نسخه چاپی

مردها بیشتر از زن‌ها دچار سرطان می‌شوند!

دانشمندان دلیل قانع كننده دیگری برای ترك سیگار آقایان كشف كرده‌اند: سیگار می‌تواند كروموزومی را در سلول های خونی انسان غیرفعال كند كه نقش محافظی حیاتی در برابر رشد سرطان در دیگر نقاط بدن به عهده دارد.

به گزارش نما به نقل از همشهری آنلاین، براساس گزارش نیوساینتیست، کروموزوم مورد نظر، کروموزوم Y است که ویژه مردها بوده و این به آن معنی است که این حذف کروموزومی ناشی از سیگارکشیدن تنها ویژه آقایان خواهد بود. کشفی که می‌تواند توضیح دهد چرا مردهای سیگاری به صورت متوسط 1.5 تا دو برابر بیشتر از زن‌های سیگاری در معرض ابتلا به سرطان‌های اندام‌های تنفسی قرار دارند.

مطالعه روی 6هزار مرد سوئدی نشان داد که به صورت میانگین سیگاری‌ها سه برابر از غیرسیگاری‌ها در معرض نابودی کروموزوم Y سلول‌های خونی قرار دارند. به گفته محققان دانشگاه آپسالا این آسیب یا نابودی زمانی رخ می‌دهد که کروموزوم‌ها از یکدیگر جدا شده و خود را برای تقسیم سلولی آماده می‌کنند.

از آنجایی که کروموزوم Y در ژنوم انسان کوچکترین کروموزوم به شمار می‌رود و حضورش برای بقایای سلولها حیاتی نیست، به نظر می‌آمد این کروموزوم می‌تواند بدون هیچ عوارض منفی از بدن انسان حذف شود. اما اکنون شواهد از این قرارند که نبود این کروموزوم نسبت به آنچه تصور می‌شد، برای بدن انسان مضرتر است و به احتمال زیاد می‌تواند توانایی سیستم دفاعی بدن را برای مبارزه با سرطان از بین ببرد.

اوایل سال جاری همین محققان نتیجه مطالعه بر 1150 مرد مسن را منتشر کرده و نشان دادند حذف شدن کروموزوم Y از یک پنجم سلول‌های خونی این افراد احتمال مرگ زودرس آنها را دو برابر کرده و طول عمر آنها را 5.5 سال می کاهد. علاوه بر این حذف این کروموزوم خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را درمیان افراد مورد مطالعه چهار برابر کرده بود.

محققان در مطالعه اخیر خود دریافته‌اند تاثیر سیگار کشیدن بر از دست رفتن کروموزوم مبتنی بر میزان استفاده از سیگار است، به بیان دیگر هرچه سیگار بیشتری استفاده شود، کروموزوم Y بیشتری از سلول‌های خونی افراد حذف می‌شود. روندی که توقف استفاده از سیگار می‌تواند موجب وارونه شدن آن و توقف نابودی کروموزوم‌ها شود.

۱۳۹۳/۹/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...