به گزارش نما به نقل از تسنیم، علیرضا دائمی اظهار داشت: براساس بندهای ۴ و ۵ لایحه حمایت از تولید، بدهیهای بانکی وزارت نیرو ناشی از واگذاری نیروگاهها به دولت منتقل میشود.
بهگفته وی، درصورت تصویب نهایی و اجرای این طرح، حدود ششهزار میلیارد تومان از بدهیهای بانکی وزارت نیرو به دولت منتقل میشود.
وی تاکید کرد: متاسفانه اتفاقی که در واگذاری نیروگاهها افتاده، این است که نیروگاهها واگذار شده و بدهی بانکی آنها بر دوش وزارت نیرو باقی مانده است که برای جلوگیری از این موضوع، از این پس شیوه واگذاری تغییر میکند.
بهگفته وی، از این پس نیروگاهها در قالب شرکت و بنگاه اقتصادی واگذار میشوند که بر این اساس، تمام بدهیهای آنها نیز در تراز مالی شرکت ثبت و نیروگاه به همراه بدهیهای آن واگذار میشود.
وی افزود: انتقال بدهیهای بانکی وزارت نیرو به دولت موجب میشود که قدرت و توان مالی بانکها افزایش و بدهیهای وزارت نیرو بهتدریج کاهش یابد.
دائمی با اشاره به بدهی بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو در دو حوزه آب و برق، گفت: بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان از این بدهی مربوط به بخش برق و حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از بدهیها در بخش آب است که فقط مربوط به مشاوران و پیمانکاران است.
وی حمایت از تولید بدون حمایت از بانکها و موسسههای مالی را غیرممکن عنوان کرد و افزود: دولت برای حمایت از تولید، ابتدا باید مشکل بانکها را حل کند که بخش قابلتوجهی از منابع مالی بانکها در مجموعههای بیرونی است.
وی خاطرنشان کرد: با بازگرداندن منابع مالی بانکها، آنها بیش از پیش توان پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی را خواهند داشت.