به گزارش نما به نقل از ایسنا، رییس جمهور در بخشی از سخنان خود با بیان این که در پی سفر دو روزه تلاش کردیم که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در مورد مسائل منطقهای و بین المللی تشریح کنیم گفت: به نظرم برای مردم دانستن دو نکته حائز اهمیت است؛ اول این که بسیاری از سران شرکت کننده در این اجلاس در سخنرانیهای خود و همچنین در بیانیه پایانی اجلاس اعلام کردند که در مورد موضوع هستهیی ایران نه تهدید و نه تحریم را قابل قبول نمیدانند و تنها راه برای حل این موضوع را مذاکرات سیاسی میدانند.
وی همچنین به موضوع سوریه اشاره کرد و گفت: شرکت کنندگان هم در اجلاس و هم در بیانیه پایانی در مورد مسئله سوریه تاکید کردند که جنگ و دخالت نظامی را غیر قابل قبول و تنها راه حل مذاکره سیاسی می دانند.
روحانی همچنین گفت:در مورد مسائل افغانستان نیز در سخنرانیها و بیانیه پایانی اجلاس مواردی مورد تاکید قرار گرفت.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد دیدارهای دو جانبهای که با برخی از کشورهای همسایه در حاشیه این اجلاس داشت، نیز گفت: در حاشیه این اجلاس ملاقاتهایی با برخی از مقامات کشورهای همسایه و منطقه شرکت کننده دراین اجلاس داشتیم. از جمله روسای جمهور تاجیکستان، افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان. در این گفتوگوها در ارتباط با روابط دو جانبه، زمینه های مشترک همکاری بحث و گفتوگو شد.
رییس جمهور با بیان این که ما با این کشورها در زمینه مسائل اقتصادی، فرهنگی، سیاسی همکاریهای مناسبی داریم گفت: در ارتباط با زمینههای همکاری معطل مانده نیز بحث و گفتوگو شد و ما در واقع در مذاکرات سعی کردیم این مسائل را در رابطه با گسترش همکاریهای هر چه بیشتر ایران و کشورهای همسایه مطرح کنیم.
روحانی با بیان این که در این سفر برخی از وزرای همراه نیز با همتایان خود ملاقاتهایی داشتند به ملاقات خود با روسای جمهور و چین و روسیه اشاره کرد و گفت: ملاقات با روسای جمهور این دو کشور مفصلتر بود و مسائل منطقهای دو جانبه، بین المللی ، مسئله هستهیی و سوریه و همچنین توسعه روابط و همکاری بین ایران و این دو کشور در طول مذاکرات مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران روابط رو به گسترشی در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و مالی با دو کشور چین و روسیه دارد گفت: در این دیدارها در مورد همکاریهای اقتصادی از جمله مسائلی چون فاینانس، مسائل بانکی و مالی مطرح شد.
رییس جمهور گفت:در دیدار با روسای جمهور این دو کشور در مورد مسائل منطقهای و همچنین مسائل سوریه و مسائله هستهیی ایران بحث و گفتوگو شد و طبیعی بود که این مسائل بحث و گفتوگو در مورد آنها گسترده تر باشد.
روحانی با اشاره به اینکه به عضویت چین ور وسیه در شورای امنیت سازمان ملل گفت: در این دیدارها برخی از مسائل مورد نظر مطرح شد.
رییس جمهور در ادامه گفتوگو خود با خبرنگاران در ارتباط با نتایج سفر دو روزهاش به قرقیزستان در پاسخ به سوالی در مورد دیدارش با تعدادی از ایرانیان مقیم قرقیزستان نیز گفت: در این دیدار جمعی از ایرانیان مقیم قرقیزستان حضور داشتند. ایرانیانی که ساکن بیشکک هستند. برخی از ایرانیانی که در آنجا فعالیت اقتصادی و تجاری نیز دارند حضور داشتند در این دیدار بیش از 400 و 500 نفر از ایرانیان در محل سفارتخانه حضور داشتند و به مناسبت ایامی که در آن قرار داریم جشنی برگزار شده بود.
وی ادامه داد: در این دیدار تعدادی از ایرانیان از جمله برخی از تجار و فعالان اقتصادی نیز مطالبی را مطرح کردند. مسائلی در مورد رفتوآمدها مطرح شد و تقاضاهایی در ارتباط با ایجاد خطوط پروازی بین تهران و بیشکک و یا حداقل بین مشهد و بیشکک ایجاد شود. برخی از ایرانیان خارج از کشور با مشکلاتی متعددی مانند ویزا و مسائلی از این دست مواجه بودند که در این دیدار این مسائل مطرح شد و قرار شد که این مسائل مطرح شده مورد بررسی و پیگیری قرار بگیرد.
رییس جمهور در هنگام ورود به تهران مورد استقبال رسمی اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور قرار گرفت و در این مراسم علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل ، نوبخت سخنگوی دولت،صادق مشاور رییس جمهور و فانی سرپرست وزارت آموزش و پرورش نیز حضور داشتند.