به گزارش نما، حتی پیش از همه گیری کووید ۱۹ نتایج یک نظرسنجی آنلاین در سال ۲۰۱۹ روی بیش از ۷۱ هزار فرد بزرگسال نشان داد: تقریبا یک سوم این افراد حداقل به طور هفتگی تحت تاثیر علائم آزار دهنده ریفلاکس اسید معده قرار می گیرند که بر اثر آن مقدار کمی از محتویات معده به سمت مری برمی گردد.
علائم شایع ریفلاکس اسید معده
برخی علائم شایع این عارضه عبارتند از احساس سوزش در قفسه سینه، احساس وجود توده در گلو، نفخ و برگشت غذا به دهان. رفلاکس همچنین می تواند روی دستگاه تنفسی تاثیر بگذارد و منجر به گرفتگی صدا، خس خس سینه، سرفه یا آسم شود.
اما ریفلاکس مداوم اسید معده میتواند فراتر از یک وضعیت آزاردهنده باشد. اگر اغلب این عارضه تجربه شود و برای مدت زمان طولانی ادامه یابد ممکن است مخاط مری فرسوده شود و خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
۵ روش برای کاهش خطر ریفلاکس معده
حفظ وزن سالم
نتایج یک بررسی در سوئد نشان داد که رفلاکس معده به مری (GERD) حدود ۲۲ درصد از افرادی را که دچار اضافه وزن بوده اند، تحت تاثیر قرار داده است در حالیکه این رقم در افرادی که چاق نبوده اند حدود ۱۴ درصد بوده است.
بعد از غذا خوردن، عضله ای در انتهای مری باز می شود تا غذا وارد معده شود سپس بسته می شود تا از حرکت معکوس جلوگیری کند.
بزرگ بودن بیش از اندازه شکم می تواند فشار مضاعفی به این عضله وارد کند و ممکن است از بسته شدن آن در مواقع لازم جلوگیری کند و اجازه دهد تا محتویات معده به مری نفوذ کند.
خودداری از استعمال سیگار
بررسیها نشان میدهد که دخانیات می تواند زمان خروج غذاهای اسیدی از مری را طولانی کند. بررسی نتایج ۳۰ مطالعه انجام شده حاکی از آن است عارضه ریفلاکس معده به مری حدود ۲۰ درصد از مصرف کنندگان سیگار را تحت تاثیر قرار میدهد، در حالیکه این رقم در افراد غیر سیگاری حدود ۱۶ درصد است.
ورزش کردن
افرادی که حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی دارند، کمتر دچار عارضه ریفلاکس معده به مری می شوند.
محدود کردن مصرف قهوه، چای و نوشابه
خطر ابتلا به عارضه ریفلاکس معده به مری در افرادی که از نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه، چای یا نوشابه در روز خودداری میکنند، کمتر است.
رعایت رژیم غذایی مفید برای قلب
افرادی که رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از میوه ها و سبزیجات، حبوبات، ماهی، مرغ و غلات کامل است را دنبال میکنند کمتر در معرض ریفلاکس اسید معده هستند.
منبع: ایسنا