اخبار ویژه روزنامه های یكشنبه؛

ظریف با كدام توجیه سر این میز شام حاضر می‌شود؟

دُم فتنه‌گران و تروریست‌ها دوباره به هم گره خورد/ ابتكار بودجه ای دولت در سال جدید ارجاع یك گزارش آبی به شورای عالی امنیت ملی، تلگراف: انگلیس می‌ترسد تجارت با ایران موجب توهین به آمریكا شود، ، احتمال تعطیلی روزنامه تهران امروز و ... از جمله مهمترین اخبارهای ویژه روزنامه های یكشنبه است.

*کیهان

ظریف با کدام توجیه سر این میز شام حاضر می‌شود؟

معاون وزیر امور خارجه از حضور دکتر ظریف در ضیافت شام مشترک با کاترین اشتون در جریان دیدار فردا در وین خبر داد.

عراقچی گفته است: به منظور از سرگیری دور جدید گفتگوها با گروه 5+1 روز دوشنبه (18 فروردین ماه) عازم «وین» شهر محل مذاکرات می‌شویم و دوشنبه شب شام‌کاری مشترکی میان وزیر امور خارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.
دکتر ظریف اسفند گذشته در پی ملاقات کاترین اشتون با یکی از بازداشتی‌های فتنه 88، ضیافت شام با وی را لغو کرده بود.

پارلمان اتحادیه اروپا پنج‌شنبه گذشته بیانیه مداخله‌جویانه منتشر کرد که در آن ضمن زیر سوال بردن انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 92، از فتنه‌گران بازداشتی حمایت شده و همچنین تصریح گردیده که روابط کامل با ایران مشروط به اجرای کامل توافقنامه ژنو از سوی ایران است.
با این حال دکتر ظریف در واکنش به بیانیه گستاخانه مذکور صرفا گفته بود این بیانیه واجد تحریم جدید نیست!

با این اوصاف باید از دکتر ظریف و وزارت امور خارجه پرسید آیا مانعی که باعث لغو ضیافت شام کذایی با خانم اشتون شد، اکنون برطرف شده یا رو به تشدید گذاشته و توقع این بوده که وزارت امور خارجه موضع قاطعی حتی در روند مذاکرات اتخاذ کند؟!

دُم فتنه‌گران و تروریست‌ها دوباره به هم گره خورد

پیوند گروهک‌های تروریستی با دست‌اندرکاران فتنه سبز بار دیگر در ماجرای گروگانگیری مرزبانان ایرانی آشکار شد.

در حالی که گروهک‌ ریگی و جیش‌العدل ارتباطات روشن با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و رژیم سعودی دارند و از سوی گروه‌های تکفیری حمایت و تغذیه می‌شوند، سایت کلمه (وابسته به اردشیر امیرارجمند مشاور فراری موسوی) و سایت ملی- مذهبی وابسته به عناصر فراری گروهک ملی- مذهبی در اقدامی همزمان سعی کردند این گروه‌ها را ایرانی و بومی منطقه سیستان و بلوچستان جلوه دهند و به توجیه جنایت‌های سبعانه تروریست‌ها بپردازند.

سایت کلمه ذیل خبر مربوط به گروگانگیری مرزبانان کشورمان، با تبرئه تروریست‌های مزدور ادعا کرد مرزنشینان به خاطر گرایش‌های مذهبی و قومی و نژادی نه تنها در سیستان و بلوچستان بلکه سایر نقاط مرزی مورد بی‌عدالتی قرار دارند و همین باعث اقدامات خشن جدایی‌طلبانه شده است! این در حالی است که مردم شریف سیستان و بلوچستان اعم از شیعه و سنی برای دفاع از تمامیت ارضی و اسلام عزیز، هزاران شهید در دفاع مقدس 8 ساله تقدیم انقلاب کرده است.

در همین حال سایت ملی- مذهبی نیز بدون آن که به تزریق دلارهای نفتی به گروهک‌های تروریستی نظیر جیش‌العدل و ... اشاره کند، در مطلب مشابهی ادعا کرد ریشه گروگانگیری، فقر در منطقه سیستان و بلوچستان است. این سایت همچنین علیه دستگاه قضایی عقده‌گشایی کرده و از مجازات اشرار و تروریست‌ها و قاچاقچیان ابراز ناخرسندی کرده است.

یادآور می‌شود گروهک‌ ریگی در فتنه و آشوبگری سال 88 علنا از فتنه‌گران پشتیبانی کرده بود. ریگی در حال عزیمت به قرقیزستان برای ملاقات با ریچارد هالبروک دستیار ویژه اوباما، در آسمان ایران شکار شد. برخی فعالان فتنه سبز ارتباط ارگانیک مشابهی با محافل سیاسی و اطلاعاتی غرب به ویژه آمریکا دارند.

