به گزارش نما - روزنامه ایران با قاضیزاده هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مصاحبه ای انجام داده است.
بخشی از این مصاحبه را می خوانید:
شما جزو وزرایی هستید که مجلس نگاه مثبتی به عملکرد شما دارد. حتی منتقدان شما مثل دکتر پزشکیان امروز در حمایت از طرح تحول سلامت حرف میزنند. با این حال چرا تا آخرین روزهای معرفی کابینه مشخص نبود همراه رئیس جمهوری میمانید یا خیر؟ این موضوع چقدر به وضعیت وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی بستگی داشت؟ چقدر توانستید به یک زبان مشترک با آقای رئیس جمهوری برسید که مشکل منابع طرح تحول حل شود و برای ادامه طرح پول بگیرید؟
سؤال خیلی خوبی است ولی جوابش را بگذاریم بعد از رأی اعتماد. بخاطر اینکه بالاخره هر نوع اظهار نظری الان ممکن است روی تصمیم نمایندگان اثرگذار باشد و نگرانی من هم برای همراهی با دولت دوازدهم به مشکلاتی که در دولت یازدهم داشتیم برمیگردد وگرنه بالاخره همه آرزوی ما آسایش و رفاه بیشتر مردم و پیشرفت ایران است. ولی شماها بهتر از من میدانید ما در دولت یازدهم گرفتاریهایی داشتیم که علاقهمند نیستم الان به آن بپردازم و موفقیت ما در دولت دوازدهم یا هر کسی که این حوزه را بخواهد اداره کند در گرو این است که آنها تکرار نشود.
نگفتید چطور به این تصمیم رسیدید که بالاخره اسم تان در لیست وزرای پیشنهادی باشد؟
آن بخشی که میتوان گفت....(لبخند) این را هم نگویم. واقعیت این است قرار نبود من ادامه بدهم. از قبل هم گفته بودم و واقعاً نسبت به آنچه گفتم صادق بودم و این را آقای رئیس جمهوری و رئیس مجلس و برخی بزرگان میدانند. ولی در آخرین لحظات معرفی کابینه اتفاقاتی افتاد که نتیجهاش این شد.
چه اتفاقاتی؟ شفافتر توضیح میدهید؟ آیا گزینه دیگری برای تصدی وزارت بهداشت نبود؟
نه گزینه دیگری هم بود. رابطه آقای دکتر روحانی و بنده رابطه رئیس جمهوری - وزیر نبود و نیست. بالاخره ما با هم دوست هستیم ایشان هم اطمینان داشتند از اینکه دغدغه من دغدغه حل مشکلات کشور و کمک به مردم است. بنابراین صحبتهایی شد که آن صحبتها جمعبندیاش همراهی با دولت دوازدهم است و امیدوارم این همراهی مؤثرتر از حضور ما در دولت یازدهم باشد.
ارتباطی به برنامههای وزارت بهداشت نداشت؟
نه، نداشت ولی میتوانم بگویم بیارتباط با برنامههای کل دولت هم نبود.
شما مسأله بیمهها را نتوانستید در دوره قبل حل کنید. برای این مشکل چه تمهیداتی اندیشیده اید؟ آیا با آقای ربیعی و شرکای تان برای حل مشکل بیمهها به نتایجی رسیدهاید؟
هنوز با وزرای پیشنهادی مشترکاً هیچ جلسه و صحبتی نداشتهایم ولی نظرات ما در مورد بیمه کاملاً روشن است و آن نظرات هم شخصی نیست به اعتقاد ما چیزی جز قانون نیست و امیدوارم انشاءالله قانون در سالهای آتی حتماً اجرا شود.
شما روز گذشته در جلسه با فراکسیون امید اعلام کردید رئیس جمهوری وعده دادند ظرف سه ماه آینده مشکل طرح تحول حل میشود قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
آقای دکتر روحانی قبول دارند باید تکلیف ما از نظر منابع در شروع دولت دوازدهم روشن شود اینکه چقدر ما در طول چهار سال آینده چه از مسیر بیمه و چه از مسیر منابع عمومی پول در اختیارمان قرار میگیرد، ممکن است خیلی کمتر از آنچه باشد که تا الان بوده ممکن است به همان میزان باشد و بعد از آن بتوانیم برنامههای مان را متناسب با منابعی که داریم تعیین کنیم در عین حال برای تأمین منابع هم دولت ضمانت بدهد من امیدوارم آنچه که ایشان فرمودند و مطمئن هستم اهتمام دارند اتفاق بیفتد این یکی از مشکلاتی بود که ما در طول چهار سال گذشته باوجود همه لطف و محبت و تلاشی که دوستان ما هم در سازمان برنامه و هم در بیمهها داشتند آنطور که باید اتفاق نیفتاد. امیدوارم و مطمئنم این فرمایش ایشان در همان سه ماه اول عملی شود و بخشی از مشکلات ما به این ترتیب حل خواهد شد. میدانیم که چه مقدار درآمد داریم و هزینههایمان را متناسب با آن میتوانیم تنظیم کنیم ممکن است در برخی بخشها محدودیت ایجاد شود و ممکن است در برخی بخشها گشایش ایجاد شود؛ باید منتظر بمانیم.
حاشیهها و هجمههای زیادی در این چهار سال گذشته به مجموعه وزارت بهداشت شد حتماً حس تان نسبت به دوره قبل متفاوت است که تصمیم به شروع مجدد گرفتهاید؟
بله.شما خبرنگاران شهادت میدهید در طول تاریخ آنقدری که در این چهار سال به ما و شخص وزیر حمله و حاشیهسازی شد هیچ وقت سابقه نداشت. امیدوارم با قولهایی که داده شده انشاءالله شاهد این حاشیه سازیها حداقل از طرف دستگاههای خبری که حکومتی هستند نباشیم. یکی از تردیدها این بود و اطمینان داده شد که در دولت دوازدهم تکرار نخواهد شد.
شنیده شده شما شرطهایی برای دکتر روحانی گذاشتید. منظورم این است چه مشکلاتی در مسیر شما وجود داشت که کار را سخت میکرد؟
اگر راستش را بگویم دشوارترینش اینکه هیچ وقت تا به این سن بدهکار از نظر مالی نبودم ولی این تجربه مقروض بودن را در دولت یازدهم داشتیم و دلیلش را هم شما بهتر میدانید چیست. امیدوار بودیم آنهایی که از ما خدمت خریدند به موقع پولشان را بتوانند بدهند بنابراین اینکه شبکه توزیع دارویی کشور و کارخانجات دارویی دچار مشکل شوند و در عین حال آنهایی که تجهیزات به مراکز دولتی فروختند و بویژه همکاران عزیز ما پرستاران، پزشکان، پیراپزشکان و کارکنان ما گاهی اوقات تا یک سال نتوانند حقالزحمهشان را دریافت کنند شاید بتوان گفت این سختترین بود ولی مهم این است بالاخره با برنامه بتوانیم کار را پیش ببریم، برنامه اختیارات منابع تضمین شده هم میخواهد. برای من سختترین بخش آنجایی بود که مقروض بودم و امیدواریم در دولت دوازدهم این روند تکرار نشود.
وزیربهداشت:دستگاههای خبری حكومتی اطمینان داده اند كه در دولت دوازدهم حاشیه سازی نمی كنند
۱۳۹۶/۵/۲۳