به گزارش نما، 'سعید بهرامی' روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: بدن انسان با انجام فرآیندهایی مانع نوسان دمای خون و به تبع آن موجب ثابت نگه داشته شدن دمای داخلی بدن درحد 37 درجه می شود ولی زمانی فرا می رسد که بدن توان مقابله با سرما را از دست می دهد و کم کم دمای داخلی افت می کند.
وی اضافه کرد: وقتی دمای بدن به کمتر از 35 درجه برسد، فرد دچار سرمازدگی شده و هرچه دما از این پایین تر برود، بیماری شدیدتر و درمان مشکل تر می شود.
وی با اشاره به عمق متفاوت سرمازدگی، اظهارکرد: شایع ترین جاهایی که ممکن است دچار سرمازدگی شوند شامل بینی، گونه ها، لب ها، چانه، گوش ها و پنجه پاهاست.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: مهم ترین عامل سرمازدگی، اقامت طولانی مدت و داشتن پوشش نامناسب در محیط سرد است.
بهرامی گفت: لرزش بدن، کند شدن ضربان قلب و کاهش سطح هوشیاری از جمله علایم سرمازدگی است و باید به آنها توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی افزود: انتقال به پزشک در صورت بروز سرمازدگی، انتقال فرد مبتلا به محل گرم، پیچیدن فرد در پتو، نوشاندن مایعات، خارج کردن ﻟﺒﺎﺳﻬﺎی ﺧﻴﺲ و ﺗﻨﮓ، حرکت دادن ﻗﺴﻤت های ﻳﺦ زده ﺑﺎ ﻣﻼﻳﻤﺖ، عدم انجام ﻣﺎﺳﺎژ و ﻣـﺎﻟﺶ اعضا، عدم دستکاری زخم، پاره نکردن تاول از جمله مواردی است که باید در مواجهه با فرد یخ زده رعایت شود.
با توجه به اینکه فصل سرما آغاز شده است، سرمازدگی از جمله مواردی است که می تواند مشکل ساز شود.
آذربایجان غربی از استانهای سردسیر کشور است که تمام فصل زمستان و بسیاری از روزهای فصل پاییز در این استان، سرد بوده و کمتر از صفر درجه هستند.
سرمازدگی در فصل سرما را جدی بگیریم
رییس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: سرمازدگی و كاهش دمای بدن از 35 درجه را باید جدی بگیریم.
۱۳۹۳/۱۰/۷