نسخه چاپی

در نشست مجازی شورای امنیت درباره خلیج فارس چه گذشت

عکس خبري -در نشست مجازي شوراي امنيت درباره خليج فارس چه گذشت

نشست مجازی شورای امنیت درباره خلیج فارس به پیشنهاد روسیه و با توجه به طرح هایی كه برای امنیت این آبراه مهم بین المللی ارائه شده اند، برگزار شد.

به گزارش نما، از سال گذشته و با اوج گرفتن تنش ها در منطقه خلیج فارس و شیطنت برخی کشورها در این رابطه و بروز اختلاف میان آمریکا و اروپا درباره تشکیل ائتلافی برای به اصطلاح تامین امنیت خلیج فارس، طرحی نیز از سوی روسیه پیشنهاد شد که با استقبال ایران، چین و چند کشور دیگر مواجه شد.

البته در همان زمان «ابتکار طرح صلح هرمز» نیز از سوی ایران مطرح شده بود. در همین رابطه شب گذشته به پیشنهاد روسیه که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد این نهاد بین المللی میزبان نشستی مجازی با موضوع خلیج فارس بود.

این نشست مجازی با عنوان «بررسی جامع وضعیت در خلیج فارس» با حضور «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، برخی از وزاری خارجه و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت برگزار شد.

سخنرانان نشست مجازی خلیج فارس

این نشست مجازی با سخنرانی آنتونیو گوترش آغاز شد و پس از آن ظریف، «سرگئی لاوروف» و «وانگ یی» وزیران خارجه ایران، روسیه و چین مهمترین سخنرانان آن بودند.
در این نشست البته افراد دیگری همچون «نالدی پاندور» وزیر خارجه آفریقای جنوبی و «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل سخنرانی کردند.

مهمترین مباحث مطرح شده

دبیرکل سازمان ملل در ابتدا به مساله یمن پرداخت و سپس همه کشورهای حاشیه خلیج فارس را به اقدامات اعتماد ساز و دوری از ایجاد تنش دعوت کرد. او گفت سازمان ملل برای دور نگه داشتن منطقه خلیج فارس از تنش و ناامنی تلاش می کند. گوترش همچنین از منع اشاعه هسته‌ای به عنوان عاملی حیاتی در منطقه خلیج فارس نام برد.

لاوروف: اقدامات یکجانبه در خلیج فارس راه به جایی نمی‌برد و سیاست دیکته کردن و تهدید تنها یک طرف در منطقه، اشتباه و خطرناک است

وی در این باره افزود: در رابطه با امنیت منطقه‌ای، مسئله منع اشاعه حیاتی است. از همان ابتدا هم من همواره به برجام به چشم ابزاری مهم علیه اشاعه هسته‌ای و به نفع تأمین امنیت منطقه نگاه کرده‌ام.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز با اشاره به اوضاع پر تنش در خلیج فارس در گذشته و ادامه آن تا به امروز گفت: فعلا از یک جنگ تمام عیار در خلیج فارس عبور کرده‌ایم در شرایطی که در شرف وقوع آن بودیم. البته هنوز شرایط شکننده و ناپایدار است.

لاوروف در ادامه گفت: اقدامات یکجانبه در خلیج فارس راه به جایی نمی‌برد و سیاست دیکته کردن و تهدید تنها یک طرف در منطقه، اشتباه و خطرناک است.

وانگ یی وزیر خارجه چین نیز در این نشست گفت: مسئله هسته‌ای ایران مسئله حائز اهمیتی برای امنیت منطقه است. اکثریت کشورهای شورای امنیت سازمان ملل به حفظ برجام و اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند هستند. او همچنین با اشتباه دانستن سیاست یکجانبه گرایی، تحریم‌های یکجانبه علیه دیگر کشورها را محکوم کرد.

نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز در سخنان خود در این نشست مجازی برجام را بزرگ‌ترین دستاورد دیپلماسی و برنامه‌ای جامع برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران خواند.

کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست مجازی گفت: ترامپ رویکردهای جدیدی را در خاورمیانه عرضه داشته است.

وی همچنین مدعی شد که نیازی به طرح پیشنهاد روسیه برای تامین امنیت خلیج فارس نیست بلکه باید ایران را وادار به اجرای قطعنامه‌های این شورا کرد.

این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، در جریان این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: هدف سند پیشنهادی مسکو ایجاد ساز و کاری برای رسیدن به پاسخی جمعی برای مقابله با تهدیدها و چالش‌ها است.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان هم در این نشست مجازی شورای امنیت با اشاره به «طرح صلح هرمز» اظهار داشت: این ابتکار متکی به مسئولیت هر کشور در منطقه برای تضمین صلح، ثبات و رفاه همسایگان و انتفاع همگان از آن است.

ظریف: حضور غیر مشروع آمریکا با ۷۶۰۰ مایل فاصله از سواحلش دستاوری جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی نداشته است

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: تجویزهای غلطی چون خرید امنیت از دیگران، بدست آوردن امنیت در ازای ناامنی همسایگان و کسب هژمونی منطقه ای مسبب عواقب ناگواری شده است. حضور غیر مشروع آمریکا با ۷۶۰۰ مایل فاصله از سواحلش دستاوری جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، دشمن شماره ۱ داعش توسط رئیس جمهور آمریکا نداشته است.

طرح صلح هرمز چیست؟

ایران در پیشنهاد خود با عنوان ابتکار صلح هرمز، تمامی کشورهای منطقه خلیج فارس و همچنین سازمان ملل را به تشکیل یک ائتلافی واحد برای صلح دعوت کرده است. هدف از طرح «صلح هرمز» برقراری امنیت در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز با مشارکت تمام کشورهای منطقه و به دور از دخالت نیروهای بیگانه است.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، سال گذشته درباره این طرح گفته بود: «طرح پیشنهادی ایران تشکیل ائتلافی متشکل از کشورهای ساحلی خلیج فارس یعنی عراق، ایران، عربستان سعودی، بحرین، قطر، کویت، امارات و عمان زیر نظر سازمان ملل برای تأمین امنیت خلیج فارس است».
منبع: مهر

۱۳۹۹/۷/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...