كسی سقوط ۱۱ روزه افغانستان را پیش‌بینی نكرده بود

عکس خبري -کسي سقوط ?? روزه افغانستان را پيش‌بيني نکرده بود

در ادامه توجیهات دولت آمریكا در مقابل انتقادات از نحوه خروج واشنگتن از افغانستان و تسلط طالبان بر این كشور، «لوید آستین» گفت كه هیچ كسی پیش‌بینی نمی‌كرد دولت افغانستان در ۱۱ روز سقوط كند.


به گزارش نما، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه در مصاحبه‌ای گفت که هیچ کسی پیش‌بینی نمی‌کرد دولت افغانستان در یازده روز سقوط کند.

وی در گفت‌وگو با شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» حدود یک هفته بعد از تسلط طالبان بر کابل اظهار داشت: پیش‌بینی دقیق بسیار دشوار بود. همه این‌ها در بازه‌ای حدود یازده روزه رخ داد. هیچ کسی پیش‌بینی نمی‌کرد دولت در یازده روز سقوط کند.

آستین افزود در ارزیابی‌هایی که او پیش از تسلط طالبان بر افغانستان مرور کرده بود، تخمین زده شده بود که احتمالاً چند ماه یا یک تا دو سال زمان می‌برد تا دولت افغانستان سقوط کند. وزیر دفاع آمریکا در ادامه گفت که مقام‌های آمریکایی شاهد تسلیم شدن نیروهای ارتش افغانستان و یک جورایی محو شدن آن‌ها با شروع تصرفات طالبان بودند.


او در پاسخ به این سوال که آیا برنامه آمریکا برای خروج قابل قبول و مناسب بوده، پیش از انتقاد از دولت قبلی به دلیل ایجاد موقعیتی که به گفته وی در آن گزینه خوبی وجود نداشت، اقدام به خروج را تایید کرد و گفت: من بر اساس آنچه در نظر داشتیم و اطلاعاتی که در برنامه داشتیم، می‌گویم.

به گزارش وبگاه خبری «هیل»، وی افزود: اما فکر می‌کنم باید برگردید و ببینید دولت چه چیزی به ارث برده بود. ما با مهلت اول ماه مه برای خروج همه نیروها از کشور روبرو بودیم. این توافق با طالبان منعقد شده بود. بنابراین او [رئیس‌جمهور بایدن] مجبور شد به سرعت یک ارزیابی دقیق را انجام دهد و همه گزینه‌ها را از نظر آنچه می‌تواند انجام دهد، بررسی کند. و هیچ یک از این گزینه‌ها، گزینه‌های خوبی نبود.

آستین در ادامه توجیه خود گفت: وی (بایدن) یک فرایند بسیار دقیق و باجزئیات را طی کرد. او به اطلاعات ارائه شده توسط همه طرف‌های مرتبط در فرایند بین سازمانی گوش داد. بنابراین در پایان تصمیم خود را گرفت. اما دوباره او با موقعیتی روبه‌رو شد که گزینه‌های خوبی وجود نداشت. همه (گزینه‌ها) بسیار سخت بودند.

اظهارات آستین پس از گذشت یک هفته از تصرف کابل به دست طالبان و در حالی که ارتش آمریکا مشغول تلاش برای خارج کردن شهروندان آمریکایی و متحدان افغان خود از افغانستان است، مطرح شده است.


وی همچنین درباره احتمال تمدید عملیات خروج آمریکا از افغانستان پس از تاریخ ۳۱ اوت (۹ شهریور) گفته بود در صورتی که ارزیابی‌های میدانی حاکی از آن باشد که عملیات خروج آمریکا از افغانستان تا پس از تاریخ ۳۱ اوت به طول خواهد انجامید، به جو بایدن در این زمینه اطلاع رسانی می‌کند.

پنتاگون روز شنبه اعلام کرد که حدود ۱۷۰۰۰ نفر در هفته گذشته از افغانستان خارج شده‌اند و حدود ۲۲۰۰۰ نفر نیز از پایان ماه ژوئیه از منطقه خارج شده‌اند. حدود ۲۵۰۰ آمریکایی از افغانستان خارج شده‌اند.

به نوشته هیل، با این حال، طبق گزارش‌ها، آمریکایی‌ها و شهروندان افغان هنگام ورود به فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی در کابل با موارد خشونت و آزار و اذیت روبرو هستند. به همین دلیل، سفارت آمریکا در کابل روز شنبه، با اشاره به تهدیدهای امنیتی احتمالی خارج از فرودگاه، هشدار امنیتی صادر کرد و از آمریکایی‌ها خواست از رفتن به فرودگاه یا نزدیک شدن به ورودی‌های آن خودداری کنند، مگر اینکه از نماینده دولت آمریکا برای انجام این کار دستورات فردی دریافت کرده باشند.

دولت بایدن به دلیل خروج آشفته و بی‌برنامه از افغانستان مورد انتقاد قرار گرفته است و چند مقام آمریکایی از دولت خواسته‌اند برای خارج کردن آمریکایی‌ها و متحدان افغان واشنگتن بیشتر تلاش کند.
منبع: فارس

۱۴۰۰/۶/۱

اخبار مرتبط