نسخه چاپی

استقبال اسرائیل از ارزیابی آژانس درباره PMD

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی كه تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه است، بامداد پنجشنبه در بیانیه‌ای از گزارش مدیر كل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوع ادعایی PMD استقبال كرد.

به گزارش نما به نقل از فارس: رژیم صهیونیستی، از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره موضوع ادعایی «ابعاد نظامی احتمالی» در برنامه هسته‌ای ایران استقبال کرد.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص، ساعاتی بعد از انتشار این گزارش نوشت: «اسرائیل، از این ارزیابی استقبال کرد و دفتر نخست‌وزیری، در بیانیه‌ای آن را سندی برای وجود برنامه هسته‌ای مخفیانه ایران، حتی بعد از سال 2003 دانست.»

مطابق این گزارش، در بیانیه دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی آمده است: «این گزارش، تکنیک‌های پنهان‌کاری و تقلب ایران درباره برنامه هسته‌ای ایران را آشکار می‌کند.»

بیانیه دفتر نتانیاهو همچنین خاطر نشان می‌کند: «اسرائیل می‌پذیرد که جامعه بین‌المللی تحقیقات را از طریق آژانس دنبال کند. بدون تکمیل این تحقیقات، جهان هرگز نخواهد دانست برنامه مخفیانه ایران چقدر توسعه‌ِافته است و وضعیت فعلی آن چگونه است.»

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در واکنش به گزارش آمانو، مدعی شده بود: «این گزارش نقاط ضعفی دارد اما جمع بندی آن مثبت است و تمام ادعاهایی که در این سال‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود داشته، رد می‌کند.»

وی افزود: جمع بندی سفید است و راه هموار است که شورای حکام این موضوع را ببندد.

آمانو، روز چهارشنبه گزارش مربوط به پرونده ادعایی PMD ایران را منتشر کرد. این گزارش ارزیابی نهایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره مسائل گذشته مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را منعکس می‌کند.

کشورهای عضو گروه 1+5 طبق بند 14 برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) باید قطعنامه‌ای را با هدف بستن موضوع PMD به شورای حکام ارائه کنند.

«ابعاد نظامی احتمالی» به ادعاهای مربوط به اقدام ایران در تحقیقات در زمینه ساخت سلاح‌های هسته‌ای گفته می‌شود. این ادعاها بر پایه اسنادی غیرمستند مطرح شده‌‌اند و بسیاری از کارشناسان، از جمله «محمد البرادعی»، مدیر کل اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صحت آن ابراز تردید کرده‌اند.

ایران نیز همواره، ضمن تأکید بر حق برخورداری از انرژی صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده «ان‌پی‌تی» وجود هر گونه جنبه نظامی در برنامه هسته‌ای خود را رد کرده است.

۱۳۹۴/۹/۱۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...