به گزارش نما، دکتر بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به مشکلات اجرای نسخه الکترونیک در داروخانهها اظهار کرد: قرار بود که پرونده الکترونیک سلامت در قالب سامانه «سپاس» به طور همه جانبه استقرار یابد تا ۱۷ بیمه به این سامانه متصل و اطلاعات در آن ثبت شوند اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده و سامانهها جزیرهای شدهاند.
وی افزود: بیمه تأمین اجتماعی و بیمه سلامت هرکدام یک نرمافزار مجزا دارند؛ سامانه تیتک نیز در داروخانهها وجود دارد؛ بیمههای مکمل نیز در داروخانهها نیاز به سامانه جداگانه دارند و وقتی در داروخانه میخواهیم یک نسخه را وارد سیستم کنیم زمان زیادی گرفته میشود.
صبور با بیان اینکه سامانههای الکترونیکی باید باعث سهولت کار شوند اما متأسفانه در کشور ما سامانه کار داروخانهها و مردم را سختتر کرده است، ابراز کرد: دفترچههای کاغذی حذف شدهاند اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده است؛ پرونده الکترونیک سلامت اجزای مختلفی دارد که اولین رکن آن، پزشکان هستند؛ پزشک باید در پرونده الکترونیک سلامت نسخه را ثبت کند و این نسخه میتواند در تمام داروخانههای آنلاین پذیرش شود تا دارو به بیمار تحویل داده شود. در کشور ما هنوز همه پزشکان زیر بار نسخهنویسی الکترونیک نرفتهاند؛ بیمهها به داروخانهها گفتهاند که اگر پزشک نسخه کاغذی تحویل بیمار میدهد این نسخه باید در داروخانه تبدیل به نسخه الکترونیک شود!
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه تبدیل نسخه کاغذی به الکترونیک مشکلات بسیاری برای داروخانه و بیماران ایجاد میکند، خاطرنشان کرد: برخی پزشکان نسخه را بدخط مینویسند؛ اگر نسخه اشتباه خوانده شود و داروی اشتباه به بیمار تحویل داده شود میتواند خطرات بسیاری برای بیماران داشته باشد و مشکلات حقوقی زیادی برای داروخانهها پیش خواهد آورد.
صبور با بیان اینکه باید پرسنل داروخانه آموزش ببینند و تعداد سیستمها و کامپیوترهای داروخانهها ازفایش یابد تا ارائه خدمت به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: وقتی نسخه پیچی الکترونیک در داروخانه اجرا میشود باید نسخه هر بیمار دریافت و بررسی شود و سپس نسخه بیمار بعدی بررسی شود؛ این امر زمانبر است و بنابراین مردم باید نسبت به این مسئله توجه شوند؛ از سوی دیگر تعداد سیستمهای موجود در داروخانهها باید افزایش یابد تا امر خدمترسانی به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود اما هیچ یک از این هزینههای داروخانهها دیده نشده است.
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه اجرای نسخه الکترونیک به نفع کشور و مردم است؛ بیان کرد: اجرای نسخه الکترونیک باعث صرفهجویی در مصرف کاغذ، جلوگیری از قاچاق و تخلفات در حوزه دارو میشود اما متأسفانه بار اجرای نسخ الکترونیک تنها روی دوش داروخانهها گذاشته شده است و بسیاری از پزشکان در اجرای نسخه نویسی الکترونیک همکاری نمیکنند. بیمهها هرکدام برای خود یک سامانه تعریف کردهاند و سامانه یکپارچهای که همه بیمهها به آن متصل باشند وجود ندارد!
منبع: تسنیم
مقاومت برخی پزشكان در برابر نسخهنویسی الكترونیك!
نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با انتقاد از یكپارچه نبودن سامانههای سازمانهای بیمهگر برای اجرای نسخه الكترونیك گفت: بسیاری از پزشكان در اجرای نسخهنویسی الكترونیك همكاری نمیكنند!
۱۳۹۹/۱۲/۵