نسخه چاپی

ضرورت آسیب‌شناسی در تدوین قوانین مربوط به حقوق شهروندی

یك استاد حقوق اساسی با بیان اینكه لازمه تشكیل جوامع قانون و حكومت است گفت: قانون و حكومت باید رابطه منطقی داشته باشند و در این مسیر اصل حقوق شهروندی نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، سیدمحمد هاشمی استاد حقوق اساسی دانشگاه شهید بهشتی در مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، در صحبت های خود با موضوع حقوق شهروندی و نقش دولت به نحوه ساماندهی حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: ساماندهی تقنینی حقوق شهروندی باید مورد توجه قرار گیرد و در این راستا وجود قوه مقننه برای تدوین قوانین اجرایی حقوق شهروندی در کنار قانون اساسی ناگزیر است که این قوانین باید حکیمانه تدوین شود.

وی به ضرورت آسیب شناسی لازم در تدوین قوانین مربوط به حوزه حقوق شهروندی اشاره کرد و افزود: به طور مثال در موضوع قانون مطبوعات و قانون حق اجتماعات باید آسیب‌شناسی لازم صورت گیرد؛ چرا که مطابق قانون هیچ مقامی حق ندارد حق آزادی اجتماعات مشروع را منع کند.

این استاد دانشگاه به ساماندهی حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: تدابیر اجرایی ناگزیر از آسیب شناسی هستند و به طور مثال در این زمینه وزارت اطلاعات از نظر رفتاری مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد، البته من مخالف وزارت اطلاعات نیستم اما آسیب شناسی های دقیق در این حوزه باید مدنظر باشد.

هاشمی با اشاره به اینکه دموکراسی و توجه به حقوق بشر در اندیشه‌های اسلامی و قرآن مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: از اصول بنیادین دموکراسی همگانی بودن مشارکت، آزادی، برابری، کثرت گرایی، توازن قدرت و تفکیک قواست که همگی این موارد در ساماندهی حقوق شهروندی و نقش دولت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

۱۳۹۵/۹/۲۹

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...