دهن‌کجی اوبامای مؤدب! به معاون دفتر روحانی

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل گفت ممانعت واشنگتن از صدور ویزا برای سفیر جدید ایران در این سازمان می‌تواند هزینه‌هایی را به دولت آمریکا تحمیل کند.

دولت آمریکا چند هفته است از صدور ویزا برای حمید ابوطالبی که پیش از معرفی به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل، معاون سیاسی دفتر دکتر روحانی بوده، امتناع می‌کند.

توماس پیکرینگ، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد می‌گوید امتناع از صدور ویزای احتمالی برای فرستاده احتمالی می‌تواند برای دولت باراک اوباما هزینه داشته باشد.

پیکرینگ به بی‌بی‌سی گفت: «اگر این فرد به رئیس جمهور ایران نزدیک باشد، رد درخواست ویزای او می‌تواند برای ما هزینه داشته باشد. همین طور، اگر ویزای شخصی که می‌خواهد به عنوان نماینده سازمان ملل به آمریکا سفر کند، صادر نشود موضوع تعهدات ما به سازمان ملل متحد مطرح خواهد شد.»

در همین حال رادیو فردا از قول حسین علیزاده دیپلمات سابق که در جریان فتنه سبز در اروپا پناهندگی گرفت، گفت: آقای ابوطالبی سابقه مدیریتی درخشانی را در پرونده کاری خودش دارد، در زمانی که آقای روحانی در مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام کار می‌کردند، جزو حلقه‌های نزدیک به آقای حسن روحانی بود و اخیراً به عنوان معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری منصوب شده بودند. پس این‌ها نشان می‌دهد که یک نزدیکی و تقاربی با آقای روحانی داشته و دارد. در مقابل تعلل قابل ملاحظه ایالات متحده برای صدور روادید ایشان به منظور رفتن به عنوان سفیر ایران نزد سازمان ملل در محافل داخلی ایران پرسش‌‌برانگیز شده است.

وی اضافه کرد: آقای ابوطالبی به دلیل این که سابقه مدیریتی بسیار درازی را داشتند و مسلط به زبان‌های فرانسه و انگلیسی هستند و در بخش‌های مدیریتی وزارت خارجه هم کار کرده و حلقه نزدیک به آقای روحانی هم بوده‌اند، طبیعتاً به عنوان امین آقای روحانی برای این پست اعزام شده و در معنا، اگر موافقت صادر نشود از طرف دولت پذیرنده که ایشان قرار است به آنجا برود، این در معنای سیاسی بار بسیار منفی دارد در روابطی که بین تهران و واشنگتن در این ماه‌های اخیر شاهد آن بودیم. در این ماه‌ها بین طرفین مذاکرات، نشست و برخاست‌هایی بوده و این مشکل، طبیعتاً بار منفی بدی برای آقای روحانی خواهد داشت.

یادآور می‌شود کارشکنی دولت آمریکا در عمل به مسئولیت خود و صدور ویزا برای سفیر ایران در سازمان ملل با سکوت و انفعال تعجب‌برانگیز وزارت امور خارجه کشورمان مواجه شده است.

کارشکنی آمریکا نمونه دیگری از انبوه اسنادی است که نشان می‌دهد دولت واشنگتن برخلاف برخی خوشبینی‌های داخلی خودبرتربین و غیرقابل اعتماد است. برخی محافل داخلی سعی داشتند از دولت اوباما،‌چهره‌ای میانه‌رو و مؤدب ترسیم کنند.

اسرائیل به شدت نگران بهبود روابط حماس با ایران است

رژیم صهیونیستی ازسرگیری و بهبود روابط جنبش حماس، با حزب‌الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران را خبری بد و تحولی نگران‌کننده برای این رژیم خواند.

روزنامه لبنانی «الاخبار» به نقل از گزارش‌ منابع صهیونیستی نوشت: پیام از سرگیری روابط حماس با حزب‌الله و ایران، قدرت حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین برای پاسخگویی را بالا می‌برد و احتمال حملات آنها را افزایش می‌دهد.

«یوسی ملمان» تحلیلگر صهیونیستی امور امنیتی در پایگاه «the post» به نقل از منابع امنیتی غرب گفت: انتظار می‌رود «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی حماس بزودی به ایران سفر کند.

