به گزارش نما به نقل از جام نیـوز، عربستان یکی از مشتریان پروپاقرص خرید سلاح در جهان است که از این میان آمریکا بزرگترین فروشنده سلاح به سعودی هاست.
قرارداد اخیر ریاض و واشنگتن به ارزش 110 میلیارد دلار را می توان بزرگترین خرید تسلیحاتی در سال های اخیر در سطح جهانی دانست . اما سوال این است که این حجم سلاح به چه کار عربستان می آید ؟آیا همان گونه که محمد بن سلمان تهدید کرده «جنگ را به داخل ایران خواهد کشاند»؟
در طی سال های گذشته همواره یکی از انتقادهای طرف سعودی از آمریکا در اختیار قرار ندادن سلاح های پیشرفته و استراتژیک به این کشور بوده است سلاحهایی همانند هواپیماهای بی ۲، اف ۲۲،اف 35 و آ ۱۰ و همچنین سیستمهای دفاع لیزری هیچگاه در سبد خرید عربستان سعودی قرارنگرفته است و بخش زیادی از خرید ها سلاح سبک،توپخانه و تانک و هواپیما بوده است که عمدتا با حفظ نسبت عدم تغییر توازن قدرت به زیان اسرائیل در منطقه در اختیار ریاض قرار می گرفته است اما گویااین بار ترامپ اندکی این روند را تغییر داده و علاوه بر اینکه بازهم حجم زیادی از بسته خرید تسلیحاتی عربستان را سلاح های متعارف که برای نیروی زمینی در نظر گرفته شده است شامل می شود اما بارزترین بخش قرارداد سیستم ها و موشک های دفاعی پاتریوت و تاد هستند.
حال سوال این است که عربستان که سالانه حجم انبوهی سلاح از آمریکا و دیگر فروشندگان اسلحه خرید می کند با سلاح های قدیمی و از رده خارج خود چه می کند ؟
پاسخ تا حد زیادی مشخص است، با ورود سلاح های جدید به انبارهای سلاح سعودی سلاح های قدیمی به طور عمده به دو مسیر ارسال می شود: بازار سیاه قاچاق اسلحه و همچنین تروریست های مخالف سوری و داعش در عراق و سوریه عمده مقاصد این سلاح ها است.
گزارش های متعددی از وجود سلاح های خریداری شده توسط عربستان در دست تروریست های سوری و عراقی وجود دارد.
اخیرا جمیز بوین خبرنگار بی بی سی و تیم همکارانش از گروه «تحقیقات سلاحهای استفاده شده در درگیریها» در بخشی از گزارش خود از موصل در این باره نوشت : «ما وارد خانهای شدیم که اخیراً تحت اشغال جنگجویان داعش بوده است. در اتاق جلویی، کمربندهای انتحاری وجود دارند. در اتاقهای پشتی، جعبههای حاوی موشکهای ضد نفر پیدا شد. این موشکها و برخی دیگر از مهمات و تجهیزات نظامی، در کارخانههایی در شرق اروپا تولید شده و سپس دولتهای آمریکا و عربستان سعودی آنها راخریدهاند» لذاقابل پیش بینی است که با ورود سلاح های جدید حجم زیادی از سلاح های موجود در انبارهای سعودی راهی این مقاصدشود.
آن چه هفته گذشته با سفر ترامپ به منطقه در عربستان و تل آویو اتفاق افتاد اگرچه بخش زیادی از آن را می توان دارای ماهیت اقتصادی و سودجویی دولت ترامپ دانست اما بدون شک این شوی اقتصادی احتمالا با تحرکات نظامی و سیاسی نیز در منطقه همراه خواهد بود به طور مشخص اگرچه پیکان حمله اظهار نظر های مقامات آمریکایی و عربستانی و همچنین اسرائیلی ایران را هدف گرفته بود اما به نظر می رسد در مرحله نخست و شاید اصلی این نمایش قدرت ،نه ایران که متحدان بالقوه و بالفعل ایران در منطقه را هدف گرفته باشد بر این اساس شاهد دور جدیدی از تحرکات نظامی در سوریه و یمن و همچنین فشار سیاسی و حتی پیشنهاد های دلچسب به دولت العبادی یکی از مهمترین متحدان منطقه ای ایران برای پیوستن به جبهه مخالف خواهیم بود.
آیا عربستان برای حمله به ایران از آمریكا سلاح می خرد؟
عربستان یكی از مشتریان پروپاقرص خرید سلاح در جهان است كه از این میان آمریكا بزرگترین فروشنده سلاح به سعودی هاست.
۱۳۹۶/۳/۷