نسخه چاپی

دادگاه لاهه تركیه را به شورای امنیت ارجاع داد

به گزارش نما - ایسنا نوشت: به دنبال امتناع ترکیه از دستور دادگاه لاهه در آزادی قاضی ترک تبار این دادگاه که از سال گذشته به اتهام دست داشتن در کودتای ترکیه زندانی است، لاهه اعلام کرد که پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دادگاه سازمان ملل به آنکارا دستور داد که آیدین صفا آکای، قاضی ترک تبار که سال گذشته به اتهام دخالت در کودتای 15 ژوئیه بازداشت شده بود را آزاد کند اما تاکنون مقامات آنکارا از اجرای این دستور سرباز زده‌اند.

این در حالی است که آکای یکی از قضات دادگاه جرائم بین‌المللی سازمان ملل بود که در پرونده نسل کشی رواندا حضور داشت.

براساس مکانیزم دادگاه کیفری بین‌المللی ترکیه تا 14 فوریه فرصت داشت که آکای را آزاد کند..

قاضی تئودور مارون در حکمی کتبی اعلام کرد: دولت ترکیه به تعهداتش عمل نکرده است. این مساله به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع داده شده است.

دادگاه لاهه اعلام کرده است که هیچگونه دسترسی به آکای ندارد و شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند برای فشار بیشتر علیه ترکیه به صورت دیپلماتیک و یا از طریق اعمال زور و یا تحریم وارد عمل شود.

رسانه‌های ترکیه گزارش دادند که آکای به دلیل داشتن یک برنامه پیام رسانی در موبایل خود که توسط کودتاچیان در کودتای ترکیه استفاده شده است به اتهام همکاری با فتح‌الله گولن،‌ روحانی در تبعید و مخالف ترکیه بازداشت شده است.

ترکیه یکی از حامیان شدید دادگاه‌های بین‌المللی برای بررسی جرائم جنگی در جنگ یوگسلاوی و نسل کشی رواندا بود اما اکنون با حضور رجب طیب اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور این کشور مواضع ناسیونالیست تری اتخاذ کرده است.

منتقدان اردوغان بر این باورند که وی با سرکوب بسیاری در داخل و خارج از کشور به اتهام مشارکت در کودتای نافرجام 15 ژوئیه درواقع رقبای سیاسی خود را کنار می‌گذارد اما وی این اتهامات را رد کرده است.

قرار بود آکای با برگزاری جلسه‌ای به دادخواست‌های وکلای یکی از سیاستمداران رواندا در این نسل کشی نقش داشته است گوش کند اما به دلیل بازداشت این جلسه برگزار نشده و در حال حاضر روند رسیدگی به این پرونده درآمده است.

۱۳۹۵/۱۲/۱۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...