به دنبال طرح مدیریت یكپارچه سواحل باشیم

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: نوسانات آب، آلودگی و كاهش ذخایر خاویاری از جمله مشكلات دریای خزر است.

یه گزارش نما، پروین فرشچی در گیلان با اشاره به اینکه دولت به تهیه طرح جامع مدیریت سواحل با توجه به پهنه آبی کشور تاکید دارد، افزود: سازمان حفاظت مجیط زیست به شدت به دنبال تحقق طرح آمایش سرزمین و طرح مدیریت جامع سواحل است.

وی ارزیابی خطرات زیست محیطی را یک ابزار کوچک مدیریتی دانست و گفت: ما باید به دنبال طرح مدیریت یکپارچه سواحل باشیم.

معاون سازمان محیط زیست وضعیت دریای خزر از نظر آلودگی را خوب ندانست و تصریح کرد: نوسانات آب دریای خزر ، استفاده بی رویه از منابع زیر بستر دریا و آلودگی های ناشي از فاضلاب ناشی از آن از جمله مشکلات اساسی دریای خزر است.

وی کاهش ذخایر ماهیان خاویاری و تهدیدهای تنوع زیستی ، فقدان تبادل آمار و اطلاعات و همکاری های علمی بین کشورهای حاشیه دریای خزر را از دیگر مشکلات این دریا عنوان کرد.

فرشچی سنجش میزان نقش کشورهای مختلف در آلودگی‌های دریای خزر را ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: در این زمینه باید مطالعه علمی داشته باشیم تا بتوانیم نوع آلودگی ها را مشخص کنیم.

وی به یک نمونه سنجش در این زمینه اشاره کرد و گفت: میزان آلودگی در ساحل کشور جمهوری آذربایجان ماهیت نفتی دارد اما در سواحل ایران این آلودگی ناشی از کشاورزی، زباله و فاضلاب ها است.

به گفته این مسئول، وسعت دریای خزر حدود 400 هزار کیلومتر مربع است که وسعت حوضه آبگیر آن سه میلیون و 770 هزار کیلومتر مربع می باشد.

وی با اشاره به اینکه دریای خزر دارای بیش از 50 جزیره است که مساحت آنها 350 کیلومتر مربع برآورد شده است، افزود: طول خط ساحلی کل دریای خزر با جزایر حدود 7 هزار کیلومتر است.

فرشچی طول خط ساحلی ایران در سه استان گیلان ، مازندران و گلستان را حدود 860 کیلومتر ذکر کرد و اظهار داشت: ولگا ، اورال ، اترک ، سولاک ، سمور ، کورا و سفیدرود، از رودخانه های منتهی به دریای خزر هستند.

وی تنها راه مقابله با آلودگی دریای خزر را اقدامات ملی دانست و افزود: با وجود اجرای برنامه ملی دریای خزر با حمایت صندوق جهانی محیط زیست در سال‌های 2007،2005 و 2010 ، تاکنون اقدامات ملی به صورت عملی انجام نشده است.

۱۳۹۳/۵/۲۷

اخبار مرتبط