به گزارش نما؛ و به نقل از تسنیم، سازمان بازرسی کل کشور حضور اعضای شورای شهر در انتخابات فدراسیونهای ورزشی را ممنوع و شرط حضور آنها در انتخابات فدراسیونها را منوط به استعفای پیش از برگزاری مجمع دانست. در موردی دیگر هم این برای انتخابات کمیته ملی المپیک اعلام کرد، روسای فدراسیونها در صورتی که بتوانند کرسیهای هیئت رئیسه (ریاست، نواب رئیس، دبیرکل و خزانهدار) را از آن خود کنند، باید پس از آنکه رای لازم از مجمع را کسب کرد، استعفا دهند.
در همین راستا برخی افراد این ابلاغهای سازمان بازرسی کل کشور را یک بام و دو هوا و صحبتهای ضد و نقیض دانستند و گفتند حق اعضای شورای شهر خورده شده است. حال سوال اساسی اینجاست که آیا واقعا سازمان بازرسی کل کشور اظهاراتی ضد و نقیض دارد و اینکه آیا این سازمان در حق اعضای شورای شهر اجحاف کرده است؟
پاسخ سوال در نص صریح قانون موجود است. یعنی در آنجایی که سازمان بازرسی کل کشور با استناد به ماده 28 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران این موضوع را اعلام کرده است.
در بند یک و دوی این قانون به صورت واضح گفته شده که اگر اعضای شورای شهر بخواهند در پستی مثل ریاست فدراسیون مشغول به کار شوند و یا در انتخابات آن شرکت کنند باید قبل از ثبت نام از سمت خود استعفا کرده و به هیچ وجه در آنپست شاغل نباشند. این قانونی است که به صورت کاملا واضح موجود است. با این تفاسیر اعضای شورای شهر باید قبل از انتخابات فدراسیونهای ورزشی از سمت خود در شورای شهر استعفا دهند.
شرایط اما برای انتخابات کمیته ملی المپیک چگونه است؟ دقیقا این هم نص صریح قانون است یعنی در آنجایی که اساسنامه کمیته ملی المپیک میگوید تنها اعضای رسمی این مجمع حق شرکت در انتخابات را دارند. با این تفاسیر اگر یک رئیس فدراسیون پیش از انتخابات از سمت خود استعفا دهد، اساسا دیگر عضو مجمع نیست و اعتبار خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل سازمان بازرسی کل کشور گفته است که اگر روسای فدراسیونهای ورزشی موفق شدند تصدی یکی از کرسیها هیئت رئیسه کمیته ملی المپیک را بر عهده بگیرند، از سمت خود استعفا بدهند.
بنا به دلایل فوق سازمان بازرسی کل کشور نه تنها صحبتهای ضد و نقیضی را بیان نداشته بلکه در حال پیاده کردن قوانین مطابق با مقررات جاری کشور و البته بینالمللی است.