به گزارش نما، حجت الاسلام والمسلمین درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور که به مناسبت هفته قوه قضاییه اظهار کرد: در دوره جدید با استفاده از تجربه گذشته سند تحول سازمان بازرسی را به تصویب رئیس قوه قضاییه رساندیم و رویکردها بسیار متفاوت از گذشته است.
وی شناسایی بسترهای فساد و پیگیری جدی رفع گلوگاه ها را از جمله این رویکردها عنوان کرد و گفت: اگر ساختارهای فسادزا اصلاح شود زمینه بروز فساد به شدت کاهش مییابد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در دوره جدید در تعامل جدی با مجلس و کمیسیونهای تخصصی با اولویت موضوعات معیشیتی و اقتصادی اقدامات را دنبال میکنیم.
وی یکی دیگر از رویکردها را پیگیری رفع موانع تولید و توجه به تحقق شعار سال دانست و از ارتقای دفتر حمایت از سرمایه گذاری سازمان بازرسی کل کشور خبر داد و بر بازدیدهای میدانی مدیران سازمان بازرسی در استانها تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان به برنامههای سازمان بازرسی کل کشور در دوره تحول اشاره کرد و با بیان اینکه توجه به رونق تولید و مبارزه با قاچاق از جمله این برنامهها است، گفت: مسائل مربوط به شرکتهای دانش بنیان را نیز مورد پیگیری قرار میدهیم ؛چراکه مشکلات جدی دارند که قابل حل است و کارگروهی برای پیگیری مشکلات آنها تشکیل شده است.
وی از پیگیری ترک فعلها به عنوان یکی دیگر از رویکردهای سازمان بازرسی یاد کرد و افزود: در سیل سال گذشته بخشی از خسارات ناشی از عدم لایروبی رودخانه ها بود که باید مسئولین مربوطه به موقع اقدامات لازم را انجام میدادند و این قبیل مسائل حتما مورد سئوال قرار میگیرد.
رئیس سازمان بازرسی خاطرنشان کرد: گزارشات آسیب شناسی تهیه می شود تا از این قبیل اتفاقات پیشگیری صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان ادامه داد: استفاده از همه ظرفیتهای قانونی در رابطه با اجرای وظایف نظارتی قوه قضاییه یکی دیگر از رویکردها است. برخی از بازرسیهای ویژه ما به گزارشهای بازرسان افتخاری ما (سوت زنان) اختصاص دارد بخشی از اینها منتهی به بازرسی و پیگیری میشود؛ بهعنوان مثال وقتی هزار شکایت از یک موضوع میشود این حکایت از وجود یک اشکال در دستگاه است که باید برطرف شود. از گزارشگران فساد در این دوره حمایت میشود و اصحاب رسانه و خبرنگاران که گزارشات آنها یکی از بخشهای تاثیرگذار در اصلاح نظام سلامت اداری میتوانند گزارشهای خود را ارسال کنند و ما آمادگی داریم که گزارشهای آنها را دریافت کنیم.
وی با اشاره به وجود چندهزار بازرسی افتخاری، گفت: سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار گزارش اعلانی از سوی مردم داشتیم که ۸۰ هزار مورد آن از طریق سامانه بود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مورد اثربخشی اقدامات سازمان بازرسی، تصریح کرد: در ۵۶ مورد بالغ بر ۵۱ میلیون متر مربع از تغییر کاربری و تصرف اراضی جلوگیری کردیم و یا رفع تصرف صورت گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان خاطرنشان کرد: ۵ هزار و ششصد میلیارد تومان، فرار مالیاتی را گزارش دادیم و برگ تشخیص صادر شده و بخشی نیز وصول شده است.
وی ادامه داد: در حوزه اصلاح دستورالعملها و ابطال مصوبات یا اصلاح قراردادها، ورود کردیم و هزار و پانصد مورد بوده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: ۵ هزار و ۱۲ بازرسی انجام دادیم که حدود هشت هزار گزارش از این طریق تشکیل شده است.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان ادامه داد: ورود به بحث خودرو، انجام اقدامات موثر که در جریان بیماری کرونا و پیگیری مشکلات پرستاری و کارگری پیرو دستور ریاست قوه قضاییه، ورود به واگذاریها از جمله اقدامات است. بیش از ۱۵ موضوع واگذاری را پیگیری کردیم و بخشی اصلاح و بخشی ابطال شد و برخی دیگر در حال رسیدگی است؛ مانند ماشین سازی تبریز که به دولت بازگشت و گزارش ایران ایرتور نهایی شده است و دشت مغان را نیز پیگیری کردیم.
وی یادآور شد: در ارتباط با زمین خواری در لواسان ورود کردیم. پروندهای در ارتباط با تعهدات ارزی ایفا نشده، به مبلغ دویست میلیون دلار را دنبال میکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به خدمات این سازمان با شروع شیوع کرونا در کشور، بیان داشت: در ارتباط با کرونا بعد از جلسه با وزارت بهداشت و بعد از آن تمامی جانباختگان مبتلا به کرونا غسل داده شدند. دستگاههای تب سنج الکترونیکی را در مبادی فرودگاهها پیگیری کردیم که استقرار پیدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان از پرداخت سه هزار میلیارد تومان از مطالبات وزارت بهداشت با پیگیری این سازمان خبر داد.
منبع: فارس
پیگیری ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان فرارمالیاتی
رئیس سازمان بازرسی كشور گفت: ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، فرار مالیاتی را گزارش دادیم و برگ تشخیص صادر و بخشی نیز وصول شده است.
۱۳۹۹/۴/۴