به گزارش نما، عملکرد همراه با اقتدار قوه قضاییه در دوره تحول پیرامون موضوعاتی که افکار عمومی نسبت به آن حساس بوده، نشان داده که دستگاه عدلیه در مبارزه با مفسدین و غارتگران بیت المال و برهم زنندگان امنیت کشور برخوردی قاطع و در موضوعاتی که رافت اسلامی مورد نیاز بود، نرمش داشته است.
***برخورد قاطع با مخلان امنیت و تسامح با فریب خوردگان
اقدامات بعضا غیرقانونی کارگران، فریب خوردگان اغتشاشات آبان ۹۸، خبرنگارانی که تخلفاتی را مرتکب شدند یا پذیرفتن اعاده دادرسی سه نفر از محکومان اغتشاشات آبان ۹۸ از نمونههایی است که دستگاه قضایی، با آنها در نهایت تسامح برخورد کرده و از سوی دیگر در رسیدگی به پرونده تبهکاران، مفسدان اقتصادی، مخلان امنیت ملی و متعرضان به حقوق بیت المال برخلاف جوسازیها و فشارها قاطعانه عمل نموده است.
همچنین ایجاد شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ و رسانه و برگزاری دادگاههای جرایم سیاسی با حضور هیات منصفه برای اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب اسلامی، نمونههای بارزی از اقدامات قوه قضاییه در تفکیک نوع برخورد با تخلفات فعالان سیاسی و صنفی با مفسدان و خائنین به کشور است.
***عفو دهها محکوم امنیتی در کنار احکام سنگین مفسدان اقتصادی
قوه قضاییه در رابطه با مجرمان امنیتی نیز تلاش کرده است با رافت اسلامی برخورد کند، چنانچه شاهد هستیم در عفوهای اخیری که از سوی رئیس قوه قضاییه به رهبر معطم انقلاب پیشنهاد شده و با موافقت معظم له نیز همراه بوده است، دهها محکوم امنیتی، تعدادی از دانشجویان، برخی کارگران هفت تپه و چند نفر بازداشت شدگان روز کارگر مورد عفو قرار گرفته و آزاد شدند؛ اما در آن سوی ماجرا برای مفسدان اقتصادی سخت ترین احکام قضایی صادر شده است.
محکومیتهای سنگین مدیران عامل سابق برخی از بانکها، مجازات اخلالگران بازار ارز و سکه و صدور احکام سنگین برای آقازادهها و منسوبین مقامات کشوری در پروندههای شعب ویژه نمونههای دیگری از قاطعیت دستگاه قضا است که رئیس قوه قضاییه نیز در اظهاراتی بر آن تاکید داشته است.
سید ابراهیم رئیسی در آیین افتتاحیه بیست و سومین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه تصریح کرد که دست کسانی که به بیتالمال دست درازی کردهاند را نه از مچ بلکه از بازو قطع میکنیم و از سوی دیگر دوم دی ماه سال گذشته در شورای عالی قوه قضاییه تاکید نمود که رافت اسلامی نسبت به آحاد جامعه باید جاری و ساری باشد، اما هیچ یک از دلسوزان نظام، مردم و امنیت کشور به کسانی که بخواهند جان، مال و معیشت مردم را تهدید کنند و آن را مورد تعرض قرار دهند، اجازه کوچکترین اقدامی نخواهند داد.
قوه قضاییه در مسیر پیش گرفته دوران تحول، برخورد جدی با متخلفان درون دستگاه قضا را نیز در دستور کار قرار داده است؛ برخوردی شدیدتر نسبت به پروندههای دیگر. شاهد مثال این قضیه پرونده اکبر طبری است که بیشترین حد مجازات قانونی برای وی در نظر گرفته شد.
***آزادی سحر تبر با رافت اسلامی قوه قضاییه
حالا و در ادامه همین روند، فاطمه خویشند معروف به سحر تبر که سه سال فعالیت مخرب و انتشار فیلم و عکسهای عجیب غریب شخصی در اینستاگرامش منجر به معروفیتش شد و او را به یک شاخ مجازی تبدیلش کرده بود، آزاد شد. او مهر ماه سال گذشته در پی بروز رفتارهای هنجارشکنانه و مغایر با عرف اجتماعی و ارزشهای اسلامی بازداشت شد.
براساس محتویات پرونده وی فعالیتهای گستردهای در جهت انحراف دختران و پسران و تشویق آنان به اباحه گری داشت، اما حالا با گذشت یک سال و دو ماه از حبس و صدور محکومیت غیرقطعی، قاضی با تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه موافقت کرده و از زندان آزاد شد. یک منبع اگاه قضایی هم هفته گذشته اعلام کرد حکم قضایی صادر شده برای سحر تبر در مرحله بدویست و قابل تجدید نظرخواهی است.
حکم او در شعبه قاضی مقیسه صادر شده است همان قاضیای که آیت الله رییسی سال گذشته دستور تجدید نظر در احکام صادر شده سنگین او در پرونده مشهور به هفت تپه و روز کارگر را صادر کرد و یک ماه پیش نیز قاضی مقیسه از دادگاه انقلاب منتقل شده است.
***ایستادن در مقابل مخلان نظم و امنیت و نرمش با بزهکاران در حوزه فرهنگی و اجتماعی
پر واضح است این اقدامات نشان میدهد که دستگاه قضا در عین اینکه در مجازات قاطع است و در مقابل اقدامات خلاف قانون مخلان نظم و امنیت کشور همچون روح الله زم و همچنین مفسدان اقتصادی میایستد و آنها را محاکمه و حکمشان را اجرا میکند؛ اما با بزه صورت گرفته در حوزه فرهنگی و اجتماعی در عین اقتدار با رافت اسلامی برخورد کرده و با برنامههای اصلاحی و استفاده از ارفاقات قانونی مسیر سلامت مجدد و بازگشت به آغوش جامعه را برای محکومان این حوزه میگشاید.
بی شک گامهای مقتدر قوه قضاییه در مبارزه با مفسدین، غارتگران بیت المال و برهم زنندگان امنیت کشور همراه با تسامح در برابر محکومانی همچون محکومان هفت تپه و سحر تبر، نقشه و عملیات رسانهای ضدانقلاب مقابل اقتدار این دستگاه را نقش برآب کرد.
منبع: فارس
قوه قضاییه؛ از اعدام زم تا آزادی محكومان هفت تپه و سحرتبر
مدیریت قوه قضاییه در حدود دو سال گذشته همواره نشان داده است كه همت و تلاش خود رابرای تحقق عدالت قرار می داده و در این مسیر با نگاهی تحول گرایانه به موضوعات مختلف رسیدگی كرده است.
۱۳۹۹/۹/۲۹