«ملمان» با «نمایندگان جنبش جهاد اسلامی، حزب‌الله لبنان، ایران و قطر در ماه‌های گذشته دیدارهایی داشته تا زمینه ترمیم روابط حماس با حزب‌الله و ایران را فراهم کنند».

وی افزود: حماس بعد از انزوای سیاسی و تنگاهای اقتصادی درخواست بهبود روابط با ایران و حزب‌الله را کرده است.

این تحلیلگر صهیونیست اضافه کرد: گردان‌های عز‌الدین قسام شاخه نظامی حماس و در راس آنها «مروان عیسی» بر مسئولان سیاسی این جنبش فشارهای زیادی برای از سرگیری و بهبود روابط با تهران و حزب‌الله لبنان وارد کرده‌اند.

ملمان با بیان اینکه «یک گروه امنیتی در اسرائیل که این موضوع را دنبال می‌کند، بشدت اظهار نگرانی کرده است»، تاکید کرد: بعد از اعلام رسمی از سرگیری روابط حماس با تهران، کمک‌های ایران به این جنبش فلسطینی از سر گرفته خواهد شد.

وی گفت: حماس بعد از مواضعش در خصوص سوریه و حاکم شدن گروه اخوان‌المسلمین در مصر از ایران فاصله گرفت.

بررسی تحولات سیاسی ایران در اندیشکده آمریکایی ویلسون

جمعی از کارشناسان مسایل ایران در اندیشکده آمریکایی «ویلسون» در جلسه‌ای به بررسی وضعیت سیاسی ایران پرداختند. در این نشست، «بیژن خواجه‌پور» مدیر گروه آتیه، روبرتو توسکانو سفیر سابق ایتالیا در ایران و هند از سال 2003 تا 2008، «برنارد هورکارد»،

پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات فرانسه، رابین رایت» کارشناس «موسسه صلح ایالات متحده»، «شائول بخاش» استاد دانشگاه «جرج میسون» و «هاله اسفندیاری»، مدیر برنامه خاورمیانه اندیشکده ویلسون حضور داشتند.

شائول بخاش در این نشست گفته است: «اکنون ایران بار دیگر در آستانه اتخاذ تصمیمات مهم و تعیین‌کننده‌ای قرار دارد و برغم پیش‌بینی‌های بدبینانه عده‌ای، آقای روحانی و تیم وی اجرای تغییرات را در سه زمینه ادغام مجدد ایران در جامعه بین‌المللی، باز کردن درهای اقتصاد به روی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد فضای باز سیاسی آغاز کرده‌اند.

وی افزود: این تغییرات در مقایسه با دولت قبلی ایران بسیاری جدی و موثر به شمار می‌آیند اما محافظه‌کاران، همچنان قدرتمندترین جناح سیاسی در ایران هستند و روحانی با موانع جدی روبرو است.»

هورکارد هم در سخنان خود بر اهمیت انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و ضمن مهم توصیف کردن مسئله انتخابات در ایران، داده‌های رسمی را کلید رمزگشایی زندگی سیاسی در ایران دانست.

این محقق فرانسوی همچنین اظهار داشت که ممکن است انتخابات بعدی مجلس به نقطه عطفی در سیاست ایران تبدیل شود چرا که پایداری و دوام هرگونه توافق هسته‌ای با ایران به تصمیم مجلس بعدی بستگی دارد که لازم است توافق هسته‌ای نهایی را تایید کند.
رابرت توسکانو سفیر سابق ایتالیا در ایران نیز اعضای کابینه روحانی را «لیبرال‌ترین و ترقی‌‌خواه‌ترین ایرانی‌های حاضر در دولت توصیف و این امر را شاهدی دال بر تغییر قلمداد کرد.

این دیپلمات سابق خاطر نشان کرد: «رهبر عالی ایران در برخی برهه‌های زمانی اجازه ایجاد تغییر را داده گرچه وقتی احساس کرده این تغییرات ممکن است از چارچوب خارج شوند درصدد مهار برآمده است.

تلگراف: انگلیس می‌ترسد تجارت با ایران موجب توهین به آمریکا شود

«این وضعیت ناامیدکننده است که دولت ما در انگلیس به آمریکا اجازه داده تجارت انگلیس با ایران را به هم می‌زند».

