به گزارش نما از مهمترین قسمتهایی که کووید ۱۹ درگیر میکند و بیشترین مرگومیر ناشی از آن را بهوجود میآورد، دستگاه تنفسی و ریههاست. بیماری آسم میتواند وضعیتی چالشبرانگیز و استرسزا باشد و وقتی با درگیری کروناویروس همراه باشد، میتواند صدمات جبرانناپذیری وارد کند.
در زمان عالمگیری کووید ۱۹ وضعیت مبتلایان به آسم میتواند تحت کنترل افراد درآید درصورتیکه بتوانند توصیههای مربوط را رعایت کنند.
در فصول سرما افزایش آلودگی هوا و میزان شیوع سرماخوردگی و بهتبع آن عفونتهای ویروسی افزایش مییابد و در بیماران مبتلا به آسم همشدت آن را افزایش میدهد بنابراین به مبتلایان آسم توصیه میشود در هوای سرد تا جای ممکن از مواجهه با هوای سرد و جریان مستقیم هوا پرهیز کنند و با توجه به عالمگیری اخیر کروناویروس که استفاده از ماسک را اجباری کرده است، مبتلایان به آسم میتوانند از ماسک برای پوشاندن دهان و بینی استفاده کنند.
درواقع استفاده از ماسک فایده چند جانبهای برای بیماران داشته و باید بهطور مداوم و کامل مورداستفاده قرار گیرد.
اول اینکه در برابر ورود ویروس کرونا به ریه جلوگیری کرده،دوم بهتبع آن از ورود سایر ویروسها ازجمله آنفلوآنزا و انتشار آنها نیز ممانعت میکند.
همچنین از ورود هوای آلوده و گردوغبار و مواد محرک سیستم تنفسی جلوگیری میکند. از طرفی با گرم نگهداشتن نفس فرد مبتلا به آسم از تحریک مجاری با هوای سرد جلوگیری میکند و با تنظیم رطوبت هوای تنفسی از خشکی هوای ورودی میکاهد البته باید توجه شود ماسک استفادهشده بهموقع تعویض شود و سایر توصیههای پزشک مربوط در مورد مصرف دارو و... نیز باید مدنظر قرار گیرد.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم