به گزارش نما، "بی بی سی فارسی" ((bbc persian در گزارشی از اظهارات رئیس پیشین سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نوشت: "افرایم هالوی" رئیس اسبق سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو علیه حسن روحانی و برنامه اتمی ایران را دو پهلو ارزیابی کرده و خواهان تغییر رویه اسرائیل در مورد مذاکرات غرب با ایران شده است.
بنا بر این گزارش، وی در مصاحبه با هفته نامه اسرائیلی "سوف هاشاوا" (آخر هفته) گفته است: «از یک طرف، اسرائیل ادعا میکند روحانی که با اکثریت بالای ۵۰ درصد آرا انتخاب شده است اصلا مهم نیست و قدرت اصلی در ایران به خصوص در مورد برنامه اتمی در دست رهبر ایران است. اما از طرف دیگر، اسرائیل روحانی را فردی دروغگو و حیله گر جلوه می دهد که سالها در برنامه اتمی ایران به عنوان مقام مذاکره کننده فعالیت داشته و اینکه او گرگی در لباس میش است.»
افرایم هالوی میافزاید: «اسرائیل باید تصمیمش را بگیرد، یا روحانی مهم و تصمیم گیراست یا اینکه مهم نیست و نیازی نیست که ابدا دربارهاش صحبت کنیم.»
رئیس پیشین موساد از موضع دولت اسرائیل در قبال تحریمهای ایران نیز انتقاد کرد و گفت: «بعضیها در اسرائیل هستند که میگویند تحریمها غیرموثرند و بر حکومت اثری ندارند و حکومت به برنامه اتمیاش ادامه میدهد. اما از طرف دیگر، دولت اسرائیل به دنیا میگوید که به تحریمها ادامه دهید و آن را تشدید کنید. زمان آن فرا رسیده است که دولت تصمیم بگیرد: آیا تحریمها موثر هستند یا خیر؟»
او میافزاید: «مهم این است که مردم ایران و در راس آنها روحانی میگویند که تحریمها دردناکند. روحانی به خاطر برنامه انتخاباتیاش که تاکید داشت تحریمها دردناکند و وضع اقتصاد ایران در حال وخیم شدن است انتخاب شد. به همین دلیل است که او درباره مذاکره با غرب صحبت میکند.»
هالوی گفته است این استدلال که مذاکرات به جایی نخواهد رسید و مهم نیست که در تهران چه کسی بر سر قدرت باشد چرا که ایران برنامه اتمیاش را متوقف نخواهد کرد، باعث خواهد شد که اسرائیل در روند تعاملات احتمالی غرب و ایران نفوذش را از دست بدهد.
رئیس پیشین موساد معتقد است که اسرائیل نباید به طور اصولی با مذاکرات مخالفت کند و باید متوجه باشد که اگر ایران امتیازی بدهد متقابلا امتیازی دریافت خواهد کرد.
او گفته است: «پایان دادن به تحریمها پاداشی برای ایران نیست. تحریمها ایران را مجبور کرد که بر سر میز مذاکره حاضر شود. باید از راه های دیگر به ایران امتیاز داد. اسرائیل نمیتواند از بحث درباره موقعیت منطقه ایاش طفره برود.»
رئیس پیشین موساد بر این باور است که گفت و گوها در مورد برنامه اتمی ایران را نمیتوان از حمایت نظامی ایران از حکومت سوریه یا رابطه استراتژیکش با گروه حزب الله لبنان جدا کرد.
بنیامین نتانیاهو ماه گذشته حسن روحانی را "گرگی در لباس میش" خوانده بود که با چهرهای ملایمتر سیاست اتمی ایران را پیش خواهد برد. او از آمریکا و متحدانش خواسته است که به تشدید تحریمها علیه ایران ادامه بدهند.
هالوی بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۲ میلادی ریاست موساد را برعهده داشت و در عرصههای امنیتی و سیاست خارجی از منتقدان نخست وزیر اسرائیل است.