روزنامه انگلیسی تلگراف با انتشار این مطلب نوشت: ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس در برابر کمیته سیاست خارجی قرار گرفت تا به سوالاتی در مورد ایران پاسخ بدهد. وزیر امور خارجه باید بتواند به شکلی فوری به سوالات از این دست پاسخ دهد که دولت بریتانیا ایران را رسما تحریم کرده است. تحریم‌هایی که در قبال شرکت‌هایی که در برنامه هسته‌ای هستند، اعمال می‌شوند. چرا دولت بریتانیا همچنان از تجارت قانونی با ایران ممانعت می‌کند؟

تلگراف در ادامه این سوالات می‌افزاید: در ماه‌های اخیر هیئت‌هایی از فرانسه و آلمان به ایران رفتند اما هیچ هیئتی از انگلستان به ایران نرفت. به نظر می‌رسد که انگلستان از این می‌ترسد که به آمریکا توهین بشود. چرا چنین است؟ وزیر امور خارجه بریتانیا اصرار دارد که هیچ منع قانونی برای بانک‌های انگلستان برای انتقال پول به ایران وجود ندارد. اما این صحت ندارد، بانک‌های انگلیسی به محض اینکه با ایران وارد معامله بشوند، توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم می‌شوند و مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین می‌شوند.

روزنامه انگلیسی خاطر نشان می‌کند: نمایندگان باید از آقای هیگ بپرسند که چرا اجازه می‌دهد که بانک‌های انگلیسی هدف تحریم‌های آمریکا قرار بگیرند. همه ما می‌دانیم که تحریم‌ها برای این طراحی شده‌اند که مانع ایران از دستیابی به سلاح اتمی بشوند و این منطقی است. اما انگلستان این را می‌داند که تحریم‌ها برای این نیست که مردم عادی ایران را هدف قرار بدهد. واقعیت چیز دیگری است. انگلستان به آمریکا این اجازه را داده است که همه تجارتش با ایران را بهم بزند. نمایندگان مجلس باید در مورد این وضعیت ناامیدکننده از آقای وزیر سوال کنند.

*خراسان

ارجاع يک گزارش آبي به شوراي عالي امنيت ملي

بر اساس يکي از بندهاي تصويب شده در آخرين جلسه شوراي عالي آب کشور که پيش از پايان سال گذشته به رياست حجت الاسلام روحاني رييس جمهور کشورمان برگزار شد، مقرر شده ضمن اولويت دهي به طرح هاي مرزي در تامين اعتبارات لازم و اجراي آنها، وزارت نيرو گزارشي در اين رابطه تهيه و به شوراي عالي امنيت ملي ارائه کند.

ابتکار بودجه اي دولت در سال جديد

در حالي که بر اساس بند "و" تبصره 15 قانون بودجه سال 93، دولت موظف شده بود آيين نامه اجرايي معافيت کارگاههاي کشاورزي تحت شمول نظام صنفي کشاورزان از پرداخت سهم بيمه کارفرمايان را تهيه و ابلاغ کند، بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي، آيين نامه اجرايي بند 100 قانون بودجه سال 90 کل کشور، به عنوان آيين نامه اين بند از قانون بودجه امسال تفويض شده است.

*ایران

روایت صالحی از کسب اجازه مذاکره با امریکا

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه دولت دهم، با دفاع از دوران مسئولیتش در وزارت امور خارجه؛ سیاست خارجی ایران در چهار سال گذشته را «بسیار حکیمانه» توصیف کرد و به ناگفته‌های خود از کسب اجازه برای مذاکره با امریکا پرداخت.

او که در یک برنامه مستند تلویزیونی سخن می‌گفت، درباره برخی اتفاق‌های محرمانه در دوران مسئولیتش اظهار داشت: حضرت آقا در سخنانی اشاره کردند که دولتمردانی از دولت سابق و دولت فعلی نظرشان بر مذاکرات با امریکا بر سر موضوع هسته‌ای است. بنده این افتخار را داشتم که خدمت آقا برسم و با ایشان صحبت کنم. نظر ایشان این است که امریکا قابل اعتماد نیست و به موضوع افغانستان اشاره کردند که امریکایی‌ها نقض عهد کردند.

با این حال در نهایت اجازه مذاکره صادر شد و در عید سال 1392 مطرح کردند که با مذاکره با امریکا به طور موضوعی درباره مسأله هسته‌ای مخالفتی ندارند و راه را هموار کردند و گفتند این مسیر را بروید تا اتمام حجتی باشد و مردم بدانند که نظام و دولت‌شان از هیچ روشی که مصلحت، حکمت و عزت در آن باشد فروگذار نیست تا دفع شر کند و اگر طرف مقابل تمکین نکند، ما اتمام حجت کرده‌ایم.

