به گزارش نما ، ابراهیم قادری امروز(۵ اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه از اول تا هفتم اردیبهشت با شعار ساخت جهانی عادلانهتر و سالمتر هفته سلامت نامگذاری شده است، ارتقای سلامت جامعه را ضروری عنوان کرد.
وی بخش سلامت را ستون و پایه توسعه هر کشوری برشمرد و افزود: سلامت با تمام بخشهای جامعه مانند اقتصاد، امنیت و اجتماع ارتباط دارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علون پزشکی کردستان مقوله سواد سلامت افراد را مهم نام برد و گفت: مردم باید اطلاعات دقیقی از سلامت و خودمراقبتی داشته باشند.
دکتر قادری با اشاره به اینکه آگاهی بخشی به مردم در زمینه مقوله سلامت میتواند به توسعه سلامت در جامعه کمک کند، ذکر کرد: افزایش میزان آگاهی و آموزش سلامت بهتر به افراد در زمینه امکان کنترل بیماری توسط خودشان کمک میکند.
وی عنوان کرد: توسعه برنامههای آموزش سلامت در جامعه میتواند در پیشرفت و ارتقای سلامت، کاهش تقاضا و هزینههای خدمات درمانی بسیار مؤثر باشد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نهادینه کردن فرهنگ سلامت در لایههای مختلف جامعه را ضروری عنوان کرد و افزود: این امر نیازمند آگاهی مدیران و توجه آنها به بخش سلامت جامعه است.
دکتر قادری تقویت زیرساختهای سلامت را امری مهم برشمرد و گفت: هم اکنون کردستان از شبکه گسترده و قوی سیستم بهداشتی برخوردار است و در اکثر روستاهای استان خانه بهداشت دایر و متصل به شبکه خدمات سلامت است.
وی با اشاره به نقش تأثیرگذار همه سازمانها و ادارات در توسعه سلامت جامعه، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تنها ۳۰ درصد حوزه سلامت را عهدهدار است و ۷۰ درصد ارتقای سلامت بعهده سایر سازمانها و ادارت است.
به گفته قادری، مدیران هر سازمانی قبل از هر گونه تصمیمگیری و برنامهریزی باید تأثیرات آن را در حوزه سلامت بررسی کنند.
وی ایجاد و حفظ زیرساختهای بهداشتی را هزینهبردار برشمرد و خاطرنشان کرد: ارتقای پایگاههای سلامت، کار دشواری است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ارتقای کیفیت خدمات را یکی از نیازهای جامعه بیان کرد و گفت: با گسترش شیوع بیماری کرونا زیرساختهای بهداشتی، مراکز آزمایشگاهی و مراکز ۱۶ ساعته بهداشت بمنظور تشخیص بموقع بیماران کووید ۱۹ تقویت شده است.
ایسما