نسخه چاپی

توافق با تركیه بر سر شكایت گازی

به گزارش نما - شرق نوشت:وزیر نفت از رایزنی برای توافق بر سر نحوه پرداخت دومیلیارد دلار جریمه با ترکیه خبر داد.

هنوز هم ماجراي شكايت گازي تركيه از ايران و كاهش ميزان جريمه ايران در مقابل ميزان ادعايي تركيه ادامه دارد. به گفته بيژن زنگنه، ترک‌ها درخواست بیشتری داشتند که داوری ١٢,٥ یا ١٣ درصد آ‌ن را پذیرفته است و حالا باید تفاهم کنیم که چطور پول را از طریق تحویل گاز در زمان‌بندی بپردازیم.
زنگنه درباره شکایت گازی ترکیه از ایران اظهار كرد: ترکیه به‌دلیل انجام‌نشدن تعهدات صادرات گاز، از ایران شکایت کرده و خواستار کاهش ٢٥ درصدی قیمت گاز شده بود که موفق نشدند و چیزی به آنها ندادیم.وی افزود: درباره کاهش قیمت گاز هم یک شکایت ٢٥ درصدی کرده بودند که ١٢,٥ یا ١٣ درصد آن پذیرفته شده و بحث‌های آن در جریان است که چطور این تخفیف را که باید برای زمان‌های قبل اعمال ‌شود، پرداخت کنیم.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش مجری درباره میزان این جریمه گفت: این دو میلیارد دلار جریمه نیست، بلکه کاهش قیمت است که باید برای سال‌های قبل اعمال شود؛ آنها درخواست بیشتری داشتند که داوری ١٢.٥ یا ١٣ درصد آ‌ن را پذیرفته است. اكنون باید تفاهم کنیم که چطور پول را از طریق تحویل گاز در زمان‌بندی مقرر بپردازیم. وزیر نفت همچنين با بیان اینکه بحث فریز نفتی در نشست الجزایر تمام شد و هم‌اکنون به‌دنبال کاهش سهم تولید نفت کشورهای عضو اوپک هستیم، گفت: تولید نفت ایران به مرز چهار میلیون بشکه در روز رسید.

بیژن زنگنه در یک برنامه زنده تلویزیونی در واکنش به برخی مباحث درباره احتمال به‌توافق‌نرسیدن اعضا در نشست آتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) یا شکست برنامه کاهش تولید در این سازمان، گفت: اگرچه اوپک فرازوفرود بسیاری دارد و سیاست در آن بسیار تأثیرگذار است؛ اما اراده عمومی و بلوغ عقلانی برای تأمین منافع جمعی در این سازمان وجود دارد

وزیر نفت با اعلام اینکه فکر می‌کنم تحمل سختی‌های ناشی از کاهش قیمت نفت برای برخی کشورها کفایت می‌کند تا اوپک به سمت کاهش تولید واقعی یا جلوگیری از افزایش تولید گام بردارد، تصریح کرد: به مذاکرات نشست آتی اوپک خوش‌بینم، مگر آنکه اراده خیلی منفی سیاسی به میدان بیاید.

این عضو کابینه دولت در واکنش به برخی اظهار نظرها از جمله اظهار نظر دبیر کل اوپک مبنی بر اینکه اگر فریز نفتی اتفاق نیفتد، تبعاتي منفی به‌دنبال خواهد داشت، اظهار كرد: به نظرم بحث فریز نفتی در الجزایر تمام شد و بحث آتی این خواهد بود که سهم هر کشور از کاهش تولید اوپک به چه میزان باشد.این مقام مسئول همچنین با ابراز رضایت از وضع صادرات نفت خام کشور، گفت: صادرات نفت ایران در اکتبر به روزانه دومیلیون‌و ٤٤٠ هزار بشکه و تولید روزانه نفت خام به مرز چهار میلیون بشکه رسید.

۱۳۹۵/۸/۲۲

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...