نسخه چاپی

پشت پرده تنش میان «ایران» و «تركیه» چیست؟

به باور تحلیلگر الجزیره خلأ قدرت پس از شكستهای داعش در عراق و سوریه باعث بروز تنش میان تهران و آنكارا به عنوان دو قدرت منطقه‌ای شد.

به گزارش نما به نقل از تسنیم: کارشناسان ترکیه‌ای معتقدند تنش‌های دیپلماتیک میان ترکیه و ایران به دلیل ارتباطات عمیق اقتصادی میان طرفین به درگیری نظامی منتهی نخواهد شد.

با توجه به رقابت هردو کشور برای افزایش ضریب نفوذ در منطقه، پیروزی دولت اسد در حلب و همچنین شکست داعش در عراق باعث بروز تنش‌هایی میان تهران و آنکارا شده است.

آتیلدا یسیلادا کارشناس مسائل سیاسی از ترکیه دراین باره به الجزیره گفت: این رقابت مدتها بود که همانند آتشی در زیر خاکستر بود. تحولات اخیر در سوریه و عراق باعث شد که دو کشور رویکردی تهاجمی‌تر علیه یکدیگر اتخاذ کنند.

وی در ادامه گفت: ترکیه به مانند حامی سنی‌ها در منطقه عمل می‌کند و این درحالی است که ایران به دنبال گسترش حلقه نفوذ شیعه از تهران تا لبنان است. از این رو بروز درگیری میان این دو قدرت منطقه‌ای اجتناب ناپذیر است.

به اعتقاد این کارشناس ترک پس از شکستهای داعش در سوریه و عراق و ایجاد یک خلأ قدرت در مرزهای جنوب شرق ترکیه، تهران و آنکارا بر سر جانشینی نیروی برتر در این مناطق با یکدیگر درگیر شدند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور، و مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجۀ ترکیه، اخیراً تهران را به فرقه‌گرایی در منطقه متهم کرده بودند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، در واکنش صریح به مواضع ضد ایرانی اخیر مقامات عالی‌رتبۀ آنکارا، «ترکیه را همسایه‌ای کم‌حافظه و قدرناشناس» عنوان کرده است.

ترکیه از شروع بحران سوریه با حمایت از تروریست‌ها نقش عمده‌ای در طولانی کردن جنگ داشته است

۱۳۹۵/۱۲/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...