نسخه چاپی

موی بدن موش یك حسگر اپتیكی قوی است

عکس خبري -موي بدن موش يک حسگر اپتيکي قوي است

مطالعات نشان می‌دهد موهای محافظ موش و سایر پستانداران كه اصطلاحا "گارد هر" نامیده می‌شوند، ساختاری مشابه برخی حسگرهای اپتیكی ساخته دست بشر دارند.

به گزارش نما، موش‌ها طعمه مناسبی برای بسیاری از شکارچیان از جمله انواع مار، جغد و گربه‌ها هستند؛ بنابراین کاملا طبیعی است که امکاناتی برای زنده‌ ماندن داشته باشند. بینایی،‌ شنوایی و بویایی بسیار قوی موش‌ها از جمله این قابلیت‌هاست. همین موضوع محققان را بر آن داشته است که به دنبال توانایی‌های دیگری در آنان باشند.

فیزیکدانان انگلیسی حدس زدند که موش‌ها قادر به درک گرمای بدن شکارچیان خود هستند، به این منظور دوربین‌هایی را در حیات وحش قرار دادند و متوجه شدند زمانی‌که شکارچیان به سمت موش‌ها نزدیک می‌شوند، به گونه‌ای در تلاشند تا گرمای بدن خون را مخفی کنند.

بررسی بدن موش زیر میکروسکوپ‌های قوی نشان داد ساختار موی بدن موش دقیقا مشابه تجهیزات اپتیکی است و فاصله بین بخش‌های ساختاری مختلف خز بدن موش حدود ۱۰ میکرون است که دقیقا با حسگرهایی که توسط بشر ساخته می‌شود، مطابقت دارد. محققان چنین ساختارهایی را در دیگر موجودات مثل سنجاب‌ها نیز شناسایی کردند. آنها بر این باورند که طبیعت بهترین الگو برای ساخت تجهیزات پیشرفته است.

نتایج این مطالعه در نشریه Royal Society Open Science منتشر شده است.
منبع: ایرنا

۱۴۰۰/۹/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...