به گزارش نما، این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه بر این باور هستم که مذاکرات از موضع قدرت در هر دو صورتش چه پیروزی باشد و چه نرمش باید نرمش قهرمانانه باشد، گفت: نرمش قهرمانانه یعنی تلاش برای رسیدن به هدف منهای کمترین عقبنشینی از اصول، نرمشی که سکوی رسیدن به هدف باشد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اعتقاد بر اینکه الگوی نرمش قهرمانانه صلح حدیبه پیامبر اکرم(ص) است، اظهار کرد: دیپلماتهای ما باید توجه داشته باشند که به غرب نمیتوان اعتماد کرد به خصوص آمریکا؛نمونهاش همین که در جریان مذاکرات اخیر بلافاصله بعد از مذاکرات، طرف آمریکایی ریزهکاریهای مذاکرات را با سران رژیم اشغالگر قدس در میان گذاشت.
وی با اعتقاد بر اینکه پیمانشکنی جز روحیه غربیها به ویژه آمریکاییهاست افزود: طبق قانون اساسی سیاستگذاریهای کلان به ویژه در عرصه سیاست خارجی از سوی مقام معظم رهبری صورت میگیرد و دیپلماتهای ما باید مراقب باشند که ذرهای از خطوط و مرز تعیین شده تعدی نکنند.
این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مردم باید بدانند که مذاکره با آمریکا و ارتباط با آن گشایش در زندگی آنها حاصل نمیکند گفت: ما تجربه حکومت پهلوی را پیش رو داریم. ایران در آن زمان زیر نظر آمریکاییها و انگلیسیها بود و پیشرفت نکرد. البته بیبندوباری و هرزهگی گسترش پیدا کرد، ولی در کنار آن شاهد بردگی کشور بودیم.
وی گفت: در حال حاضر نیز تجربه دولت مرسی در مصر را ما پیشرو داریم، مرسی روابط دوستانهای با آمریکاییها داشت و حتی در رسانههایشان به صراحت مینوشتند که مرسی در فلان موضوع با اوباما مشورت کرد.
خاتمی ادامه داد: اما دیدیدم که رابطه با آمریکا نه تنها گشایشی در مسائل اقتصادی و سیاسی مصر ایجاد نکرد، بلکه بلافاصله بعد از کودتا؛ آمریکاییها دولت کودتا را به رسمیت شناختند.
وی افزود: فضای روانی که آمریکاییها به دنبال آن هستند و برخی از عناصر داخلی نیز به آن دامن میزنند این است که رابطه با آمریکا حلال مشکلات است، ولی بنده به صراحت عرض میکنم که چنین نیست و حتی مذاکره با آمریکا بر میزان مشکلات نیز میافزاید.
این عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: تجربه نشان میدهد که اگر در طول این ۳۵ سال ما عزتی داشتهایم که قطعا داشتهایم از رهگذر مقاومت بوده است یا مثلا فلسطینیها نیز که بیش از ۶۰ سال است تحت اشغال صهیونیسمها هستند، اگر روز خوشی داشتهاند این در سایه مقاومت بوده است.
خاتمی ادامه داد: مذاکره با قدرتهای بزرگ خروجی جز استعمار بیشتر نداشته و ما به هیات مذاکرهکننده کشورمان توصیه میکنیم که در عرصه دیپلماسی در صحنه فعال باشند ولیکن توجه داشته باشند با کسانی طرف هستند که با اصول اولیه حقوقی پایبند نیستند.
وی گفت: آنها باید بدانند که مقاومت ملت ایران در برابر آمریکاییها سبب میشود که آنها در مذاکرات از قوت و قدرت بیشتری برخوردار باشند و شعار مرگ بر آمریکا در شرایط کنونی سبب اقتدار دیپلماسی ما خواهد بود.
خاتمی در پایان با بیان اینکه باید به این نکته توجه داشت که در طول این ۳۵ سال هرگاه عقبنشینیای صورت گرفته دشمن به جلو آمده است گفت: برای نمونه میتوان به تعلیق برخی از فعالیتهای هستهیی در مقطعی اشاره کرد؛ در آن زمان برخی از فعالیتهای هستهیی در کشور تعلیق شد، ولی آمریکاییها ایران را محور شرارت خواندند.