به گزارش نما به نقل از مهر: باوجودی که بخش مسکن با رکود عمیقی مواجه است اما نوسانات ارزی و گرانی دلار، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را نسبت به آینده این بازار با نگرانی مواجه میکند.
دوران رکود همیشه با کاهش شدید معاملات ملکی همراه بوده به طوری که در ماههایی به کمتر از نصف کاهش داشته و قراردادهای مبایعه به کمترین تعداد خود رسیده است.
براساس آمار شهرداری تهران در سال 1392، تعداد 21 هزار و 346 پروانه ساختمانی صادر شده که 21 هزار و 244 پروانه مربوط به اححداث ساختمان و 102 پروانه مربوط به افزایش بنا بوده است.
این تعداد پروانه احداث ساختمان صادر شده حدود 10.3 درصد از کل پروانه های احداث ساختمان را تشکیل می دهد که این آمار نسبت به سال ماقبل از آن 10.6 درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین آمار خرید و فروش مسکن متاثر از تغییرات فصلی هم هست به طوریکه در فصل زمستان خرید وفروش ها کاهش بیشتری پیدا میکند، ضمن آنکه ساخت و ساز هم در این فصل معمولا انجام نمیشود و با کندی همراه است. اما با نزدیک شدن به عید و شروع نیمه اول سال، بازار معاملات مسکن رونق بیشتری پیدا می کند.
براساس آخرین آمار ارایه شده، در سال 91 که قیمت مسکن با رشد چندبرابری مواجه شد، تعداد معاملات بیش از دو برابر سال های 92 و 93 بوده است. در واقع وقتی متقاضیان نگرانی بابت آینده بازار مسکن دارند، تمایل بیشتری را به خرید نشان میدهند اما در زمان رکود این تمایل به شدت کاهش پیدا میکند.
با این وجود، در زمان افزایش قیمتها، دلالان و سوداگران بیشتری هم در بازار حضور دارند و به دنبال کسب سود از خرید وفروش مسکن هستند، بنابراین در زمانی رکود، دلالان تمایلی به بازار از خود نشان نمیدهند اما یکی از عواملی که دلالان واسطهها را به بازار مسکن میکشاند، بی رونقی دیگر بازارهای سرمایهای مانند سکه و ارز است به طوریکه سرمایهگذاران در این دوران، وارد بازار مسکن میشوند تا سودی را که در دیگر بازارها از دست دادهاند، در بخش مسکن پیدا کنند.
در این رابطه محمدمهدی مافی دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه به طور حتم نوسان نرخ ارز بر بازار مسکن تاثیرگذار است، گفت: خوشبختانه روز گذشته قیمتها با کاهش همراه شد اما اگر نوسان در میان مدت اتفاق بیافتد، بازار مسکن را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با اشاره به کاهش معاملات و تولید مسکن، اظهار داشت: وضعیت کنونی بازار مسکن شرایطی را برای تلاطم ندارد، بنابراین اگر گرانی بیشتری هم وارد این بازار شود، رکود مسکن را عمیق تر میکند، بنابراین امیدواریم که نوسان بیشتری در نرخ ارز اتفاق نیافتد.
مافی در خصوص گرانی نان و افزایش هزینه سبد غذایی کارگران، افزود: بخش زیادی از سبدغذایی کارگران ساختمانی با نان تامین می شود، بنابراین گرانی این ماده غذایی می تواند هزینه کارگران را افزایش دهد و آنها هم پس از مدت کوتاهی این هزینه ها را از کارفرمایان مطالبه می کنند.
به گفته دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران، دستمزد کارگران بخش مهمی از هزینه ساخت را شامل می شود و می تواند قیمت مسکن را تحت تاثیر خود قرار دهد.
تاثیر گرانی ارز بر بازار مسكن
باوجودی كه بخش مسكن با ركود عمیقی مواجه است اما نوسانات ارزی و گرانی دلار، تولیدكنندگان و مصرف كنندگان را نسبت به آینده این بازار با نگرانی مواجه میكند.
۱۳۹۳/۹/۱۶