به گزارش نما، نخستین مطالعه بزرگ برای مقایسه اسکن مغز افراد قبل و بعد از ابتلا به کووید۱۹ در دانشگاه آکسفورد، انقباض و آسیب بافتی را در مناطق مرتبط با بویایی و ظرفیتهای ذهنی ماهها پس از مثبت شدن آزمایش نشان داد.
پایگاه خبری "گاردین" در این باره نوشت, این مطالعات مکانیسمهای بیولوژیکی را که زیربنای این بیماری هستند، روشن میکند. در این مطالعه مغزی، محققان دانشگاه آکسفورد ۷۸۵ فرد بین ۵۱ تا ۸۱ ساله را که قبل و در طول همهگیری اسکن مغزی دریافت کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند.
بیش از نیمی از آنها بین دو اسکن تست کووید۱۹ مثبت داشتند. در مقایسه با ۳۸۴ نفر دیگر، افرادی که آزمایش کووید مثبت داشته انقباض کلی مغز و چروکیدگی ماده خاکستری بیشتری در مغز داشتند؛ به ویژه در نواحی مرتبط با بویایی. به عنوان مثال، کسانی که کرونا داشتند، ۱.۸ درصد بیشتر از "شکنج پاراهیپوکامپ" (یک ناحیه کلیدی برای بویایی) و ۰.۸ درصد اضافی از مخچه را از دست دادند.
اختلال در پردازش سیگنال در چنین مناطقی ممکن است به علائمی مانند کاهش بویایی منجر شود. افرادی که آلوده شده بودند نیز معمولاً در آزمون مهارتهای ذهنی نمرات کمتری نسبت به افراد غیر آلوده داشتند. نمرات پایینتر با از دست دادن بیشتر بافت مغز در قسمتهایی از مخچه درگیر در توانایی ذهنی مرتبط بود.
این تحقیقات که در مجله "Nature" منتشر شده است، نشان داد که این اثرات در افراد مسن و کسانی که به دلیل این بیماری در بیمارستان بستری شده بودند، آشکارتر بود، اما همچنان در افراد دیگری که عفونت آنها خفیف یا بدون علامت بود نیز مشهود بود.
طبق گفته محققان این پژوهش اسکنهای بیشتری برای تعیین اینکه آیا این تغییرات مغزی دائمی هستند یا تا حدی قابل برگشت هستند، مورد نیاز است.
منبع: ایسنا
كرونا منجر به كوچك شدن مغز و آسیب به بافتهای آن میشود
طبق یافتههای جدید دانشمندان در دانشگاه آكسفورد, ویروس كرونا بر بافتهای مغز مبتلایان تأثیر گذاشته و باعث اختلال در ادراكات ذهنی میشود.
۱۴۰۰/۱۲/۱۸