به گزارش نما مذاکرات هسته ای در وین کماکان ادامه دارد و اخبار ضد و نقیضی از حل و فصل اختلافات به گوش می رسد چند روز پیش بود که دکتر روحانی از شکسته شدن تحریم ها خبر داد حال این سوال پیش می آید که ما تا چه حدی به رفع کامل تحریم ها نزدیک شده ایم؟
این یک واقعیت است که آمریکا به راحتی سیاست های خود را نسبت به کشورمان تغییر نمی دهد دولت پیشین آمریکا از فشارهای حداکثری و خروج از برجام استفاده کرد و دولت جدید آمریکا فشارها را از طریق مذاکره و در چارچوب برجام دنبال می کند در واقع در چنین شرایطی آمریکا بر دنبال حفظ ساختار تحریمهای فلج کننده است نه لغو کردن آنها.
آمریکا برای نگه داشتن کشورمان در پای میز مذاکره از تحریم های چند لایه استفاده می کند . به گونه ای که با عنوان های هستهای، حقوق بشر، تحریمهای اولیه و ثانویه و... تحریم های خود را علیه کشورمان اعمال می کند تا امتیازهای دلخواه خود را از ایران بگیرد و بعضی از تحریم های نه چندان مهم را لغو کرده و در هر زمانی که اراده کند تحریم ها را مجددا برگرداند
از جمله مسائل مهم در مذاکرات وین تحریم کاستاست طبق این قانون دولت، بانک مرکزی و تمام دستگاههای داخلی در لیست تحریم ها قرار می گیرند و آمریکا به این بهانه در هر لحظه ای که اراده کند می تواند برخورداری ایران را از منافع برجام متوقف کنند. ضمن اینکه شبکه خبری انگلیسی زبان «پرستیوی» امروز در مصاحبه با یک منبع مطلع نوشت: آمریکا تاکنون نه تنها انجام اصلاحاتی را که باعث کاهش ریسک همکاری اقتصادی و بانکی با ایران میشود، نپذیرفته است، بلکه عملا ریسک همکاری با ایران را بالاتر برده است. به گفته این منبع مطلع، آمریکا بر حفظ ساختار تحریمهای فلج کننده و به ویژه عدم لغو قانون کاتسا اصرار دارد. همچنین آمریکا رفع تحریم از نهادها و افراد باقی مانده در لیست تحریم SDN را به میزان زمان اجرای برجام رد کرده است.
تیم مذاکرهکننده کشورمان باید به گونه ای مذاکرات را پیش ببرد که بتواند منافع ملت ایران را بهصورت کامل حفظ کند و اسیر تحریمهای چندلایه آمریکاییها نشوند.
در زمانی ما می توانیم بگوییم تحریم های کشور لغو شده است که ملت ایران از منافع آن بهرهمند شود والا لغو شدن تحریم ها در روز کاغذ تجربه ای تلخ است که مردم ایران قبلا آن را تجربه کرده اند