به گزارش نما، حجت السلام والمسلمین مرتضی ادیب یزدی، درباره شان و منزلت ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه بسیار با اهمیتی است. این ماه بالاترین ماهها، ساعتش بالاترین ساعات و ایامش بالاترین ایام در طول سال به شهادت پیامبر اسلام حضرت «محمد مصطفی (ص)» است.
***به جا آوردن روزههای قضا
وی درباره اهمیت به جا آوردن روزههای قضای خود در ماه رمضان سال و یا سالهای گذشته بیان کرد: در روایت داریم که اگر رمضان از کسی بگذرد و خدا از او نگذرد وی از شقیترین مردمان است. به واسطه شدت اهمیتی که ماه مبارک رمضان دارد خداوند متعال دو ماه رجب و شعبان را به عنوان مقدمه وصول، حضور و ورود به این ماه مبارک قرار داده تا انسان در این دو ماه به روزههای قضای خود در این دو ماه بپرداز و احراز استعداد برای ورود به ماه مبارک رمضان را برای خود فراهم نماید.
این کارشناس علوم قرآنی تاثیر دو ماه رجب و شعبان بر ماه رمضان افزود: این اتفاقات به مناسبت اهمیت فراوان ماه رمضان و اهمیت ویژه روزه و روزه داری است. خداوند متعال به اهل ایمان مهلتی میدهد تا از فرصت این دو ماه استفاده کرده و شرایط ورود به ماه رمضان را پیدا کنند.
وی در همین راستا ادامه داد: یعنی اگر دینی دارند ادا کنند، اگر نماز قضایی دارند به جا آورند و روزهای بدهکار هستند آن را بگیرند، زیرا اگر در ماه رمضان آمرزیده نشوند وضعیتشان بسیار خطرناک خواهد بود. به همین دلیل خداوند متعال این فرصت دو ماهه را به اهل ایمان داده است؛ لذا اهل دقت و اهل ایمان نباید غافل باشند و باید از این دو ماه کمال استفاده را ببرند.
***فضایل و اهمیت ماه مبارک رمضان
ادیب ماه رمضان را ماه بندگی خدا دانست و اضافه کرد: ماه رجب و شعبان دو ماه مقدمه ورود به ماه رمضان هستند. ماه رمضان خودش حیثیت مستقل دارد و از ساعت اول این ماه مبارک تا آخر آن شرایط خاص خود را دارد. اگر کسی بخواهد هویت بندگی را تنها در ماه رمضان کسب کند بسیار دیر است. مثل ورزشکاری که در لحظه مسابقه بخواهد تمرین کند. بدون شک این فرد محکوم به شکست است، زیرا میدان مسابقه جای تمرین نیست و ماه رمضان میدا مسابقه است. ماه رجب و شعبان وقت تمرین برای رسیدن به ماه رمضان است.
***اهمیت به پیشواز رفتن ماه مبارک رمضان
وی مسئله به پیشواز رفتن ماه مبارک رمضان را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: تمامی مسائلی که در بالا ذکر شد به عنوان مسئله پیشواز از ماه رمضان مطرح میشود. به طور معمول روز آخر ماه شعبان مردم به پیشواز ماه رمضان رفته و روزه میگیرند به جهت اینکه به استقبال رمضان رفته باشند و از سویی دیگر شاید به دلیل برخی اشتباهات روز آخر ماه شعبان همان روز اول ماه رمضان باشد و شرط احتیاط روزه داری در آن روز است که البته خالی از اجر نیست.
این کارشناس قرآنی درخصوص مبلغ و نحوه پرداخت کفاره تاکید کرد: کفاره مخصوص عزیزانی است که موفق به روزه داری در سال قبل نشده اند و طی یازده ماه میان ماه رمضان قبلی و جدید هم موفق به روزه داری نشده اند. اینها باید در قبال هر روز یک مد طعام کفاره بدهند.
وی در همین رابطه تصریح کرد: کفاره در وجوه و شرایط مختلفی تعلق میگیرد. اما کفاره به روزه تنها یکبار تعلق میگیرد. یعنی اگر ماه رمضان روزه نگرفته باشید و یک بار کفاره بدهید؛ اگر سال آینده هم روزه نگیرید دیگر کفاره بر گردن شما نیست، اما همچنان روزههای گرفته نشده را باید بگیرید.
***کفاره دادن به معنای ساقط شدن روزه از گردن فرد نیست
پیش نماز مسجد بلال صدا و سیما ادامه داد: نکته دیگر اینکه کفاره دادن به معنای ساقط شدن روزه از گردن فرد نیست. همچنین بعد از پرداخت کفاره همچنان روزهها بر گردن فرد است و تا روزهها را نگیرد از او ساقط نمیشود ولو اینکه کفاره را داده باشد.
ادیب توجه ویژه به ماه مبارک رمضان را وظیفه مومن دانست و خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماه رحمت و عنایت ویژه پروردگار عالمیان است؛ لذا بزرگترین عنایت حق تعالی که نزول قرآن کریم است در این ماه اتفاق افتاده است. در شب با عظمت قدر خداوند متعال قرآن را بر قلب مبارک رسولش نازل فرمود. من از مردم استدعا دارم که این ماه به غفلت نگذرد، زیرا تمام اعمال این ماه شامل این ویژگی خواهد بود بلکه پروردگار عالیمان به ما توجه کند و ما شایستگی خود را احراز کنیم.
منبع: میزان