به گزارش نما به نقل از جام نیوز، واشنگتن و تهران رابطه رسمی با هم ندارد و به دلیل اعمال تحریمها بر این کشور، شرکتهای غربی از کار با این کشور پرهیز می کنند. با توجه به همه اینها اکنون وزارت دفاع آمریکا درصدد است که به همسایه غربی افغانستان را اجازه سرمایه گذاری در افغانستان بدهد.
به گزارش وال استریت جورنال، نیروهای آمریکایی در دو سال گذشته دو بار به ایران اجازه داده اند که نخستین کارخانه داروسازی را در افغانستان بسازد و در عرصه معدن نیز به چهار شرکت ایرانی اجازه سرمایه گذاری در افغانستان داده شده است.
این یافتهها براساس مطالعات اسناد دولتی آمریکا و مصاحبههایی است که وال استریت جورنال با افراد فعال در این زمینه انجام داده است.
به گزارش بی بی سی(BBC)، گفته شده که هدف این کار آمریکا، جایگزین پیدا کردن برای میلیاردها دلاری است که در ۱۳ سال گذشته آمریکا و متحدان این کشور به افغانستان کمک میکردند.
جوزف کاتالینو، مسئول بخش تجاری و عملیات ثبات وزارت دفاع آمریکا گفته "برای افغانستان شما نمیتوانید ایران را در نظر نگیرید. این کشور شریک عمده افغانستان در زمینههای مختلف است."
آقای کاتالینو از مقامهای رسمی پنتاگون است که مسئولیت برنامه ریزی ۵ ساله برای توسعه تجارت در افغانستان را به عهده دارد.
از سال ۲۰۰۹ تاکنون این بخش تلاش کرده که سرمایهگذاران بین المللی را برای سرمایهگذاری در افغانستان تشویق کند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، آمار ارائه شده از سوی 'اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان' نشان میدهد که سال گذشته انواع کالا به ارزش افزون بر دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ایران به افغانستان صادر شده است.
از این میان طی سال ۹۲ ارزش کالاهای صادراتی استان خراسان رضوی به افغانستان معادل ۷۴۲ میلیون و ۵۵۴ هزار دلار بود.
بر این اساس افغانستان در سال ۹۲ پنجمین کشور هدف صادراتی ایران با سهمی برابر هفت درصد ارزش دلاری کل صادرات ایران بوده است.
همچنین در این سال، ۴۷ درصد صادرات کل خراسان رضوی از لحاظ دلاری و ۵۰ درصد از لحاظ وزنی به مقصد افغانستان صورت گرفته است.
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز در سال ۹۲ مبلغ ۳۲ میلیون و ۲۹۷ هزار دلار بود.
تلاش آمریكا برای جذب سرمایه ایرانی در افغانستان
روزنامه وال استریت جورنال، چاپ آمریكا گزارش داده است كه این كشور درصدد است به اقتصاد ضعیف افغانستان در سالهای اخیر كمك كند و در این راستا نظامیان آمریكایی رو به شریك ناخوشایند خود، ایران روی آوردهاند.
۱۳۹۳/۸/۱۵

