نسخه چاپی

سكوت در قبال عوارض خطرناك «واكسن آسترازنكا»

عکس خبري -سكوت در قبال عوارض خطرناك «واكسن آسترازنكا»

به دنبال بروز عارضه لخته شدن خون پس از تزریق واكسن كرونای آسترازنكا در بسیاری از كشورهای اتحادیه اروپا، تزریق این واكسن متوقف و یا به گروه سنی مشخصی محدود شد.

به گزارش نما، به دنبال بروز برخی عوارض مانند لخته شدن خون در پی تزریق واکسن آسترازنکا، برخی کشورها تزریق آن را برای افراد زیر۵۰ تا ۶۰ سال متوقف کردند.

اگرچه کشوری مانند دانمارک به طور کلی تزریق این واکسن را به دلیل بروز عوارض جانبی متوقف کرد اما برخی کشورها از جمله ایران به تزریق این واکسن ادامه می‌دهند و معتقدند فواید آن از ضررهایش بیشتر است!

واکسن آسترازنکا هم اکنون برای کادر درمان شاغل در بخش خصوصی زیر نظر سازمان نظام پزشکی ایران توزیع و تزریق می‌شود و روز گذشته، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامه‌ای به سازمان نظام پزشکی نوشت: واکسن آسترازنکا ترجیحا برای افراد بالای ۵۰ سال استفاده شود و از سایر واکسن‌های موجود برای واکسیناسیون گروه‌های زیر ۵۰ سال استفاده شود.

در ادامه این نامه آمده است: اگر افراد زیر ۵۰ سال واکسن استرازنکا دریافت کرده‌اند جای نگرانی و اقدام خاصی نیست و طبق برنامه نوبت دوم آنها از همین واکسن استفاده شود.

سازمان نظام پزشکی در واکنش به این نامه معاونت بهداشت، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "در مورد واکسیناسیون کادر خدوم درمان، سازمان نظام پزشکی در مقابل انتخاب‌های متعدد قرار ندارد. در حال حاضر فقط واکسن آسترازنکا در اختیار سازمان قرار داده شده است.

شایسته بود قبل از انتشار این نامه، سبدی از واکسنهای وارد شده که ترکیبی از اسپوتنیک، سینوفارم، بهارات و آسترازنیکاست در اختیار بود تا همکاران هم امکان انتخاب داشتند.

علی ایحال، نظر به ثبت‌نام بالغ بر ۹ هزار نفر تا ساعت ۱ بامداد ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ برای دریافت واکسن آسترازنکا در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در شهر تهران، چون رویکرد سازمان علمی است و واکسن آسترازنکا مورد تایید مجامع علمی معتبر دنیا و نیز سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت قرار دارد و همچنین هیچگاه بنا نداشته است تا در معادلاتی غیر از آن وارد شود، روال تزریق واکسن آسترازنکا برای افرادی که داوطلب باشند ادامه خواهد یافت."

پس از این نامه‌نگاری‌ها، رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت مقرر کرد با توجه به درخواست‌های گروهی از اعضای جامعه پزشکی در روزهای آینده به میزان ۵۰ درصد از دوزهای تزریقی واکسن سینوفارم ساخت کشور چین برای تزریق در اختیار اعضای جامعه پزشکی بخش خصوصی قرار گیرد.

تکلیف واکسن آسترازنکا چه می‌شود؟

ایران تاکنون از سبد کوواکس، یک محموله واکسن کرونای آسترازنکا را که با تأخیر دوسه‌ هفته‌ای از موعد مقرر، دریافت کرده است؛ این محموله شامل ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن آسترازنکا آکسفورد تولید کره جنوبی بود.

پیش از این حیدر محمدی، مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو به تسنیم گفته بود که بروز عوارض در واکسن کرونا نیز مانند سایر واکسن‌ها طبیعی است اما اگر ارتباط بروز لخته خون با تزریق واکسن آکسفورد ــ آسترازنکا به تایید رسمی سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی کشور برسد، واکسن‌ها ریجکت و واردات آنها متوقف خواهد شد، در عین حال جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که در صورت بروز عارضه لخته خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا، درمان ضدلخته آغاز می‌شود و جای نگرانی نیست!

حال مشخص نیست با وجود توقف تزریق واکسن آسترازنکا در برخی کشورهای اتحادیه اروپا و محدود کردن تزریق این واکسن به گروه‌های سنی خاص در برخی کشورهای دیگر، محموله‌های بعدی کوواکس که به ایران میرسد نیز شامل واکسن آسترازنکا خواهد بود یا نه!
منبع: تسنیم

۱۴۰۰/۱/۳۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...