به گزارش نما به نقل از اقتصادایران،ذخایر ارزی عربستان ظرف یک سال حدود یکصد میلیارد دلار کاهش یافته است. همچنین جنگ در یمن و تلاش عربستان با هدف جذب طرف های دیگر به ائتلافی که برای جنگ در یمن تشکیل داده است، هزینه زیادی بر دوش این کشور تحمیل کرده است.
گزارش ها نشان می دهد عربستان اکنون با مشکلات اقتصادی مواجه است و اقدام عربستان به فروش حدود 27 میلیارد دلار اوراق قرضه در هفته گذشته، بهترین نشانه آن است. خاندان حاکم بر عربستان از پول خود برای پیشبرد نبرد با نفوذ ایران استفاده می کند که وضع اقتصادی آن رو به بهبود است و از طریق متحدانش در یمن و سوریه و لبنان و عراق برای پیروزی در جدال بر سر کسب نفوذ در منطقه بهره می برد. برخی محافل سیاسی در عربستان نگران کاهش نفوذ این کشور در برابر گسترش نفوذ ایران و استفاده داعش از این مسئله برای به چالش کشیدن مشروعیت حاکمان سعودی هستند.
رسانه ها به نقل از یک مسئول اطلاعاتی -بدون ذکر نام او- اعلام کردند عربستانی ها احساس می کنند آمریکایی ها موضع خود را در منطقه تغییر داده اند ولی اگر عربستانی ها به جبهه داخلی خود توجه نکنند با مشکلات بیشتر و بزرگتری مواجه خواهند شد زیرا جبهه داخلی به عامل نگرانی بزرگترین نسبت به ایران تبدیل شده است به ویژه آن که حدود 2000 عربستانی ظرف سه سال اخیر به داعش پیوسته اند.
حاکمان عربستان نگرانند که جوانان این کشور اگر احساس کنند دولت عربستان خواسته هایشان را تامین نمی کند، به افراط گرایی روی آورند و داعش را جایگزین بدانند.
با این حال برخی تحلیلگران، تاثیر اوضاع اقتصادی را اندک می دانند. به عنوان مثال دکتر عبدالخالق عبدالله استاد علوم سیاسی در دانشگاه امارات معتقد است مردم به دلایلی عمدتا اعتقادی جذب جهادی ها می شوند و عوامل اقتصادی در این زمینه تاثیر اندکی دارد.
به گفته یک استاد دانشگاه عربستانی، دولت عربستان برای نخستین بار در دو جبهه داخلی و خارجی می جنگد و هر دو جبهه خطری برای این کشور محسوب می شوند.
رفاه نفتی درعربستان رو به زوال است
گزارش های رسانه ای نشان می دهد دولت عربستان در حفظ قیمت پایین سوخت برای شهروندانش با مشكلات زیادی مواجه است زیرا كاهش بهای جهانی نفت كه گمان می رود تا دو سال دیگر افزایش نخواهد یافت، تاثیری منفی بر اقتصاد این كشور گذاشته است.
۱۳۹۴/۵/۱۸