آمریكا در مناطق مرزی عراق و سوریه دنبال چیست؟

عکس خبري -آمريکا در مناطق مرزي عراق و سوريه دنبال چيست؟

آمریكا در مناطق مرزی عراق و سوریه چندین پایگاه دایر كرده است، مناطقی كه عمق راهبردی تروریست‌های داعش نیز محسوب می‌شود.

به گزارش نما، «کاظم الموسوی» کارشناس امنیتی عراق، حضور نظامیان اشغالگر آمریکایی در مناطق مرزی عراق با سوریه را نشان از وجود یک طرح تروریستی برای مورد هدف قرار دادن همزمان عراق و سوریه دانست.

او به وبگاه المعلومه گفت که نشانه‌ها حاکی از تحرکات آمریکایی‌ها برای بازسازی شاکله تروریست‌های داعش پیش از تشکیل دولت جدید عراق دارد و سناریوی پیش رو به نوع جهت‌گیری دولت آتی بستگی دارد که آیا در کنار سیاست‌های آمریکا یا علیه آن‌ خواهد ایستاد.

در حال حاضر نظامیان آمریکایی در پایگاه «التنف» در جنوب شرق سوریه در مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن، و همچنین در استان الحسکه در شمال شرق سوریه و نقاطی در استان دیرالزور مستقر هستند. مقامات امنیتی عراق مرز این کشور با سوریه را عمق راهبردی داعش برای گسیل تروریست‌ها به عراق می‌دانند.

«کاظم الموسوی» در ادامه گفت که تروریسم امروز در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد و سعی می‌کند تا از طریق حمایت و پشتیبانی آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس اقدام به عضوگیری از خارج عراق و گسیل آن‌ها به داخل این کشور برای بحران آفرینی کند. او تاکتیک داعش در آن صورت را دوری از جنگ مستقیم و حمله به نیروهای امنیتی در قالب هسته‌های کوچک دانست.

الموسوی: سناریوی پیش رو به نوع جهت‌گیری دولت آتی بستگی دارد که آیا در کنار سیاست‌های آمریکا یا علیه آن‌ خواهد ایستاد.

او تأکید کرد که شرایط امنیتی فعلی نیاز به اقدام اطلاعاتی و امنیتی در عالی‌ترین سطوح برای رصد هرگونه تحرکات تروریست‌ها یا طرح‌های در حال اجرا از سوی وابستگان برخی کشورها در عراق دارد.

طرح آمریکایی فرار زندانیان داعش

الموسوی در این باره به فرار صدها تروریست داعش از زندان الصناعه در ماه گذشته اشاره کرد و آن را طرح آمریکایی‌ها دانست. در این راستا منابع سوری به کمک آمریکا برای انجام این فرار اشاره دارند. به گفته این منابع هواپیماهای شناسایی وابسته به ائتلاف آمریکا مسیر فرار عناصر داعش را پوشش دادند و امنیت تروریستهای داعشی فراری را تأمین کردند.

این کارشناس عراقی در این باره گفت که انتقال عناصر داعش، طی چند مرحله و با استفاده از خودرو و چند اتوبوس صورت گرفت و شبه‌نظامیان کُرد نیز وظیفه داشتند که در زندان و مناطق مجاور آن، ایجاد هرج‌ و مرج کنند تا نگاهها را از مقصد خودروهای حامل داعش، منحرف کنند.

در همین راستا، منابع محلی حاضر در شمال شرق سوریه، نهم بهمن ماه به خبرگزاری سانا خبر دادند که نیروهای آمریکایی از هرج‌ومرج و درگیریهای زندان الصناعه سوء استفاده و ۷۵۰ تروریست داعش را از این زندان خارج کرده‌اند.

هواپیماهای شناسایی وابسته به ائتلاف آمریکا مسیر فرار عناصر داعش از زندان الصناعه را پوشش دادند.

منابع ویژه در ادامه گفتند که در میان عناصر فراری داده شده داعش، شمار زیادی از سرکرده‌های ارشد این گروه حضور دارند که بیشتر آنان، تبعه خارجی هستند. شماری از سرکرده‌های داعش در همان ساعتهای اولیه حمله این گروه به زندان الصناعه، به صورت کاملا هماهنگ، فرار کردند و امنیت مسیر تروریستهای فراری به صحرای «البوکمال» در غرب مرزهای سوریه و عراق و شرق ارتفاعات «البشری» در جنوب دیرالزور (شرق سوریه) را تأمین کردند.

در این راستا «اولگ سیرومولوتوف» معاون وزیر خارجه روسیه نیز در ۲۷ بهمن ماه گفت که مسکو به خاطر وضعیت اراضی که نظامیان آمریکایی در سوریه، تحت اشغال خود دارند، نگران است. او گفت: «ما از وضعیت تازه در مناطقی که تحت کنترل دولت سوریه نیست، بسیار نگرانیم؛ به ویژه در ادلب و التنف؛ [منطقه‌ای] که حضور نظامی غیر قانونی آمریکاییها در آن، پابرجاست».
منبع: تسنیم

۱۴۰۰/۱۲/۷

اخبار مرتبط