اتهام‌زنی امریکا به دو شرکت ایرانی و یک فرد چینی

یک فرد چینی، یک ایرانی و دو شرکت ایرانی از سوی امریکا به اتهام صادرات محصولات مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم به ایران در فهرست تحریم قرار گرفتند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «سی هی چنگ»، 34 ساله روز هفتم فوریه در فرودگاه هیترو لندن دستگیر شد و اکنون منتظر دور دوم محاکمه خود به اتهام صدور برخی محصولات به ایران و نقض تحریم‌ها است. محصولات ادعایی نوعی از سنسورهایی هستند که می‌توانند برای سانتریفیوژها مورد استفاده قرار بگیرند.

متهم پرونده ستار بهشتی محاکمه می‌شود

دادگاه مأمور پلیس فتا، متهم پرونده «ستار بهشتی»، روز سه‌شنبه (19 فروردین) به اتهام قتل شبه عمد در شعبه 1057 دادگاه کارکنان دولت برگزار می‌شود. ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس ایرانی 9 آبان سال گذشته توسط پلیس فتا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و سه روز پس از بازداشت یعنی 13 آبان ماه درگذشت.

پس از فوت ستار بهشتی با شکایت اولیای دم، پرونده‌ای با اتهام قتل عمد تشکیل شد، اما شعبه اول بازپرسی دادسرای جنایی تهران، مرگ ستار بهشتی را قتل شبه عمد تشخیص داد که وکیل مدافع اولیای دم به این مسأله اعتراض کرد و پرونده برای رفع اختلاف به شعبه 1057 دادگاه کیفری کارکنان دولت ارجاع شد. به گزارش ایرنا، «گیتی پورفاضل» وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی گفته که موکلانش در دادگاه رسیدگی به اتهام قتل شبه عمد مأمور پلیس فتا در این پرونده شرکت نخواهند کرد. چرا که اولیای دم ستار بهشتی معتقد به قتل عمد در این پرونده هستند و قتل شبه عمد را قبول ندارند.

تکذیب سخنان منتسب به احمدی‌نژاد

انتشار سخنانی به نقل از محمود احمدی نژاد در رسانه‌ها با تکذیب دفتر وی همراه شد. روز گذشته سایت فردا مدعی شد که احمدی‌نژاد در سفر اخیر خود به خوزستان و در دیدار از مناطق عملیاتی در محافلی که در معرض سؤال قرار گرفته، تلاش کرده وجهه‌ای «حزب‌اللهی» از خود نشان دهد و در پاسخ به سؤالی درباره آینده سیاسی خود تصریح کرده «بزودی برمی‌گردیم.»

رئیس دولت قبل همچنین گفته بود که «من یعنی مشایی و مشایی یعنی احمدی‌نژاد! مظلومیت مشایی برای همه مشخص شد و اگر در انتخابات تأیید می‌شد، حتماً رأی می‌آورد.» سایت فردا مدعی شده بود که احمدی‌نژاد گفته دولت جدید دوام نخواهد یافت. این سخنان در حالی منتشر شد که دفتر محمود احمدی‌نژاد با انتشار یک تکذیبیه در سایت «تسنیم» اظهارات منتشر شده را «بشدت» تکذیب کرد.

آخرین وضعیت پرونده 2روزنامه توقیف شده

وکیل مدافع مدیران مسئول روزنامه‌های «بهار» و «آسمان» آخرین وضعیت پرونده این دو روزنامه توقیف شده را تشریح کرد. به گزارش مهر، «جمال خندان» گفته که پس از صدور حکم دادگاه درباره روزنامه بهار به رأی اعتراض کرده و پرونده برای بررسی نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شده است.

در رأی شعبه 76دادگاه کیفری، زمان توقیف 6 ماهه روزنامه بهار اعلام شده اما در این حکم به زمان شروع توقیف اشاره‌ای نشده است. به گفته وی، پرونده روزنامه آسمان نیز هنوز در دادسرا است و برای آن کیفرخواست صادر نشده است.

نگرانی‌ امریکا از قرارداد نفتی ایران و روسیه

انتشار اخباری مبنی بر انعقاد قرارداد نفتی میان ایران و روسیه سبب نگرانی مقام‌های ارشد امریکا شد. به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال یک مقام ارشد امریکایی با بیان اینکه هنوز اطلاع جدیدی مبنی بر انعقاد قرارداد نفتی میان ایران و روسیه دریافت نکرده‌ایم، گفت: اما نسبت به انجام این قرارداد نگرانی‌هایی داریم. وی با بیان اینکه این قرارداد ممکن است شامل تحریم‌های امریکا باشد، ادامه داد: «اگر چنین قراردادی انجام شود مغایر با قرارداد موقت انجام شده در اواخر ماه نوامبر میان ایران و 1+5 است و ممکن است باعث اعمال تحریم‌های امریکایی به تمام افراد دخیل در این قرارداد شود.»

