.

هاشمی در پاسخ به پرسشی در خصوص تفاوت مواضعش با سایر اعضای خانواده هاشمی، اظهار داشت: سن من نسبت به سایر اعضای خانواده خیلی بیشتر است و هر کدام مواضع خاص خودمان را داریم ولی در جمع بندی خیلی با هم اختلاف پیدا نمی‌کنیم و در کلیات با هم موافق هستیم ولی در جزئیات دچار مشکل می شویم. در نتیجه خیلی به آن معنا درگیر نمی‌شویم و سعی من همواره بر این بوده که یک مواد اعتدالی را در خانواده حفظ کنیم که باعث ضربه به انقلاب و پیشرفت کشور نشود. بحث‌های زیادی هم با هم می‌کنیم ولی هیچ وقت منجر به دعوا نشده است.

۱۳۹۹/۱۰/۲

اخبار مرتبط