روحاني صبح امروز در راديو ورزش:

ورزش همگانی باید در سبد خانوار قرار بگیرد/ ایجاد زمینه برای تربیت بدنی رایگان باید فراهم شود

این كاندیدای ریاست جمهوری گفت: قانون اساسی بر این تاكید دارد كه تربیت بدنی باید رایگان باشد و این وظیفه‌ای را بر دوش دولت گذاشته تا تمام زمینه‌ها را برای ایجاد آن فراهم كنند.

به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ "حسن روحاني" کانديداي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، در برنامه براي فردا که صبح امروز يکشنبه از شبکه راديويي ورزش پخش شد، گفت: اساسا ورزش در اسناد بالادستي بر آن تاکيد شده است و در قانون اساسي در سياست هاي کلي و در برنامه‌هاي پنج ساله نيز همينطور، حتي وزارتخانه‌اي در ورزش تاسيس شده که اين امر موجب توجه بيشتر به ورزش شده است. نکته اصلي اين است که ورزش را بايد جزء متن زندگي بدانيم.

وي ادامه داد: برخي فکر مي‌کنند اگر فرصتي بود ورزش کنند، اما ورزش را بايد جزء ضروريات زندگي خود قرار دهيم. رئيس جمهور آينده بايد احساس داشته باشد که ورزش جزء ضروريات زندگي مردم است و برآن مبنا عمل کند.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا شما براي بهبود اخلاق در ورزش علي الخصوص در ورزش حرفه‌اي برنامه‌اي داريد، گفت: از ديدگاه سنتي و تاريخ و در فرهنگ ما از ورزشکار به پهلوان ياد مي‌کردند، پهلوان بار فرهنگي بسيار زيادي در جامعه داشت که به معناي مردانگي، مروت، مظلوم دوستي، ايستادگي در برابر ظالم و به معناي پايه اخلاق نيک، ابهت و توام با تواضع و ادب بود. هميشه از پهلوان ها انتظار بيان و تواضع بيشتر داشتند.

رئيس مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام، تصريح کرد: من مي خواهم ورزش و ورزشکاري از لحاظ معنا به سمت پهلواني که در اسطوره هاي ما وجود داشته برود، چون از گذشته پهلوان در اجتماع الگو بوده و با آن نگاه مي شده، حرف زدن، تن صدا، تکيه کردن، لباس پوشيدن و کلماتي که پهلوانان بکار مي بردند، الگوي تمام مردم بود.

وي افزود: امروزه هم ورزشکاران بسياري در نسل جوان ما تاثيرگذارند، حتي راه رفتن، آرايش موي سر، لبخند زدن و لباس پوشيدن آنان مي‌تواند الگو باشد، حتي قهرمانان بزرگ ورزشي در سياست هم تاثيرگذار بوده‌اند و وقتي ورزشکاران به سمت کانديدايي تمايل داشته باشند، همه را به آن سمت مي‌کشانند.

کانديداي رياست جمهوري به تهاجم فرهنگي اشاره کرد و افزود: دشمن مي خواهد ما را از اخلاق ايراني _ اسلامي دور کند و از آنچه که رفتار ايراني _ اسلامي براي ما مي‌خواهد جدا کند. قهرمانان ورزشي ما براي مبارزه با اين تهاجم خيلي تاثيرگذارند، آنها با عمل و رفتارشان بيشتر از کلام تاثير مي‌گذارند. آرزوي من اين است در اين مقطع ورزشکاران در اخلاق جامعه نقش خوبي داشته باشند.

وي اخلاق در ورزش را در 5 سياست مشخص و تصريح کرد: اول بايد يک برنامه خاصي براي تربيت اخلاقي ورزشکاران از آغاز مدنظر داشته باشيم و آن اين است که در کنار آموزش ورزش، بحث اخلاق هم آموزش داده شود و ورزش را بايد در اخلاق و عمل توام کرد.

روحاني ادامه داد: دوم محيط بايد محيط اخلاقي باشد، بايد محيط‌هايي را که با اخلاق اسلامي و ايراني منافات دارند، کنار زد. فضاهاي ورزشي توام با اخلاق باشد، باشگاه‌هاي ما مسئوليت پذير باشند که در قبال ورزشکاران خود احساس مسئوليت کنند و بتوانند در اين زمينه قدم مهمي بردارند.

اين کانديداي رياست جمهوري با تاکيد بر اين مهم که ما بايد ورزشکاران اخلاق مدار را تشويق کنيم، اظهار داشت: بايد به گونه‌ايورزشکاران را تشويق کنيم که در ميان مردم فرهنگ اخلاق گسترش پيدا کرده و ورزشکار محبوب جامعه تعريف شود و وقتي ورزشکار از اخلاق فاصله گرفت، احساس کند از جامعه و مردم فاصله گرفته است.

روحاني افزود: نکته آخر که بايد اشاره کنم، اگر حرکتي فساد بود بايد برخورد شود و مجازاتي در نظر گرفته شود حتي سنگين تر از مجازات‌هاي ديگر. من معتقدم محيط ورزشي مثل مسجد مقدس است و بايد حفظ شود و از دست نرود.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه طبق اصل سوم قانون اساسي، تربيت بدني رايگان بوده و بايد ورزش همگاني در سبد خانوار قرار بگيرد، چه برنامه ريزي داريد، اظهار داشت: ورزش بسيار مهم است، موضوع ورزش و ورزش همگاني بايد در سبد خانوار قرار بگيرد، قانون اساسي بر اين تاکيد دارد که تربيت بدني بايد رايگان باشد و اين وظيفه اي را بر دوش دولت گذاشته تا تمام زمينه ها را براي ايجاد آن فراهم کنند.

وي ادامه داد: ورزش بايد از خانه شروع شود، اين مهارتي است که بايد نخست به مادرها آموزش داده شود و سپس به کودک انتقال داده شود و سپس با تشويق هايمان از دبستان شروع کنيم.

کانديداي رياست جمهوري خاطر نشان کرد: ورزش همگاني نيز بسيار اهميت دارد و همه بايد آنرا مثل خوردن و خوابيدن و عبادت کردن يک گوشه اي از فعاليت‌هاي شخصي خود بداند.

وي شعار دولت تدبير و اميد خود را فرهنگ ورزش و ورزش فرهنگي دانست و تصريح کرد: ما مي‌خواهيم فرهنگ ورزش را گسترش داده و ورزش ما فرهنگي باشد، ورزش بايد ارزان باشد تا همه به آن دسترسي داشته باشند، امکانات بايد در اختيار همه باشد، مسئله بعدي اين است که ورزش هم در خانه‌ها، هم در مدارس، هم در دانشگاه‌ها و مساجد، حتي در کنار حسينيه‌ها و حوزه‌هاي علميه نيز بکار گرفته شود.

۱۳۹۲/۳/۱۲

اخبار مرتبط