به گزارش ایسنا، ایران و روسیه مذاکرات خود را برای امضای قرارداد نفت در برابر کالا آغاز کرده‌اند. این مذاکرات میان طرفین ادامه دارد اما هنوز فهرست کالاها مشخص نیست.

شهرام جزایری مشمول عفو نشد

پس از انتشار خبر پذیرش عفو و تخفیف مجازات 920 نفر از متهمان از سوی مقام معظم رهبری، برخی سایت‌ها از احتمال آزادی «شهرام جزایری» به دلیل پایان دوره محکومیتش خبر دادند.

اما مدیرکل زندان‌های استان تهران درباره این گمانه‌زنی‌ها مبنی بر وجود نام شهرام جزایری در فهرست مشمولان عفو به مناسبت روز جمهوری اسلامی (12 فروردین) گفت: «نام شهرام جزایری در کمیسیون عفو مطرح نشده است.» به گزارش ایرنا، «محمود علیزاده طباطبایی»، وکیل شهرام جزایری هم گفته که: «رد مال موکلم به مبلغ 5/48 میلیون دلار پرداخت شده و دوران محکومیت 11 ساله وی نیز تمام شده و این موضوع از سوی اجرای احکام به دادستانی اعلام شده است.» گفتنی است جزایری سال گذشته نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نوشته و از تمام کارهای خود اظهار ندامت و تقاضای کمک کرده بود.

رسیدگی به اتهامات محمدرضا رحیمی

پس از صدور کیفرخواست برای محمدرضا رحیمی و ارسال پرونده او به دادگاه کیفری استان تهران، این پرونده برای رسیدگی به شعبه 76 این مرجع قضایی ارجاع شده است.

به گزارش ایسنا، قاضی افتخاری سرپرست دادگاه‌های کیفری استان از ذکر عناوین اتهامی معاون اول دولت احمدی‌نژاد و همچنین توضیح دادن درباره اینکه آیا رحیمی بیش از 20 عنوان اتهامی دارد یا خیر، خودداری کرده است. پیش از این دادستانی تهران روز شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که از محمدرضا رحیمی تحقیق به عمل آمده و در حال حاضر با صدور قرار وثیقه‌ مناسب و تأمین آن، آزاد است.

سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری 12 اسفند در پاسخ به سؤالی درباره صحت صدور قرار مجرمیت یکی از مسئولان دولت سابق در پرونده‌های بیمه و ارز و وجود 25 یا 29 عنوان اتهامی برای او، گفت: اصل موضوع صحیح است و قرار مجرمیت برای این فرد صادر شده است، اما از شمار اتهامات مطلع نیستم و در صورت اطلاع هم نمی‌توانستم بیان کنم.

نامه یک شهروند سنی به هموطنان: جیش العدل از نام ما سوءاستفاده می‌کند

یکی از شهروندان اهل سنت سیستان و بلوچستان در نامه‌ای خطاب به هموطنان، از این که گروهک تروریستی جیش العدل، از نام اهل سنت برای پیشبرد مقاصد تروریستی خود سوءاستفاده می‌کند، ابراز انزجار کرد.

به گزارش عصرایران در بخشی از متن این نامه آمده است: «جیش العدل، این کارهای غیرانسانی را به اسم دفاع از مردم اهل سنت ایران انجام می‌دهد! این برای من به عنوان یک ایرانی اهل سنت بسیار سخت و سنگین است که افرادی بخواهند به اسم دفاع از من و هم کیشان من، دست به چنین جنایت‌های فجیعی بزنند.»

*جام جم

اگفته‌ها​ی صالحی از دوران وزارت خارجه

علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه پیشین ایران و معاون فعلی رئیس‌جمهور درباره برخی محرمانه‌ها در دوران مسئولیتش در برنامه مستند تلویزیونی دوربین دوم گفت: حضرت آقا در سخنانی اشاره کردند که دولتمردانی از دولت سابق و دولت فعلی نظرشان بر مذاکرات با آمریکا بر سر موضوع هسته‌ای است.
بنده این افتخار را داشتم که خدمت آقا برسم و با ایشان صحبت کنم. نظر ایشان این است که آمریکا قابل اعتماد نیست... با این حال در نهایت اجازه مذاکره صادر شد و در عید سال 1392 مطرح کردند که با مذاکره با آمریکا به‌طور موضوعی درباره مساله هسته‌ای مخالفتی ندارند و راه را هموار کردند و گفتند این مسیر را بروید تا اتمام حجتی باشد و مردم بدانند که نظام و دولتشان از هیچ روشی که مصلحت، حکمت و عزت در آن باشد، فروگذار نیست تا دفع شر کند و اگر طرف مقابل تمکین نکند ما اتمام حجت کرده‌ایم.

