به گزارش نما به نقل از ايسنا، دکتر محمد کاظمزاده تاکید کرد: همه افراد باید در برنامه روزانه خود از تمام گروههای غذایی شامل میوهها، سبزیها، غلات، گوشت و محصولات لبنی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه مواد مغذی مورد نیاز بدن فقط از یک یا دو منبع تامین نمیشود، اظهار کرد: سلامتی همه گروههای سنی مشروط به استفاده از همه گروههای غذایی است.
وی چاقی را عامل اصلی به وجود آورنده بسیاری از بیماریها بیان کرد و افزود: وزن خود را همواره در حد متعادل نگه دارید تا گرفتار بیماریهای قلبی، عروقی، فشار خون، دیابت و بعضی از سرطانها نشوید.
کاظمزاده یادآور شد: مصرف چربی زیاد، غذاهای حاوی چربی اشباع، کلسترول و رژیمی که چربی آن بالاست میتواند خطر ابتلا به سرطانهای پستان، پروستات، کولون و رکتوم را افزایش دهد.
وی با اشاره به افزایش غذاهای نشاستهای و فیبری در رژیم غذایی گفت: به آسانی میتوان مقدار نشاسته و فیبر رژیم را با خوردن میوه، سبزی، سیب زمینی، دانه، نان و غلات کامل افزایش داد؛ چرا که یک رژیم پرفیبر احتمال ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را کاهش میدهد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: الگوهای غذایی حاوی شیرینی و غذاهای شیرین معمولا پرچرب، پرکالری و خالی از مواد مغذی و معدنی است که چنین رژیمی زمینهساز بروز بعضی از سرطانها است.
کاظمزاده با تاکید بر مصرف گوشتهای کمچرب در برنامه غذایی روزانه، تصریح کرد: پیش از این که گوشت را بپزید همه چربیهای قابل مشاهده آن را جدا کرده و دور بریزید و اگر چربی باقی ماند، پیش از خوردن آن را جدا کنید.
وی افزود: از گوشت سفید بویژه ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید البته بهتر است پیش از پخت، پوست و چربی آن جدا شود.
کاظمزاده بر استفاده از مواد لبنی کم چرب به جای مواد پرچرب تاکید کرد و گفت: این گروه از مواد غذایی منابع خوبی از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بویژه کلسیم هستند. همچنین مصرف غذاهای حاوی ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C احتمال ابتلا به سرطانها را کاهش میدهند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه با اشاره به جایگزین کردن میوهها و سبزیها به جای تنقلات سرخ شده، گفت: سعی کنید در رژیم غذایی روزانه خود از سبزیهای برگی شکل سبز تیره، زرد، نارنجی و میوهها به ویژه مرکبات استفاده کنید.
وی افزود: سبزیهای خانواده کلم منابع خوبی از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی و در نتیجه کاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطانها هستند.
کاظمزاده خاطرنشان کرد: به جای مواد غذایی که از آردهای تصفیه شده و غلات فرآیند شده درست شدهاند مانند نان های سفید، از محصولات با آرد کامل و غلات کامل استفاده کرده و برای پخت غذا از روشهایی مانند تنوری کردن، بخارپز و آبپز استفاده کنید که نیازی به افزودن روغن نداشته باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه در پایان گفت: سعی کنید با توجه به برچسب غذاها و میزان چربی، کالری و فیبر در آنها برای هر روز خود یک برنامه غذایی تنظیم کنید.
رژیم غذایی متنوع، موثر در پیشگیری از سرطان
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی همدان رژیم غذایی متنوع را در پیشگیری از سرطان موثر دانست.
۱۳۹۳/۱۱/۱۹