نسخه چاپی

اتخاذ تدابیر ویژه دولت در پی گرمای سیستان و بلوچستان

در جلسه امروز، هیئت دولت تدابیر ویژه‌ای را در پی گرمای ‏بی‌سابقه در سیستان و بلوچستان اتخاذ كرد.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، جلسه هیئت دولت روز چهارشنبه به‌ریاست حجت‏‌‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌‎جمهور ‏برگزار شد.

در پی وقوع گرمای بی‌سابقه در استان سیستان و بلوچستان و اعزام نماینده ویژه از سوی رئیس‌جمهور برای بررسی موضوع و اقدامات عاجل به‌منظور حل مشکلات ایجادشده برای مردم جنوب این استان، وزارت نیرو در این جلسه هیئت دولت گزارشی را از بررسی وضعیت مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان ارایه کرد.

بررسی اُفت ولتاژ برق در مناطق دور شبکه و اتخاذ تصمیمات لازم برای تأمین ولتاژ مناسب و همچنین تعیین تعرفه­‌های برق در شرایط گرمسیری و تأمین آب شرب مورد نیاز از محورهای مورد بررسی در این گزارش بود.

هیئت وزیران با کاهش تعرفه برق در شهرهای مختلف استان از یک ماه تا 9 ماه به‌تناسب درجه گرمسیری آنها موافقت کرد.

به‌موجب این تصمیم، تعرفه نوع گرمسیر (1) برای شهرهای چابهار، کنارک، نگور و دشت یاری با دوره زمانی 9ماهه (اول فروردین تا پایان آذر) و شهرهای ایرانشهر، دلگان، بزمان و سیستان (زابل، زهک، لیمروز، هامون و هیرمند) با دوره زمانی 6ماهه (اول فروردین تا پایان شهریور) تعیین شد.

همچنین تعرفه نوع گرمسیر (2) شامل شهرهای جالق، سیرگان و ایراندگان با دوره زمانی 3ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد)، تعرفه نوع گرمسیر (3) برای شهرهای میرجاوه، روتک، گورین، نصرت­‌آباد، سراوان، سوران و مهرستان با دوره زمانی 3ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد)، تعرفه نوع گرمسیر (1) و (3) برای شهرهای نیکشهر، قصرقند، فنوج، بنت و اسپکه با دوره­‌های زمانی 6ماهه (اول اردیبهشت تا پایان مهر) و 3ماهه (فروردین، آبان و آذر) و شهرهای سرباز و راسک با دوره­‌های زمانی 6ماهه (اول فروردین تا پایان شهریور) و یک‌ماهه (مهر) و تعرفه نوع گرمسیر (4) شامل شهرهای زاهدان و خاش با دوره زمانی 3ماهه (اول خرداد تا پایان مرداد) تعیین گردید.

درآمد ناشی از ساخت و فروش ساختمان مشمول مالیات می­‌شود

با تصویب هیئت وزیران، درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان (عرصه و اعیانی) حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد خواهد بود.

دولت این تصمیم را با توجه به انقضای یک سال از تاریخ اجرای قانون مالیات‌های مستقیم و به‌منظور رفع مشکلات اجرایی ذی‌نفعان موضوع اتخاذ کرد.

همچنین به‌موجب این تصمیم، ارزش روز زمین در زمان فروش ساختمان احداث‌شده از ارزش روز فروش ساختمان کسر و مابقی آن در درآمد مشمول مالیات لحاظ می­‌شود.

این تصمیم شامل ساختمان­هایی خواهد شد که از اول سال 1395 پروانه ساختمانی اخذ کرده‌اند و شامل ساختمان­هایی که تا پایان سال 1394 پروانه ساختمان اخذ شده و حتی اتمام ساختمان نیز بعد از سال 94 باشد، نمی­‌شود و ساختمان­‌هایی که پروانه ساخت آنها قبل از سال 1394 باشد، صرفاً مشمول مالیات نقل و انتقال خواهد بود.

این تصمیم شامل ساخت و فروش ساختمان در شهرهای کمتر از یکصد هزار نفر نخواهد بود.

ضمناً در مورد نقل و انتقال ساختمان‌های نیمه‌تمام، مبلغ فروش هر مرحله به‌عنوان بهای تمام‌شده خریدار مرحله بعدی محسوب و از درآمد ناشی از ساخت و فروش املاک مذکور کسر می‌گردد.

در مورد اعیان احداث‌شده در املاک موقوفه، ارزش زمین در محاسبه درآمد مشمول مالیات ناشی از ساخت و فروش املاک منظور نخواهد شد.

بدهی‌های دولت از طریق واگذاری اسناد خزانه اسلامی تسویه می‌­شود

هیئت وزیران به‌منظور تسویه بدهی مسجل دولت بابت طرح­های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مابه‌التفاوت قیمت تضمینی محصولات کشاورزی، با واگذاری اسناد خزانه اسلامی با حفظ قدرت خرید تا سررسید به‌قیمت اسمی تا سقف مبلغ 95هزار میلیارد ریال به طلبکاران موافقت کرد.

سقف واگذاری اسناد یادشده در هر مرحله به‌میزان 19هزار میلیارد ریال خواهد بود.

همچنین تا سقف 10هزار میلیارد ریال از این اعتبار برای تهاتر بدهی و طلب دولت به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و شرکت‌های وابسته به آن ستاد که حداقل 30 درصد از سهام آنها متعلق به ستاد مذکور و شرکت‌های تابعه باشد، تعلق می‌گیرد.

۱۳۹۶/۳/۱۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...