به گزارش نما به نقل از ساینس دیلی، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان ارتباط بین سبک زندگی زنان و خطر سقط جنین مکرر را ارزیابی کرد.
سقط جنین شایعترین عارضه در اوایل بارداری است که ۱۵ تا ۲۰٪ از کل بارداریها را درگیر میکند. از دست دادن مکرر بارداری یک بیماری پیچیده است و اگرچه اغلب به عوامل پزشکی و تأثیرات زیادی در سبک زندگی نسبت داده میشود، اما در حدود ۵۰٪ موارد علت آن "غیرقابل توضیح" هستند.
نتایج این مطالعه نشان داد که سقطهای مکرر در مادران کم وزن (دارای شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵)، اضافه وزن (BMI بین ۲۵ تا ۳۰) و چاقی (BMI بالای ۳۰) وجود دارد.
دکتر «بانی نگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعه ما شامل بررسی شانزده تحقیق بوده که نشان میدهد کمبود وزن یا اضافه وزن به طور قابل توجهی خطر دو سقط جنین متوالی را افزایش میدهد. برای افراد دارای شاخص توده بدنی بیشتر از ۲۵ و ۳۰، خطر سقط به ترتیب ۲۰ و ۷۰ درصد افزایش مییابد.»
درحالیکه محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند اما نتایج نشان میدهد که وزن، فاکتور پرخطری است که اصلاح آن میتواند به کاهش خطر سقط کمک کند.
یافتهها نشان میدهد که داشتن شاخص توده بدنی غیرطبیعی خطر ابتلاء به سقط مکرر در زنان را تشدید میکند، بنابراین پزشکان باید روی کمک به زنان در مدیریت این عامل خطر متمرکز شوند.
منبع: مهر
تاثیر وزن زنان در افزایش خطر سقط مكرر جنین
یك مطالعه جدید نشان داده است كه زنان كم وزن و دارای اضافه وزن در معرض خطر بیشتر سقط مكرر قرار دارند.
۱۴۰۰/۱/۳۰