به گزارش نما، ترس از کرونا و عوارضی که این بیماری با خود به همراه دارد، باعث شده عدهای از موقعیتهایی که دارند، نهایت سوءاستفاده را کرده و سهمیه واکسن دیگران را برای خود بزنند. این در حالی است که هنوز، خیلی از افراد و گروههای در اولویت، به دلیل محدودیتهایی که در تأمین واکسن کووید ۱۹ وجود دارد، نتوانسته اند این واکسن را بزنند.
بعد از اینکه واکسن زدن برخی افراد به جای پاکبانان در استان خوزستان حاشیه ساز شد و به دنبال آن خبرهایی رسید مبنی بر اینکه در نقطهای دیگر از کشور، عدهای سهمیه واکسن خانه سالمندان را برای خانواده خود استفاده کرده اند، حالا شنیده میشود که برخی منشیهای مطبها هم این واکسن را زده اند.
مشکلات و موانعی که در مسیر واردات واکسن کرونا به کشور وجود دارد، وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا را مجاب ساخت تا این واکسن بر اساس گروههای در اولویت، توزیع و تزریق شود. بر همین اساس، برنامه واکسیناسیون با کادر درمان شروع شد و در بین کادر درمان هم، اولویت به نیروهای شاغل در بخشهای مراقبتهای ویِژه و آی سی یو، داده شد.
آغاز برنامه واکسیناسیون کادر درمان علیه بیماری کووید ۱۹، به خوبی استارت خورد. هرچند که کمبود واکسن، باعث شد این روند با کندی پیش برود. اما، برنامه واکسیناسیون وقتی حاشیه ساز و جنجال آفرین شد که اخباری به گوش میرسید مبنی بر اینکه عدهای توانسته اند این واکسن را تزریق کنند که اصلاً در اولویت نبوده اند.
شنیدن این قبیل خبرها برای مدافعان سلامت که درگیر این بیماری هستند، ناراحت کننده بود. از همین رو، وزیر بهداشت و رئیس جمهور، در صحبتهای خود، بر این موضوع تاکید کرده اند که نباید کسی خارج از اولویت، این واکسن را بزند.
اما، حالا خبرهایی در فضای مجازی منتشر میشود مبنی بر اینکه برخی منشی مطبها هم توانسته اند این واکسن را بزنند.
حسین کرمانپور مدیرکل روابط سازمان نظام پزشکی ایران، در واکنش به این موضوع و اینکه آیا منش مطبها هم در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار دارند یا خیر، گفت: منشیها هم باید این واکسن را بزنند، اما هنوز در لیست دریافت نیستند.
وی در پاسخ به این سوال که اگر چنین اقدامی صورت گرفته باشد، تخلف است یا خیر، افزود: قاعدتاً تخلف است چون در اولویت نیستند، مگر اینکه در بیمارستان باشند.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، با اشاره به آمار تجمیعی واکسیناسیون کرونا در ایران از ابتدا تا سوم اردیبهشت ۱۴۰۰، اظهار داشت: تاکنون در نوبت اول ۲۷۰ هزار و ۵۶۷ دوز و در نوبت دوم ۱۴۳ هزار و ۵۵۰ دوز واکسن اسپوتنیک تزریق شده است.
وی افزود: واکسن سینوفارم چین تا کنون در نوبت اول به ۸۱ هزار و ۹۱۴ نفر و در نوبت دوم ۷ هزار و ۵۰۶ نفر و واکسن کوواکسین بهارات در نوبت اول به ۵۶ هزار و ۶۷ نفر و در نوبت دوم به ۳۶۴۴ نفر تزریق شده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، با اشاره به تزریق ۱۵۵ هزار و ۲۶۲ دوز واکسن آسترازنکا در نوبت اول، گفت: تا امروز در مجموع ۵۶۳ هزار و ۸۱۰ دوز در نوبت اول و ۱۵۴ هزار و ۷۰۰ دوز در نوبت دوم و در مجموع ۷۱۸ هزار و ۵۱۰ دوز از انواع واکسن در سراسر کشور تزریق شده است.
آن طور که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان داشته است، تزریق واکسن کرونا بر اساس برنامه ملی واکسیناسیون پیش خواهد رفت و در مرحله دوم واکسیناسیون که از نیمه اردیبهشت آغاز خواهد شد، سالمندان بر اساس اولویت سنی و بیماران خاص از ۱۸ تا ۶۴ سال، این واکسن را دریافت خواهند کرد.
به نظر میرسد تا زمانی که محدودیت در تهیه واکسن وجود داشته باشد، باید هر روز منتظر حاشیه سازی های واکسن زدن باشیم.
منبع: مهر
ادامه حاشیه سازی تزریق واكسن كرونا/ نوبت به منشی مطب ها رسید
شرایط كرونایی كشور و خطراتی كه این بیماری با خود به همراه دارد، دست به دست هم داده تا برنامه واكسیناسیون علیه كووید ۱۹، وارد حاشیه شود.
۱۴۰۰/۲/۴