در دیدار اصلاح‌طلبان با هاشمی چه گذشت؟

جمعی از اصلاح‌طلبان درحالی دیروز با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند که آن‌گونه که جواد حق‌شناس عضو شورای مرکزی جبهه اصلاح‌طلبان تشریح کرده است، در این دیدار اصلاح‌طلبان نگرانی خود را از مرحله دوم یارانه‌ها ابراز کردند و خواستار تحقق وعده‌های آقای روحانی شدند. موضوع انتخابات مجلس و نیز ماجرای مرزبانان ربوده شده، از دیگر مباحث مطرح شده در این دیدار بود.

کوچ آسمانی‌ها به هفته‌نامه جدید

خبرگزاری تسنیم نوشت:‌ تیم هفته‌نامه و روزنامه آسمان از هفته آینده با نشریه جدیدی به فضای رسانه‌ای کشور بازمی‌گردند. به نوشته این خبرگزاری، گروهی از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب که پیش از این در روزنامه‌ها و هفته‌نامه‌هایی نظیر شهروند امروز، ایران‌دخت و آسمان فعالیت می‌کردند، در تدارک انتشار نشریه‌ای جدید با مشی اصلاح‌طلبانه هستند.

سردبیری این نشریه برعهده محمد قوچانی سردبیر هفته‌نامه و روزنامه توقیف‌شده آسمان است. این خبر درحالی منتشر شده که جمال خندان وکیل مدافع مدیرمسئول آسمان گفته است: پرونده روزنامه آسمان هنوز در دادسراست و برای آن کیفرخواست صادر نشده است.

احتمال تعطیلی روزنامه تهران امروز

پس از آن‌که روزنامه تهران امروز روز گذشته منتشر نشد، مدیرمسئول این روزنامه دلیل عدم انتشار تهران امروز در سال جدید را تامین نشدن کاغذ برای چاپ روزنامه عنوان کرد.

حسین قربانزاده درباره احتمال تعطیلی «تهران امروز» در صورت ادامه این وضع به مهر گفت: هیچ چیز مشخص نیست. ولی تا این لحظه متاسفانه ما نتوانسته‌ایم کاغذ روزنامه را تهیه کنیم. براساس این گزارش، روزنامه «تهران امروز» ارگان مطبوعاتی «جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی» به دبیرکلی مرتضی طلایی است.

محاکمه مامور متهم در پرونده ستار بهشتی

دادگاه مامور پلیس فتا، متهم در پرونده ستار بهشتی، روز سه‌شنبه به اتهام قتل شبه عمد در شعبه 1057 دادگاه کارکنان دولت برگزار می‌شود. به گزارش ایرنا‏، ستار بهشتی وبلاگ‌نویسی ایرانی بود که از سوی پلیس فتا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و سه روز پس از بازداشت درگذشت.

به گفته گیتی پورفاضل وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی، موکلانش در دادگاه رسیدگی به اتهام قتل شبه عمد مامور پلیس فتا در این پرونده شرکت نخواهند کرد. وی تاکید کرد: اولیای دم ستار بهشتی معتقد به قتل عمد در این پرونده هستند و قتل شبه عمد را قبول ندارند.

بابک زنجانی «راه‌آهن» را می‌فروشد

پس از آن‌که سخنگوی دستگاه قضایی از استفاده از دارایی‌های بابک زنجانی برای تسویه بدهی‌های وی خبر داد، صادق رئیسی‌کیا، مدیرعامل باشگاه راه‌آهن سورینت با اعلام موافقت بابک زنجانی با واگذاری این باشگاه گفت: پیرو موافقتی که دادستانی کل کشور برای واگذاری باشگاه اعلام کرده بود توانستیم موافقت بابک زنجانی، مالک باشگاه را هم بگیریم. از همین رو مذاکراتمان را با دو خریدار آغاز کردیم ولی ادامه آن به بعد از بازی با استقلال خوزستان موکول شد و از امروز (شنبه) ادامه مذاکرات را آغاز می‌کنیم.

