به گزارش نما؛ در تازهترین تلاش مجموعه رسانهای غرب برای دامن زدن به اختلافات شیعه و سنی در منطقه، «کریستن هاوسِر»، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز با انتشار مطلبی در این روزنامه، مدعی شده، قبایل سنی مذهب عراقی، به ویژه در استان «الانبار» نیروهای خود را برای مقابله با دولت شیعه مذهب نوری المالکی و همچنین ایران سازمان دادهاند.
بنا بر این گزارش، هاوسر با استناد به اقدامات یکی از این گروههای قبیلهای با نام «شورای نظامی قبایل انقلابی انبار» مینویسد: این گروه هدف خود را مبارزه با ایران دانسته و اعلام کرده که تلاش دارد با هماهنگ کردن دیگر نیروها در بیرون استان انبار، به مقابله با دولت نوری المالکی اقدام کند.
این گروه در بیانیهای که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده، دلیل تشکیل و اقدامات خود را مقابله با «دولت جنایتکار مالکی که ابزار ایران در عراق است»، اعلام کرده است. در این بیانیه همچنین آمده که این گروه، تلاش خود را برای مقابله با آنچه «اشغالگری ایران» خوانده، سازمان میدهد.
اما این گروه در حالی تشکیل و اخبار مربوط به آن در حالی در رسانهها و مطبوعات غربی با آب و تاب بیان میشود که واقعیت دیده شده در عرصه میدانی عراق طی روزها و هفتههای اخیر به گونهای کاملاً متفاوت بوده است.
در حقیقت، آنچه گزارشهای منابع رسمی و غیررسمی طی روزهای اخیر بر آن تأکید داشتهاند، این بوده که در پی اشغال بخشهایی از استان الانبار به دست القاعده، از جمله شهر «فلوجه»، قبایل شیعه و سنی عراق در اقدامی بیسابقه رسما با یکدیگر متحد شده و به مبارزه برخاستند که نتیجه آن، بازپسگیری سریع فلوجه از دست القاعده بود.
اما به نظر میرسد، این اتحاد شیعه و سنی در عراق ـ و اصولاً در کل منطقه ـ چندان خوشایند قدرتهای خارجی نیست و آنها میکوشند با دامن زدن به اختلافات موجود و بزرگ کردن آنها و نیز تفرقهافکنی میان مسلمانان منطقه، راه خود را برای رسیدن به اهدافشان هموارتر کنند.