طرح احیاء تالاب هامون

عکس خبري -طرح احياء تالاب هامون

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حدود 80 درصد از تالابهای ما زیر خط قرمزهستند، آنها باید حفاظت شوند البته در خصوص تالاب هامون رایزنی با افغانستان در این زمینه لازم و واجب است چون آنها هستند كه حق آبه ما را قطع كردند و هامون را به این روز انداختند

به گزارش نما ، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره احیاء دریاچه ارومیه اظهار داشت: دریاچه ارومیه در حال حاظر اظهرو من الشمس شده و همه به دنبال احیاء آن هستند بنابراین کمیته‌ای به ریاست عیسی کلانتری تشکیل شده تا مسائل و مشکلات موجود را بررسی نمایند و حداکثر دو ماه و نیم تا سه ماه دیگر طرح عملیاتی را تقدیم می‌کنند.
وی افزود: دریاچه ارومیه در واقع آیینه و پیشانی معیار موفقیت سازمان حفاظت محیط زیست است و احیاء دریاچه‌ای که 80% درصد آن خشک شده کار ساده‌ای نیست.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حدود 80 درصد از تالابهای ما زیر خط قرمز وجود دارند آنها بایستی حفاظت شوند البته در خصوص تالاب هامون رایزنی با افغانستان در این زمینه لازم و واجب است چون آنها هستند که حق آبه ما را قطع کردند و هامون را به این روز انداختند.
کهرم خاطر نشان کرد: طرح احیاء تالاب هامون که خیلی مورد توجه مردم سیستان است، هر چه زودتر عملیاتی شود و تالاب هامون به روز اول برگردد و این طرح به جدیت در حال دنبال شدن است.
وی ادامه داد: همچنین سازمان حفاظت محیط زیست طرحهای دیگری در دستور کار دارد از جمله طرح احیاء یوزپلنگ، که شما می‌دانید یوزپلنگ یک حیوان آسیایی است ولی الان ایرانی شده، طرح زاگرس که یک طرح عظیم بین المللی است و منطقه‌ای به طول 1000 کیلومتر و عرض 200 کیلومتر را با درختان بلوط معروف می‌پوشاند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این مسئله که در سالهای گذشته فقط 10% درصد از جنگلها حفاظت و صیانتش در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و 90% درصد بقیه در اختیار سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است و آنها طرحهای مختلف مثلا اخراج دام از جنگل، اخراج جنگل‌نشینان از جنگل و احیاء جنگلهای به اصطلاح مخروبه را دارند، خاطر نشان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای آن 10% درصدی که در اختیارش است به هیچ عنوان برنامه بهره‌برداری ندارد و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری از جنگلها حفاظت می‌کنند و بهبود می‌بخشند برای اینکه بهره‌برداری کنند در حالیکه سازمان حفاظت محیط زیست بهره‌برداری از جنگلها ندارد و سازمان حفاظت محیط زیست برنامه‌اش حفظ و حراست و صیانت از جنگلها است. البته همکاریهایی بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در جریان است و در نهایت بنده آن روز را پیش‌بینی می‌کنم که این دو در هم ادغام شوند و سازمان حفاظت محیط زیست و جنگلها و مراتع و آبخیزداری را تشکیل بدهند.
کهرم یادآور شد: رویکرد مدیریت جدید بها دادن هر چه بیشتر به سازمانهای مردمی است منتها متأسفانه سازمان‌های مردم نهاد قابلیتهای انجام تحقیقات و کار را ندارند یعنی NGOهای ما از یک عده جوانهایی تشکیل شده‌اند که نهایت علاقه را دارند ولی نه منابع مادی دارند نه تخصص.
وی افزود: ما باید NGOپروری کنیم و قدرتمند کردن، آگاهی دادن و حمایت از NGOها شدیداً در برنامه سازمان حفاظت محیط زیست فعلی است. من در این زمینه بسیار خوش بین هستم.

۱۳۹۲/۱۲/۷

اخبار مرتبط