روایتی ازدوران بازداشت 3 تبعه آمریکایی در ایران

سایت خبری آمریکایی «مین‌پست» در گفت‌وگویی با شین باوئر، فرد آمریکایی که همراه دو آمریکایی دیگر به نام‌های سارا شورد و جاشوا فتال، به‌دلیل ورود غیرقانونی به کشورمان مدتی در بازداشت بودند درباره آن دوره از زبان وی نوشته است که چگونه این سه نفر در زندان اوین با برخورد خوب نگهبانان و امتیازها و امکانات ویژه استقبال شده‌اند.

به گزارش سایت انتخاب او در بخشی از این گفت‌وگو تاکید کرده است: از سیاست‌های آمریکا در قبال منطقه خاورمیانه خسته شده‌ایم.

ایران مسئول بازداشت ما بود، اما آمریکا در ایجاد محیط سیاسی که به این اتفاق منجر شد، نقش داشته است. مشکل اقدامات آمریکا این است که پیامدهای سنگینی دارد که بیشتر مردم عادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ارسال پرونده فاطمه هاشمی به دادگاه تجدید نظر

هوشنگ پوربابایی، وکیل مدافع فاطمه هاشمی رفسنجانی از ارسال پرونده موکلش به دادگاه تجدید نظر خبر داد. دادگاه رسیدگی به اتهامات فاطمه هاشمی رفسنجانی هجدهم دی 92 وی را به اتهام نشر اکاذیب به شش ماه حبس که به مدت دو سال تعلیق شده، محکوم کرد.

وکیل فرزند آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به ایرنا گفته است: اواخر سال گذشته به حکم دادگاه اعتراض کردیم و پرونده برای رسیدگی به شعبه تجدید نظر ارسال شد و این دادگاه تاکنون درباره این پرونده تصمیم‌گیری نکرده است.

*جمهوری اسلامی

* شيخ احمدالطيب، رئيس دانشگاه الأزهر مصر، در مصاحبه‌اي با شبكه "نيل" در مصر گفت مذهب شيعه يكي از مذاهب اسلام است و اشكالي ندارد پيروان مذاهب اهل سنت، شيعه شوند همانگونه كه پيروان يكي از مذاهب چهارگانه اهل سنت به مذهب ديگري مي‌روند. اظهارات جالب شيخ الأزهر را در صفحه16 روزنامه امروز بخوانيد.

* با نزديك شدن زمان انتخابات مجلس عراق، ادعاهاي نامزدهاي انتخاباتي نيز شكل‌هاي گوناگون به خود گرفته بطوري كه حتي بعضي از آنها اقدام خود را به پيامبر اكرم منتسب مي‌كنند! به گزارش پايگاه خبري "عراق القانون" موفق طه العبيدي، از كانديداهاي "فهرست العربيه" در يكي از بنرهاي تبليغاتي خود نوشته است: "به خداوند متعال سوگند ياد مي‌كنم كه با دستور پيامبر اكرم(ص) خود را كانديد كرده‌ام". اين اقدام "العبيدي" انتقادات فراوان مردم و فعالان سياسي در عراق را در پي داشته است به طوري كه بسياري از مردم در پايگاه‌هاي اجتماعي مختلف آن را توهين به پيامبر اسلام و ناديده گرفتن درك و شعور مردم عراق دانسته‌اند.

* احمدي نژاد مي‌گويد به زودي برمي گرديم. به گزارش ايسنا، فردانيوز نوشت: "احمدي نژاد كه با حضور در مناطق عملياتي كوشيد دوباره وجهه‌اي "حزب اللهي" از خود به نمايش بگذارد، در پاسخ به سؤالي درباره آينده سياسي خود تصريح كرده است: به زودي برمي گرديم. وي همچنين درباره رد صلاحيت احتمالي خودش و افراد منتسب به او در انتخابات‌هاي آتي چنين پاسخ داده است: براي چي بايد رد صلاحيت شويم؟! براساس اين گزارش، وي در عباراتي خاص و عجيب درباره دولت جديد نيز تاكيد كرده است: اين دولت دوام نخواهد آورد. مگر ظلم بني اميه ماندگار شد كه اينها دوام بياورند؟ وي همچنين درباره يار ديرين خود مشايي از سوي برخي افراد مورد سؤال قرار گرفته كه در پاسخ به اين سؤالات تصريح كرده است: جمله‌اي كه گفتم تكرار مي‌كنم؛ من يعني مشايي و مشايي يعني احمدي‌نژاد! احمدي نژاد ادامه داده است: مظلوميت مشايي براي همه مشخص شد و اگر در انتخابات تاييد مي‌شد حتماً رأي مي‌آورد.

۱۳۹۳/۱/۱۷

اخبار مرتبط