نسخه چاپی

كنگره به دنبال تحریم سپاه پس از اجرای برجام است

اندیشكده بنیاد دفاع از دموكراسی در گزارشی با موضوع طرح‌های كنگره آمریكا علیه سپاه پاسداران، نوشته است كه نمایندگان تلاش می‌كنند با اعمال تحریم‌های تازه از دسترسی سپاه به بازار جهانی جلوگیری كنند.

به گزارش نما به نقل از فارس، در حالی که ایران بر اساس برنامه مقرر در توافق هسته‌ای در حال اجرای دقیق تعهدات خود است،‌ نمایندگان کنگره آمریکا یکی پس از دیگری طرح‌های ضدایرانی تازه‌ای ارائه می‌کنند.

خبرگزاری فارس پیش از این در سلسله گزارش‌هایی نوشته بود که کنگره قصد دارد با اجرای توافق هسته‌ای، تحریم‌هایی را علیه سپاه پاسداران اعمال کند.

اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی آمریکا با اشاره به این طرح‌ها، نوشته است «در حالی که توافق با ایران وارد مرحله اجرا می‌شود، کنگره به سمت تحریم سپاه پیش می‌رود.»

«امانوئل اوتولنفی» و «تایلر استاپلتون» نویسندگان این گزارش نوشته است که با وجود مختومه اعلام شدن پرونده ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران و اجرایی شدن توافق از سوی ایران، «قانونگذاران (آمریکایی) در هر دو مجلس طرح‌هایی را برای اعمال تحریم‌های قابل توجه علیه سپاه پاسداران و همچنین قرار دادن نام کل این سازمان در فهرست گروه‌های تروریستی ارائه کرده‌اند.»

این اندیشکده در مجموع 5 طرح را برشمرده که علیه سپاه در کنگره در دست بررسی است. طرح «قانون تحریم‌های سپاه»، «طرح منزوی کردن تجاوز و نظامی‌گری دولتی آیت‌الله» (QASAM)، «قانون شفافیت مالی تروریسم ایران»، «قانون تروریست اعلام شدن سپاه» و «قانون اجرا و بازنگری تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب ایران» این طرح‌ها هستند که هریک به دنبال اعمال محدودیت‌های تازه‌‌ای علیه سپاه هستند. (جزئیات این طرح‌ها را اینجا و اینجا بخوانید)

بنا بر این گزارش،‌ حامیان این طرح‌ها می‌گویند تنها با تروریستی معرفی کردن سپاه است که می‌توان شرکت‌های بین‌المللی را از مراوده مالی با سپاه پاسداران بازداشت.

بنیاد دفاع از دموکراسی نوشته است: «زمان این اقدام هم بسیار مهم است. هیئت‌های تجاری از اغلب کشورهای اروپایی به امید بهره‌برداری از روابط اقتصادی، به جمهوری اسلامی سفر کرده‌اند.»

در پایان این گزارش با بیان این ادعا که باز شدن فضای اقتصادی جهان به روی ایران، بیش از همه به نفع سپاه است، آمده است: «زمانی که اغلب تحریم‌های ایران در روز اجرا (احتمالا در ژانویه) برداشته شوند، ساختار قانونی برجا مانده، برای محدود کردن قدرت سپاه پاسداران ناکافی خواهد بود و منافع تجاری سپاه از مزایایی که توافق ایجاد خواهد کرد، مسدود نخواهند شد. در حالی که توافق در حال اجرا است، کنگره باید برای کاستن از ریسک از سرگیری روابط تجاری با تهران که خزانه سپاه را بیش از پیش پر خواهد کرد، سریع کند.»

۱۳۹۴/۱۰/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...