جنگ در سوریه رخ نمی‌دهد/ از جنگ آمریكا با اسد، القاعده منتفع می‌شود

یك كارشناس مسائل استراتژیك كه معتقد است در سوریه جنگ نمی‌شود، در تحلیل این مطلب می‌گوید: آمریكا می‌داند حمله نظامی به سوریه مصداق بریدن شاخه‌ای است كه روی آن نشسته و نتیجه آن به نفع القاعده است.

به گزارش نما، «عیسی گُلوردی» در خصوص تحولات سوریه و احتمال اقدام نظامی آمریکا علیه این کشور به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت: من معتقدم در سوریه جنگ نمی‌شود.

وی افزود: فشاری که اروپا، عربستان و ترکیه برای آغاز جنگ در سوریه به آمریکا می آورند، برای این است که آمریکایی ها را در تله جنگ بیاندارند تا منافع خود را تأمین کنند.

این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: آمریکا همواره تأکید کرده دکترین امنیتی و دفاعی اش مبارزه با تروریسم است و در این راستا «القاعده» را دشمن خود معرفی کرده است.

گُلوردی در عین حال متذکر شد: بر خلاف این ادعا، هر نوع اقدام نظامی در سوریه از سوی آمریکایی ها به نفع «شبکه القاعده» خواهد بود که با برخی کشورهای منطقه ارتباط تنگاتنگ دارد.

وی اضافه کرد: وهابیّون به عنوان شبکه فکری القاعده در طول دهه اخیر مبلّغانی را به تمام مناطق سنّی نشین و سلفی سوریه اعزام و شبکه‌ای را ایجاد کردند که آن شبکه توانست بعد از شورش ابتدایی در این کشور، حدود 30 هزار قبضه اسلحه را از لیبی و از طریق ترکیه بین نیروهای خود توزیع کند.

این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: شبکه القاعده یک تهدید برای کل جهان از جمله جمهوری اسلامی و ایالات متحده آمریکاست و لذا دشمن مشترک برای ما به حساب می آید.

گُلوردی افزود: سلفی گری تندرو از آن جهت برای همگان تهدید است که تفکر ایدئولوژیکی آن را رهبرانی طراحی کرده‌اند که با دین قلابی خود، جهانی شدن را با نگاه افراطی ادغام کرده‌اند.

وی ابراز عقیده کرد: استراتژیست‌های آمریکایی حاضر نمی شوند جنگی را آغاز کنند که به‌ضرر خودشان و به‌نفع دشمن شان تمام می شود و در واقع شاخه‌ای را ببرند که روی آن نشسته‌اند و جنگ آمریکا با دولت اسد مصداق بارز این کار است.

گُلوردی خاطر نشان کرد: بروز جنگ در سوریه حتی به صورت محدود، بیش از آنکه به نفع طراحان و عاملان آن باشد، منافع القاعده، ترکیه و عربستان را تأمین می کند که خودشان در آینده آسیب‌پذیرند.

این کارشناس مسائل استراتژیک در بخش پایانی گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: آمریکایی ها در تلاشند با تهدید به اقدام نظامی در سوریه، بحران به وجود آمده در این کشور را از طریق رسیدن به راهکاری سیاسی حل کرده و با جلوگیری از تداوم موفقیت‌های اسد و تضعیف دولت او، در صحنه بین‌المللی نقش آفرینی کنند.

گُلوردی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به مواضع خوبی که در قبال تحولات منطقه داشته، می تواند به نوعی بین حکومت سوریه و معارضین تعامل برقرار کند.

این کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد که سوریه میتواند با واگذاری نظارت بر تسلیحات شیمیایی خود به سازمان ملل یا روسیه بهانه اقدام نظامی را از غربی ها گرفته و حسن نیت خود را ثابت کند.

وی در پایان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با ایفای نقش میانجی در سوریه، هم فرصت بازیگری آمریکایی‌ها در منطقه را بگیرد و هم آرامش و امنیت را به سوریه بازگرداند.

۱۳۹۲/۶/۱۹

اخبار مرتبط