عملیات روانی نخ نما شده ی طرف غربی

سناریوی مقصر سازی ایران در مذاكرات وین

عکس خبري -سناريوي مقصر سازي ايران در مذاکرات وين

از زمانی كه دور جدید مذاكرات معروف به «احیای برجام» در دولت سیزدهم آغاز شد تیم غربی برجام، یعنی آمریكایی‌ها و اروپایی‌ها بازی جدیدی را به نمایش گذاشتند و تمامی تلاش خود را به كار گرفتند تا ایران را برای هر مشكل احتمالی در مذاكرات مقصر جلوه دهد.

مدنی- از زمانی که دور جدید مذاکرات معروف به «احیای برجام» در دولت سیزدهم آغاز شد تیم غربی برجام، یعنی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بازی جدیدی را به نمایش گذاشتند و تمامی تلاش خود را به کار گرفتند تا ایران را برای هر مشکل احتمالی در مذاکرات مقصر جلوه دهد.
از زمانی که جمهوری اسلامی ایران نوافق هسته ای را امضا کرد و تعهدات مربوط به خود را به صورت کامل به اجرا دراورد طرف های دیگر برجام هیچ اقدام موثری در راستای عمل به تعهدات خود انجام ندادند و حتی بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام همه ی تلاش خود را به کار بستند تا توپ را به زمین ایران بیندازند و در نهایت پس از انجام 6 دور از مذاکرات ایران را مقصر جلوه دادند در حال حاضر هم می کوشند تا علاوه بر اینکه آینده ی مذاکرات را تیره و تار نشان دهند، ایران را به عنوان عامل اصلی این موضوع معرفی می کنند، جِیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در سفری که به اراضی اشغالی داشت گفت: "مذاکرات کنونی با ایران ممکن است پس از گذشت چند هفته، د‌یگر اد‌امه پید‌ا نکند. تاریخ د‌قیق را به‌طور علنی اعلام نمی‌کنیم، اما می‌توانم بگویم که پشت د‌رهای بسته د‌رباره چارچوب‌های زمانی صحبت می‌کنیم" ‌سعید خطیب‌زاد‌ه د‌رباره اظهارات سالیوان اینطور پاسخ د‌اد‌: "برای ایران هیچ کد‌ام از این تاریخ‌های ساختگی قرارد‌اد الزام‌آور نیست و هد‌ف ما تنها رعایت خطوط قرمز و منافع مرد‌م است. به وین می‌رویم که به نتیجه برسیم و این کارزار‌های رسانه‌های برای ما مهم نیست"
این دست مواضع طرف غربی گویای این موضوع است که آنها میخواهند با استفاده از تهدید و عملیات روانی و همچنین فشار افکار عمومی بر روند مذاکرات تاثیر گذاشته و به اهداف خود دست پیدا کنند. بدیهی است که هدف آنها جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران است. تضمین این کار نیز برایشان در وین است. آنها با کنار هم گذاشتن تهدید و مذاکره، به دنبال بازگشت صوری آمریکا به برجام و در نتیجه اجرای یک طرفه توافق‌نامه هسته‌ای هستند.
اما آمریکا برای بازگشت به مذاکرات تنها دو راه پیش رو دارد یا باید تحریم‌های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران را به طور کامل لغو کند و یا اینکه باید توسعه شتابان فناوری صلح آمیز هسته‌ای ایران بپذیرد و عملاً این دست از تهدیدها هیچ ارزش و اهمیتی ندارد.
همانطور که آقای رئیسی اعلام کرد ما با 70، 80 درصد توان داخلی کشور کار داریم و اگر برجام به نتیجه رسید که بهتر و در غیر این صورت وضع معیشت مردم در دولت جدید گروگان این توافق نامه نخواهد بود

۱۴۰۰/۱۰/۷

اخبار مرتبط