به گزارش نما، روزنامه تلگراف چاپ لندن روز شنبه (21 سپتامبر، 30 شهریور) در مقالهای نوشت، اگمن باغیش که وزیر مسئول امور اتحادیه اروپا در ترکیه نیز هست، میگوید، آنکارا به احتمال قوی مذاکراتی را درباره دسترسی ویژه به بازار اتحادیه اروپا از جمله نروژ برگزار خواهد کرد.
وی گفت: «در نهایت، به نظر من ترکیه همچون نروژ خواهد شد. ما به معیارهای اروپا نزدیک خواهیم بود، همسویی بسیار تنگاتنگ خواهیم داشت، اما نه به عنوان یک عضو.»
باغیش افزود، ترکیه از «تبعیض»، چه در برخورد اتحادیه اروپا و چه در تلاش نافرجام برای دستیابی به میزبانی المپیک، رنج برده است.
باغیش در حالی که به کشورهای اتحادیه اروپا اشاره داشت، تاکید کرد: «آنان باید دریابند با قراردادن من در موقعیتی منفعلانه، آسیبی به من وارد نمیشود، بلکه خود آسیب میبینند.»
وی همچنین از اتحادیه اروپا خواست با اجتناب از هرگونه رویکرد تبعیضآمیز و پذیرش «کشورهای پویای جوان از جمله اوکراین و ترکیه» به رشد و ارتقاء دست یابد.
ترکیه از سال 2005 میلادی برای عضویت در اتحادیه اروپا تلاش میکند، اما این تلاش به علت مخالفت شدید اعضای اصلی اتحادیه به ویژه فرانسه و آلمان و نیز تنشهای ترکیه با قبرس بینتیجه بوده است.
پاریس همواره با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به شدت مخالفت کرده است، در حالی که مخالفتهای برلین با این روند، بیشتر با رویکرد نیروهای امنیتی ترکیه در سرکوب تظاهرات و اعتراضات ضد دولتی در شهر استانبول در ماه ژوئن مرتبط است.
فرانسه و آلمان همچنین بیم دارند اختلافات فرهنگی ترکیه و مساحت آن، مشکلات و دشواریهای بسیاری را در پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا رقم زند.
در ماه جولای، ولفگانگ شوئبله Wolfgang Schaeuble ، وزیر دارایی آلمان به صراحت مخالفت خود را با تلاش ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا ابراز کرد و گفت، این کشور بخشی از اروپا به شمار نمیآید.
مذاکرات ترکیه و اتحادیه اروپا به علت عدم پایبندی ترکیه به پروتکل آنکارا (توافقنامه سال 2005) در هشت حوزه به حالت تعلیق درآمده است؛ در پروتکل آنکارا ترکیه به بازگشایی فرودگاهها و بنادر خود به روی قبرس ملزم شده است.