شسما احمدی- جبهه اصلاحات ایران در بیانیهای به روند سیاست خارجی و دیپلماسی هستهای واکنش نشان داده و نسبت به روند دولت سیزدهم ابراز نگرانی کرده است.
در بخشی از بیانیه جبهه اصلاحات آمده است:" موقعیّت دیپلماتیک ایران در نیل به توافق برجام در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز از سوی مدعیان همان سیاست تخریب شد و به فرجام دلخواه ملّت و تیم تلاشگر مذاکرهکننده ایرانی دست نیافت."
جریان اصلاح طلب در مدت 6 سالی که دولت مورد حمایتش سکان اداره ی کشور را در دست داشت تمامی تلاش خود را به کار گرفت تا بتواند از طریق مذاکره تمامی مشکلات اقتصادی کشور را حل کند، رهبر انقلاب زمانی که اصرار دولت وقت را برای مذاکره با آمریکا دیدند با وجود اطمینان از بیصداقتی آمریکا و 3 دولت اروپایی، مجال کافی را به دولت دادند. ایشان در عین حال بارها به مشکل مستند، از نقشه دشمن پرده برداشتند و از تیم مذاکره کننده خواستند به وعدههای دشمن اعتماد نکنند. ایشان همچنین مهر ماه 98 به هنگام صدور مجوز اجرای برجام، شروط و ضوابطی تعیین کرده از دولت و وزارت خارجه خواستند این شرطها و شروطها و ضوابط مجلس و شورای عالی امنیت ملی را که مجموعاً 28 شرط میشود، در اجرای برجام رعایت کنند. اما شور و شوق اصلاح طلبان برای نشستن بر روی میز مذاکره با آمریکا باعث شد تا دولت و وزارت خارجه وقت، اغلب این شرطها را مغفول گذاشته و برجام را بصورت یک طرفه اجرا کنندو همین موضوع خسارت محض را برای کشور به ارمغان آورد،حال این افراد که عملکردشان چیزی جز شکست برای کشور نداشته این روزها در جایگاه منتقد و مدعی قرار گرفته اند ابتدا بهتر است به چند سوال پاسخ دهند که اقایانی که مدعی بوند زبان دنیا را بلدند و از طریق مذاکره تمامی مشکلات کشور را حل خواهند کرد چه دست اوردی برای کشور به ارمغان اوردند جز اینکه نه تنها تحریم ها برداشته نشد بلکه بر آن اضافه شد؟ جز اینکه صنعت هسته ای کشور به حالت نیمه تعطیل(بخوانید تعطیل) در آمد و در قلب راکتور هستهای بتن ریخته شد؟
شرایط امروز برجام محصول سیاست منفعلانه ی دولت اصلاح طلبان است، زمانی که آمریکا از برجام خارج شد آن را به ترامپ نسبت دادند که اهای مردم این مردک دیوانه است و با پیروزی بایدن همه چیز درست خواهد شد غافل از اینکه اقدام ترامپ در حمایت کامل جمهوری خواهان انجام شد و بایدن سیاست ترامپ را ادامه داد. بنابراین حتی اگر آمریکا با توجه به شرایط موجود به مذاکرات باز گردد این احتمال وجود دارد که با تغییر دولت اقدامات دوباره ترامپ در مورد برجام تکرار شود
بنابراین دولت سیزدهم باید از تجربیات گذشته درس گرفته باید برای بازگشت به برجام تضمین بگیرد تا شرایط گذشته مجددا تکرار نشود