نسخه چاپی

خوشحالی عربستان از آزادی حسنی مبارك

ریاض از زمان كودتای سیسی تا كنون دولت های حاشیه خلیج فارس را برای كمك مالی با ارزش میلیاردها دلار به رژیم ژنرال ها سازماندهی كرده است

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، پایگاه اندیشکده بروکینگز (Brookings) در مطلبی به قلم "بروس ریدل" مدیر پروژه موسوم به "هوش" به رابطه صدور حکم تبرئه حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع مصر و ارتباط آن با سیاست های عربستان سعودی پرداخته است.

ریدل در این مقاله نوشته است: «خانواده سلطنتی عربستان از اعلام حکم تبرئه حسنی مبارک خوشحال شدند و این مسئله را در راستای بازگرداندن انقلاب 2011 مصر به زمان قبل از آن می دانند.

در سال 2013، عربستان از کودتای السیسی به سرعت حمایت کرد و ریاض از آن زمان تا کنون دولت های حاشیه خلیج [فارس] را برای کمک مالی به رژیم ژنرال ها با ارزشی بالغ بر میلیاردها دلار سازماندهی کرده است».

او در ادامه می نویسد: «از همان زمان کودتا، اولویت عربستان سعودی بیرون کشیدن مبارک از زندان بوده است.

کودتا بهار عربی را به عنوان نقطه عطف منطقه به عقب بازگرداند و مهم ترین تجربه دموکراسی در جهان عرب را از پا انداخت. این موارد آل سعود را به اهداف خود رساند. شکست اخوان المسلمین از دیگر اهداف ریاض بود.

سعودی ها معتقدند کودتا در نقش از بین برنده ظهور الگو در منطقه به طور قابل ملاحظه ای خطر وقوع ناآرامی در پادشاهی عربستان را کاهش داده است.

البته آل سعود اکنون به ویژه با کاهش قیمت های نفت، بار نگه داری ژنرال های مصر بر سر کار را بر دوش خود احساس می کند».

ریدل در پایان اشاره می کند: «شاهزاده "متعب" پسر ملک عبدالله پادشاه عربستان فرمانده گارد ملی این کشور، این هفته به الشرق الأوسط گفته بود پادشاهی آل سعود در کنار عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر خواهد ایستاد و به هر قیمتی به اجزاء نظام مصر مشروعیت خواهد بخشید.

متعب در بازگشت از گفتگوهایی "چالش برانگیز" در واشنگتن بر عزم پادشاهی عربستان به "حفظ امنیت و ثبات منطقه" در مقابل اخوان المسلمین و گروه های تروریسیتی دیگر تأکید کرد».

۱۳۹۳/۹/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...